Prebacivanje engleskih vozila na nas standard
Moderator: Dragomir
- acas
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 15. avg. 2009. u 14:45h
Re: Ford delovi,pitajte,odgovaram
Pozdrav, vozim Mondea MK3 2002god, ali je ENGLEZ, pa hocu da prebacim stranu, interesuje me savet koji otpad da pozovem da se raspitam za delove i dali se zna koja je okvirna cena za delove koju su neophodni prilikom prebacivanja strane.
Hvala puno
Hvala puno
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako hoces da ga prebacis kako valja treba ti sa rukama oko 1700-1900 evricaacas piše:Pozdrav, vozim Mondea MK3 2002god, ali je ENGLEZ, pa hocu da prebacim stranu, interesuje me savet koji otpad da pozovem da se raspitam za delove i dali se zna koja je okvirna cena za delove koju su neophodni prilikom prebacivanja strane.
Hvala puno
Vozimo jednog kojega smo prebacili sa engleza
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- acas
rsdforddragomir, jer ga to ti prebacas za 1700 1900e, ako ti prebacas sta onda ti to ugradjujes u njega, konzolu iz S500. Ja ovde na ovaj forum postavljam pitanja da bih cuo razna misljenja, sto ne znaci da ne znam nista, jako sam se dobro raspitao. STO SE TICE PREBACIVANJA MK3 SA DESNE NA LEVU STRANU info za one koju su u situaciji kao ja, OVLASCENI SERVIS AUTOSTAD IZ CACKA ZA TU USLUGU TRAZI 450e I DELOVI KOSTAJU 500 DO 600e(polovni naravno), nemoj niko da vam prica price i da vas duva sa cenom, cak se u AUTOSTADU dobiva i garancija na radove.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Nije mi namera da te vredjam pa ni ti nemoj nekoga ovde a narocito nekoga ko je nesto postigao u svom poslu.Da bi ti dokazao da delovi kostaju mnogo vise od tih 500-600 evra evo ti spisak delova koje trebas da nabavis da bi uradio tako nesto.acas piše:rsdforddragomir, jer ga to ti prebacas za 1700 1900e, ako ti prebacas sta onda ti to ugradjujes u njega, konzolu iz S500. Ja ovde na ovaj forum postavljam pitanja da bih cuo razna misljenja, sto ne znaci da ne znam nista, jako sam se dobro raspitao. STO SE TICE PREBACIVANJA MK3 SA DESNE NA LEVU STRANU info za one koju su u situaciji kao ja, OVLASCENI SERVIS AUTOSTAD IZ CACKA ZA TU USLUGU TRAZI 450e I DELOVI KOSTAJU 500 DO 600e(polovni naravno), nemoj niko da vam prica price i da vas duva sa cenom, cak se u AUTOSTADU dobiva i garancija na radove.
1 tabla sa air begom
2 servo sesir
3 pedala gasa
4 komplet ventilacija i sve sto se nalazi ispod table
5.instalacija za klimu
6. brisaci i motror brisaca
7.konzola na sredini
8.plastike ispod sofersajbe
9.ojacanje ispod table
10.letva
11.farovi
12 kuciste filtera polena
ovo ti je samo spisak krupni stvari koje treba da nabavis a posle ce da zatrebaju i sitnice.Za ovakvu operaciju treba izvaditi i motor i izvrsiti dosta limarski radova.Ja sam ovo radio pa znam koliko to kosta i kjoliko vremena treba da se izgubi za ovakav posao.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nije majstor svako. Drugo, ja bih pre Dragomiru dao tri soma za taj posao nego tim Cacanima soma.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma brisite odmah ovakav post cim ga ugledate!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- acas
sve je to ok sto kazes dragomire, samo ne kapiram koja je logika menjati farove. pozdrav svima
- Dragomir
- Oficijalni serviser
E vidis zasto je kod mene skuplje nego u Cacku posto neznas ja cu da ti objasnim.Snop svetlosti baca na pogresnu stranu pa ti nevidis dobro a drugima smetas 

- microslav
- Poruka: 59
- Član foruma od: utorak, 25. avg. 2009. u 12:42h
ajd probacu ja da odgovorim iako imam auto tek dva meseca i totalna sam neznalica
koliko se secam, naš desni far ima takao podesen snop da malo više osvetljava put, a to se lepo moze videti kada se stane ispred zida i uključe oborena svetla. kod podešenih farova levi far daje potpuno horizontalnu liniju, a linija desnog fara se podiže pod nekim uglom.
