Klima čudno miriše - fokus
Moderator: Dragomir
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Klima čudno miriše - fokus
Već izvesno vreme imam jedan problem sa klimom...
Naime, kad je uključena klima sve radi normalno...Hladi (relativno dobro), i ne oseća se nikakav miris (smrad).
Ali, kad ugasim dugme za klimu, i ostavim ventilator da i dalje duva, oseća se neki smrad...
Bio sam da kupim neki sprej za čišćenje sistema ventilacije, ali mi je prodavac reko
da se taj smrad verovatno oseća zbog toga što je freon u sistemu pri kraju...
Jel to tačno?
Naime, kad je uključena klima sve radi normalno...Hladi (relativno dobro), i ne oseća se nikakav miris (smrad).
Ali, kad ugasim dugme za klimu, i ostavim ventilator da i dalje duva, oseća se neki smrad...
Bio sam da kupim neki sprej za čišćenje sistema ventilacije, ali mi je prodavac reko
da se taj smrad verovatno oseća zbog toga što je freon u sistemu pri kraju...
Jel to tačno?
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Re: Klima čudno miriše - fokus
Mislim da to nema veze sa kolicinom freona u sistemu.To se raznorazne gljicice ''hvataju'' na isparivac I izazivaju neprijatan miris.Pogoduje im vlazna podloga.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milanbil
Koji je lek? Pomaže li realno neki sprej...
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Ja sam kupovao wurt-ov sprej za klime.Pomaze,par meseci ,ali javi se opet taj miris.Utice I kako koristis klimu.Znaci pre kraja voznje tj upotrebe klime,treba iskljuciti klimu ranije da vazduh osusi isparivac I kanale da se ne bi razmnozavale gljivice...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... e&start=25
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... e&start=25
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Dule.M
- Poruka: 121
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:

Ja koristim ovaj sprej, pokazao mi se kao najbolji.
550dinara ima 750ml
To za freon nema pojma, jednostavno imaš bakterije u sistemu, najviše na isparivaču zbog kondenzacije. Takođe proveri da li ti je odvod zapušen.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- milanbil
Ok. Hvala...
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja sam jos prosle godine taj miris eliminisao Asepsol,160din u apoteci. Skinem filter klime i dobro isprskam unutra i to je to.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milanbil
I nije ti se ponovo javio taj miris?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Jeste prošle godine dva puta ali sam prskao samo u otvore za ventilaciju. E kad sam skinuo filter i dobro naprskao unutra evo nema ove godine da se javlja više miris. Nemoj da bacaš pare za one jednokratne sprejeve gde uključiš klimu na recirk.najače...i to sam probao prošle godine. Asepsol je super stvar za dezinfekciju.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milanbil
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Ja sam na fokusu mk1 probao sve. Klima je samo u jednom momentu pocela gusiti,smrad na prljave stare carape koji se vremenom pojacavao i smrdio i pri paljenju i pri gasenju,mada je pocelo sa gasenjem..najprije sam probao foru sa asepsolom,skinuo filter ,upalio klimu i ventilator na najjace,naravno sa ugasenom recirkulacijom vazduha,da ne vrti samo unutarnji vazduh kabine,prskao sa bocom koja rasprsuje kao kompresor,bilo je ok nekih mjesec dana nakon cega je opet pocelo ''klati''..onda sam uzeo onaj sprej koji se aktivira u zatvorenom autu sa upaljenom klimom,upaljenom recirkulacijom i klimom na max,trajalo je ako ne i manje od asepsola...one sprejeve sto se uvlaci cjevcica u otvore necu ni da probam posto mi zdrav razum nalaze da ce se samo ljepiti kojekakva gamad na ventilacione cijevi..da,nisam napomenuo da sam u nekoliko servisa koristio preparate za dezinfekciju klime i to je trajalo veoma veoma kratko..ja sam ubjedjen da nema nacina za preoba dugovjecnije rijesenje za ovaj problem,osim zamjene isparivaca ili ciscenja istog sto je bas povelik posao...kad klima vec pocne da smrdi kasno je drzati se sistema ''gasi deset minuta prije gasenja da se osusi''...
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Ja sam poceo da primenjujem savet jednog clana, par minuta pre parkiranja ugasim klimu i samo ostavim ukljucen ventilator. Nestao mi je neprijatan miris bez ikakvog ciscenja.
- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ovo odgovorno potvrdjujem
! Javljao mi se miris budji i vlage kad upalim ventilaciju, i poceo sam bas redovno da primenjujem ovo sto je shakal napisao i neprijatan miris se izgubio!

Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Ja ne bih iskljucio mogucnost i filtera klime, tu se svasta nahvata i ne verujem da lepo mirise, ako filter nije dugo menjan...
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Nov filter klime sam stavio pre 2 meseca, znaci mora taj isparivac lepo da se isusi pre gasenja motora u protivnom ostane vlaga i razvije se neprijatan miris nalik budji.
Mada nije na odmet ni preventivna dezinfekcija, vidim da i ovog meseca ima akcija u tyre+ dezinfekcija ozonom (traje 15 minuta) za 499 dinara.
Mada nije na odmet ni preventivna dezinfekcija, vidim da i ovog meseca ima akcija u tyre+ dezinfekcija ozonom (traje 15 minuta) za 499 dinara.
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Ja čistim sve mirise u kolima i kući sa pravim ozonizatorom i on samo donekle pomaže sa klimom.
15 minuta je ništa, ja ispod 45 min ništa ne priznajem.
15 minuta je ništa, ja ispod 45 min ništa ne priznajem.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- Davids
- Poruka: 64
- Član foruma od: četvrtak, 8. jan. 2015. u 15:04h
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
To je prva i osnovna stvar, pa ako to ne pomogne onda ostale tehnike...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /