1.8tddi i katalizator
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 129
- Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h
1.8tddi i katalizator
Negde sam citao,ali me mogu da nadjem vezano za skidanje katalizatora na ovom motoru.Dali prilikom skidanja ubaciti cev ili protocni lonac,jer je neko pominjao ako se ubaci cev losije vuce na vecim obrtajima zbog atmosverskog pritiska.Pa me interesuje dali je to tacno da znam sta da radim kad ga secem?
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: 1.8tddi i katalizator
Najbolje ti je da ga ispraznis i vratis nazad.
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Nije tacno, zato sto ne vozis atmosferca, nego turbo motor. Sta god da stavis, neces imati gubitke. Predlazem cev, a katalizator mozes ili da sacuvas ili da prodas.Dejan Nis piše:jer je neko pominjao ako se ubaci cev losije vuce na vecim obrtajima zbog atmosverskog pritiska.
-
Ok,a dali je neko od vas vec skidao i sta je stavljao?Imam neke sumnje jer kada sam skoro menjao ulje zavirim ispod dizalice i vidim na katalizatoru var kao da je otvaran sa gornje strane do izduvne znaci var je u krug oko celog katalizatora tj na fabrickom varu,beo je nije zardjao kao da je skoro vareno.Pa sumnjam na ovog sa placa sa koga sam uzeo auto da kad mu stgnu kola prvo izvadi katalizator pa proda.Videcemo ako je tako onda cu da idem malo da ga posetim...
Pa zato pitam ako je izvadjen da isecem ono lonce i stavim cev.

Pa zato pitam ako je izvadjen da isecem ono lonce i stavim cev.
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ja licno kod mene na autu imam prazan lonac. Znaci samo je izbijeno, svo sace iz lonca, i zatvoren je tako. Ali sam vise za cev...
-
Videcemo kad odem kod majstora i kad skinemo,ako je tu secem i ostavljam ga,ako nije opet secem i stavljam cev.....i idem do ovog sto mi prodao kola da ga udarim u glavu sa onaj prazan lonac!Lopovska posla.
- sreckotddi
- Poruka: 279
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
a koja je razlika izmedju praznog lonca i cevi??? u zvuku ili veku trajanja?sasa_f1 piše:Ja licno kod mene na autu imam prazan lonac. Znaci samo je izbijeno, svo sace iz lonca, i zatvoren je tako. Ali sam vise za cev...
Kom opanci tom i dzeri
-
Pa sad o veku trajanja verovatno ce cev vise da traji ako je nova,a mislim da ima razlike i oko zvuka..
- acadimke
- Poruka: 1700
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ako se ne varam lonac se cuje samo na visim obratjima 3000 +
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
prazan lonac ako se stavi ili ako ostane kuciste katalizatora auto ce za nijansu da dobije jacinu na auspuhu, ako se stavi samo cevka dobice se jos jaci zvuk... razlike u smislu ide bolje ili ne (poredjenje izmedju cevi i praznog lonca) skoro i da nema... tako da ako ne volis da bude bucniji onda samo prazan lonac... 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Pa valjda treba da zahvališ što je skinuo kat.,učinio ti uslugu...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ono jes da treba da mu zahvali ako mu je skinuo katalizator, ali majku mu zar im nikad nije dosta.Malo im sto su dobri barem 500e pa na vise po autu. Skidaju gume sa auta, stavljaju nesto sto se moze nazvati gumama. Za koliko mogu da ih prodaju,50e?Vade kasice, ubacuju neke krseve da popune rupu. Izvade rezervni tocak, dizalicu i trougao, pa koji ce mu moj. Pa sad jos i katalizatore ako su poceli da vade, onda do k.... A ne bi me iznenadilo, kod mene pored placa gde sam kupio auto je auspuh servis i mnogo nesto auta bez tablica ispred servisa...
A prica mi jedan bosanac kad sam bio na moru, ostavis auto kod majstora, a on ti izvadi katalizator
A prica mi jedan bosanac kad sam bio na moru, ostavis auto kod majstora, a on ti izvadi katalizator

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
Pa jeste on skinuo i 50e u dzep i boli ga tuki,a ja da krenem negde vani i da me iskontrolisu i da me oderu kao macku...a i seljaci se za sitne pare tako cu i da ga preporucim nekome!Kad sam ga uzeo nisam imao sraf za vucu i stavio mi neku dizalicu od opela staru prejebanu pa sam i zato morao da ga jurim.Nesa piše:Pa valjda treba da zahvališ što je skinuo kat.,učinio ti uslugu...

- acadimke
- Kontakt:
Znači dilema je razjašnjena, bolje drugi lonac
Ja sam na placu tražio da mi donesu rezervni točak, trokut i dizalicu, ništa od navedenog nje bilo u autu.