generalno to je i logicno jer su nam kod mimoilazenja levi farovi blizi i oni su ti koji nas mogu više zaslepiti, te su zato i podešeni da malo kraće osvetljavaju. desni far pak osvetljava malo dalje i čini mi se malo u desno od ose automobila (za ovo nisam bas siguran)
kod engleza je sve suprotno, te bi levi far imao funkciju našeg desnog, imao bi veći domet, bacao bi malo više u levo, taman da zaslepi dolazeći automobil samo tako.
kako je sistem sočiva taj koji fokusira snop na ovaj ili onaj način, ispada da je nemoguće engleski far podesiti kao kontinentalni jer se sočiva razlikuju, te zbog toga sledi zamena kompletnih farova.
nadam se da sam dobro objasnio
koliko se secam, naš desni far ima takao podesen snop da malo više osvetljava put, a to se lepo moze videti kada se stane ispred zida i uključe oborena svetla. kod podešenih farova levi far daje potpuno horizontalnu liniju, a linija desnog fara se podiže pod nekim uglom.
generalno to je i logicno jer su nam kod mimoilazenja levi farovi blizi i oni su ti koji nas mogu više zaslepiti, te su zato i podešeni da malo kraće osvetljavaju. desni far pak osvetljava malo dalje i čini mi se malo u desno od ose automobila (za ovo nisam bas siguran)
kod engleza je sve suprotno, te bi levi far imao funkciju našeg desnog, imao bi veći domet, bacao bi malo više u levo, taman da zaslepi dolazeći automobil samo tako.
kako je sistem sočiva taj koji fokusira snop na ovaj ili onaj način, ispada da je nemoguće engleski far podesiti kao kontinentalni jer se sočiva razlikuju, te zbog toga sledi zamena kompletnih farova.
nadam se da sam dobro objasnio
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21561
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ma bole ga dupe za ostale... bitno je da on vidi
(Onaj ko škrtari na kraju najskuplje plaća... ko razume shvatiće)

(Onaj ko škrtari na kraju najskuplje plaća... ko razume shvatiće)

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Re: Prebacivanje engleskih vozila na nas standard
`Al Zile meni su rekli da moze da se nabudzi dzunta.E taj sto ti rekao ,nek ti taj nabudzi` 

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Kupio sam farove za RS-a iz Engleske preko ebay-a i silno se namucio dok nisam shvatio u cemu je problem.
Spisku bih mogao da dodam jos mnogo stvari ali ako se krene u detalje cena od 2000e ucinice se mala. Bilo bi lepo videti sta momci iz Cacka nude (malo detaljnije) jer ovako sturo i jednostavno izlaganje mi je malo "nesigurno". Samo delovi (polovni) kostaju vise od 500e.
To: acas
Probaj bez zustrog tona da obrazlozis cenu i rad momaka iz Cacka. Pa da vidimo o cemu se tu radi.
Spisku bih mogao da dodam jos mnogo stvari ali ako se krene u detalje cena od 2000e ucinice se mala. Bilo bi lepo videti sta momci iz Cacka nude (malo detaljnije) jer ovako sturo i jednostavno izlaganje mi je malo "nesigurno". Samo delovi (polovni) kostaju vise od 500e.
To: acas
Probaj bez zustrog tona da obrazlozis cenu i rad momaka iz Cacka. Pa da vidimo o cemu se tu radi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- acas
Kompletni radovi prebacivanja Engleza sa desne na levu stranu u AUTOSTADU u Cacku kostaju 450e bez delova naravno a kod njih mogu i delovi ali samo novi sto se naravno ne isplati nikako jer izadje skuplje nego li da si ovde kupio auto na nase table, ja stvarno ne znam sta vise detaljno da vam pisem. Sa tim (OVLASCENIM I LICENCIRANIM SERVISOM) imam stvarno odlicnu dugogodisnju saradnju i bio sam kod njih licno bas zbog prebacivanja i dobio tu informaciju, rekli su mi i da je neophodno sigurno da auto bude 7 dana kod njih, da ima i limarskih radova kao sto i Dragomir kaze i da dobivam garanciju za izvedene radove koja po mom misljenju nije od nekog znacaja ukoliko se uzimaju polovni delovi a svi naravno uzimaju polovne delove.
Evo bas sad pre neki dan sam kod njih izvrsio zamenu> ulja i filtera- 3200din
> zamena remenice alternatora 9500din
Evo bas sad pre neki dan sam kod njih izvrsio zamenu> ulja i filtera- 3200din
> zamena remenice alternatora 9500din
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Koliko ja znam remenicu alternatora nebi smeli da menjaju u ovlastenom servisu posto nepostoji kao rezervni deo nego je ford prodaje sa alternatorom u kompletu.
Kod mene se auto na takvom radu zadrzava tri dana
Kod mene se auto na takvom radu zadrzava tri dana
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ako sve stavimo na papir (cene novih delova) plus 450e ruke, mislim da dolazimo do slicne sume koju je Gagi vec pomenuo.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja mislim da se posao ne isplati samo zbog osecaja da vozis havarisan auto pa sastavljan... :rolleyes:
Koliko izadje jeftinije englez sa prepravkom u odnosu na standardni Mondeo istog godista?
Koliko izadje jeftinije englez sa prepravkom u odnosu na standardni Mondeo istog godista?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Po mom misljenju te izadje svakako skuplje sto zbog maltretiranja oko prebacivanja, sto zbog cinjenice da nikad nisi 100% siguran da je sve na autu posle te prepravke totalno funkcionalno kao sto bi bilo da si uzeo auto koji vec ima volan na levoj strani.
Inace u nekim evropskim zemljama se obavezno na tehnickom pregledu upisuje u saobracajnu dozvolu da je volan sa desne strane, a ako je prepravka izvrsena opet se naglasava u saobracajnoj. I osiguranja shodno tome prave drugaciji obracun.
Znam da cu navuci dosta hejta na sebe ovime, ali mislim da nema poente kupovati auto sa volanom na desnoj strani ako se vec takav isti pravi sa volanom na levoj. A o voznji takvog auta (dok mu je volan i dalje na desnoj strani) da ne pricam... Ugrozavas i svoj i tudj zivot. Ako vec nemas para za auto koji hoces, odluci se za neki jeftiniji. Ovo je bar moje skromno misljenje.
Inace u nekim evropskim zemljama se obavezno na tehnickom pregledu upisuje u saobracajnu dozvolu da je volan sa desne strane, a ako je prepravka izvrsena opet se naglasava u saobracajnoj. I osiguranja shodno tome prave drugaciji obracun.
Znam da cu navuci dosta hejta na sebe ovime, ali mislim da nema poente kupovati auto sa volanom na desnoj strani ako se vec takav isti pravi sa volanom na levoj. A o voznji takvog auta (dok mu je volan i dalje na desnoj strani) da ne pricam... Ugrozavas i svoj i tudj zivot. Ako vec nemas para za auto koji hoces, odluci se za neki jeftiniji. Ovo je bar moje skromno misljenje.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21561
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Eto npr takav jedan mondeo sa volanom na pogrešnoj strani 2001-2002 godište košta oko 3500 eur dok se prebaci na naše table...