Ja sam na placu tražio da mi donesu rezervni točak, trokut i dizalicu, ništa od navedenog nje bilo u autu.
- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Doteras Mondea mk4, koji ima 3 ili 4 katalizatora, koji su vredniji od ovih u mk1 Focusu, pa vidi racunicubojan_kv piše:Ono jes da treba da mu zahvali ako mu je skinuo katalizator, ali majku mu zar im nikad nije dosta.Malo im sto su dobri barem 500e pa na vise po autu. Skidaju gume sa auta, stavljaju nesto sto se moze nazvati gumama. Za koliko mogu da ih prodaju,50e?Vade kasice, ubacuju neke krseve da popune rupu. Izvade rezervni tocak, dizalicu i trougao, pa koji ce mu moj. Pa sad jos i katalizatore ako su poceli da vade, onda do k.... A ne bi me iznenadilo, kod mene pored placa gde sam kupio auto je auspuh servis i mnogo nesto auta bez tablica ispred servisa...

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Juce skidana usisna,izduvna grana sa turbinom na ciscenje i lonac gde je ""nekad""bio katalizator sve propisno iseceno i zavareno cist lopovluk po ovim placevima!
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
I ja sam kupio focusa tddia pre dve godine na placu i bio je bez katalizatora koji je skinuo jos neki italijan odakle je uvezen.
-
Ovo je skoro skidano taze je seceno jos nije zardjao var.
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kako mislite da vas neko ubedi da je auto presao "pravih" 130.000 ako mu je propao katalizator 
Ne skidaju oni katalizator zbog njegove prodaje, vec zbog toga sto govori o kilometrazi auta, a i musterijama je lepse da im auto "ide" nego da znaju da ne ide kako treba zbog dotrajalog katalizatora, sto govori da njihov ato nije bas sa onih "pravih" xxx.xxx kilometara, vec sa "malo" vise, al to musterije ne vole da cuju.

Ne skidaju oni katalizator zbog njegove prodaje, vec zbog toga sto govori o kilometrazi auta, a i musterijama je lepse da im auto "ide" nego da znaju da ne ide kako treba zbog dotrajalog katalizatora, sto govori da njihov ato nije bas sa onih "pravih" xxx.xxx kilometara, vec sa "malo" vise, al to musterije ne vole da cuju.
Djak pesak 

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
imam drugara koji dovozi aute i obavezno skida katalizatore nevezano za kilometrazu iskljucivo zarad para sve vadi sto se moze izvadit ! a ni jedan nije doterao da ima manje od 250k 

- acadimke
- Kontakt:
Meni su zatvorili egr ventil a za katalizator jos nisam proverio.
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Pa koliko danas trebas biti naivan da bi poverovao u kilometrazu sa table ili koju ti oni govore.
-
Upravo to, ..jedan dotera odozgo auto i dize km pre grane na 490k i prica meni da auto ima 80k u fazonu dugo stajao .. u sustini poceo mu nesto prekidati ecu (fiat) sredim ja to , zakacim kad ono na njemu 230K , a na satu 87k
jbg lakom covek ..
Prosecan svaba vozi auto 30k-40k godisnje x 10godina ,e sad stvarno ako ubodes da je vozen 20k godinje i redovno servisiran to je super
ali ako ubodes da ga vozio turcin ili ex.jugovic sto servisira samo kad dodje rodnu grudu i vrati KM otera gore i prodaje sve sa tigrovim gumama ili nekim indijskim i bez svega sto moze da se skine . tad si nadrljao.
80% sam siguran da i svabe muljaju kilometrazu , pogotovo na placevima. koje drze turci, ex.jugovici, bugari,...,.

Prosecan svaba vozi auto 30k-40k godisnje x 10godina ,e sad stvarno ako ubodes da je vozen 20k godinje i redovno servisiran to je super
ali ako ubodes da ga vozio turcin ili ex.jugovic sto servisira samo kad dodje rodnu grudu i vrati KM otera gore i prodaje sve sa tigrovim gumama ili nekim indijskim i bez svega sto moze da se skine . tad si nadrljao.
80% sam siguran da i svabe muljaju kilometrazu , pogotovo na placevima. koje drze turci, ex.jugovici, bugari,...,.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Fiesta kad je dosla kod mene imala 118 000km... imajuci u vidu da je auto tad bio star 5god...to je oko 23000godisnje... sto je oko 60ak km dnevno... a znam da je coveku posao bio oko 40km udaljen od kuce...i bio je drugi auto, tj auto za kratke relacije (imali su tad i mondea 2.2tdci)... tako da ono, kontam da nije lazirana kilometraza kod mene... iskreno, mozda bi bio vise odusevljen da je lazirana, jer sad ima skoro 190 000km a i dalje sluzi kako valja 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
to znaci da si upao u grupu nekog ko se slabo vozijo ...e sad taj katalizator na 200k nije trebao da ode jer sam ja skidao kod mene i u super je stanju na toj tvojoj kilometrazi sto pise na satu (a na nju dodajem jos bar 100k) nikad menjan kat.
pumpa je verovatno radjena , kao i dizne ..jer sam vozio kod bosiste da proveri sve to kad sam ga kupio , reko je da je sve ok sto se tice toga
pumpa je verovatno radjena , kao i dizne ..jer sam vozio kod bosiste da proveri sve to kad sam ga kupio , reko je da je sve ok sto se tice toga