Još soma ipo eur da se prebaci na pravu stranu volan to je već 5 soma eur...
A Mondeo kod nas da biraš već od 5-5.5 soma 2001-2002 god
Znači i da je ušteda oko soma eur kad se sve završi... imaš auto koji je seckan i koji ćeš u budućnosti vrlo teško prodati jer npr ja ne bi voleo da budem za volanom nečega što je neko tamo "pakovao"
Još soma ipo eur da se prebaci na pravu stranu volan to je već 5 soma eur...
A Mondeo kod nas da biraš već od 5-5.5 soma 2001-2002 god
Znači i da je ušteda oko soma eur kad se sve završi... imaš auto koji je seckan i koji ćeš u budućnosti vrlo teško prodati jer npr ja ne bi voleo da budem za volanom nečega što je neko tamo "pakovao"

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Kod nekih vozila kao sto je WV u broju sasije se nalazi i oznaka na kojoj je strani volan pa kada takvo vozilo ode u evropsku uniju smatrajau ga tehnickim neispravnim pa se mora izvesti na slep sluzbi iz unije.I po nasem vazecem zakonu trebalo bi da se izvrsi atest koj priznaju i u EU
- acas
ALO BREEEEE STA VAM JE LJUDI, STO PRICATE NESTO O CEMU NEMATE POJMA URAZUMITE SE MALOOOO.
Najlakse je tako lupati gluposti da se ne isplati zato sto nemate kinte da investirate u bolji auto, ma najbolje me sad ubedite da su neke fieste i siere stare po 20-25 (groblje)godina bolje od mog mondea i da to kad prebacim stranu je onda sjeban auto, nesiguran za voznju. Evo vam finansijska racunica pa se vi saberite dal se isplati ili ne isplati:
Vozilo MK3 LX 2002 85000mil> 1700e
Carina i PDV i usluga speditera> 600e
Dovoz> nista /posto imam rodjaka u Londonu
prva registracija> 300e
TOTAL 2600e
Da stvarno se ne isplati, pa cak i da platite cenu dovoza sto je 800e to je onda 3400e opet se isplati.
Druze Markedjani stvarno bih voleo da mi nadjes MK3 2002 god i sa opremom kao sto je moj auto i naravno da bude u stanju barem pribliznom kao ovaj mondeo ZA 5000e, EVO DAJEM TI REC JA CU TI GA LICNO KUPITI I PREDATI KLJUCEVE POSTO TI SE NE SVIDJAJU SECKANI AUTOMOBILI( bolje totalno havarisan levak pa nasminkan nego li desnjak u odlicnom stanju i uredno prepakovan , jer tako? hahahahhahaaahha smesni ste)
Dragomire stvarno ne bih znao sta da ti odgovorim na tvoj post, ja mehanicar nisam ali nisam ni glup, znam za sigurno da su zamenili remenicu predhodno skinuvsi alternator, remenica je bila vidno sjebana a stavili su novu. Cela operacija je trajala nekih sat vremena, to za tri dana stvarno ne znam sta bih ti rekao.
Pozzz svima koliko vas ima.
Najlakse je tako lupati gluposti da se ne isplati zato sto nemate kinte da investirate u bolji auto, ma najbolje me sad ubedite da su neke fieste i siere stare po 20-25 (groblje)godina bolje od mog mondea i da to kad prebacim stranu je onda sjeban auto, nesiguran za voznju. Evo vam finansijska racunica pa se vi saberite dal se isplati ili ne isplati:
Vozilo MK3 LX 2002 85000mil> 1700e
Carina i PDV i usluga speditera> 600e
Dovoz> nista /posto imam rodjaka u Londonu
prva registracija> 300e
TOTAL 2600e
Da stvarno se ne isplati, pa cak i da platite cenu dovoza sto je 800e to je onda 3400e opet se isplati.
Druze Markedjani stvarno bih voleo da mi nadjes MK3 2002 god i sa opremom kao sto je moj auto i naravno da bude u stanju barem pribliznom kao ovaj mondeo ZA 5000e, EVO DAJEM TI REC JA CU TI GA LICNO KUPITI I PREDATI KLJUCEVE POSTO TI SE NE SVIDJAJU SECKANI AUTOMOBILI( bolje totalno havarisan levak pa nasminkan nego li desnjak u odlicnom stanju i uredno prepakovan , jer tako? hahahahhahaaahha smesni ste)
Dragomire stvarno ne bih znao sta da ti odgovorim na tvoj post, ja mehanicar nisam ali nisam ni glup, znam za sigurno da su zamenili remenicu predhodno skinuvsi alternator, remenica je bila vidno sjebana a stavili su novu. Cela operacija je trajala nekih sat vremena, to za tri dana stvarno ne znam sta bih ti rekao.
- Stefan148
-
- Poruka: 2453
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
ljudi iznose svoja misljenja, ovo je forum, normalno je da se misljenja ljudi koji ovde ''borave'' razlikuju. niko nikoga ne napada i ne pokusava da ubedi da je sierra grob bolja od mondea engleza. nemoj tako licno da shvatas postove i spusti loptu malo, to su samo misljenja drugih ljudi koji dele prostor na ovom forumu, pa i na ovoj zemjli uopste.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
A i nemaju svi rodjaka Žileta u London pa da nam dotera auto za flašu rakije. :rolleyes:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ima nas svakakvih...
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- acas
ma ne shvatam ja nista licno, samo me mnogo nervira kad neko prica nesto o cemu nema pojma , znaci sad oni ljudi znaju bolje od mene koji sam prosao kompletnu proceduru sa englezom, ma nije valjda.
A sto se tice rodjaka, Zileta nije ti potreban niti flasa rakije, spremis 800e umesto flase rakije, ja ti dam broj telefona coveka i on ti doveze auto(no problemo).
Evo jos jedan info kod uvoza automobila engleza postoji opaka sema za carinu, koju sam prosao. KOnkretno u Kraljevu su mi za carinu i pdv trazili 1800e a za isti auto sam u Novom Sadu dao 600e sa uslugom speditera. Tako da ako nekoga interesuje i ne veruje mi moogu da vam dam broj speditera i agencije pa proverite sami, I RADO CU POMOCI SVAKOME koga interesuje zbog cega je toliko jeftinije i KAKO JE TOLIKO JEFTINIJE(sve je legalno) a i u vezi uvoza engleza
A sto se tice rodjaka, Zileta nije ti potreban niti flasa rakije, spremis 800e umesto flase rakije, ja ti dam broj telefona coveka i on ti doveze auto(no problemo).
Evo jos jedan info kod uvoza automobila engleza postoji opaka sema za carinu, koju sam prosao. KOnkretno u Kraljevu su mi za carinu i pdv trazili 1800e a za isti auto sam u Novom Sadu dao 600e sa uslugom speditera. Tako da ako nekoga interesuje i ne veruje mi moogu da vam dam broj speditera i agencije pa proverite sami, I RADO CU POMOCI SVAKOME koga interesuje zbog cega je toliko jeftinije i KAKO JE TOLIKO JEFTINIJE(sve je legalno) a i u vezi uvoza engleza
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Tri dana traje prebacivanje volana.acas piše:Dragomire stvarno ne bih znao sta da ti odgovorim na tvoj post, ja mehanicar nisam ali nisam ni glup, znam za sigurno da su zamenili remenicu predhodno skinuvsi alternator, remenica je bila vidno sjebana a stavili su novu. Cela operacija je trajala nekih sat vremena, to za tri dana stvarno ne znam sta bih ti rekao.