Poruka
od JuSkE » utorak, 22. jan. 2013. u 19:28h
Ovako i ja imam slican problem ali desava se povremeno...ford focus 1.8 tdci 85kw/115ks 2002god ghia oprema....
Prvi detalj: (naglasavam ovo povremeno se desava, ne cesto)
Dok vozim u prvoj, drugoj,na ravnom dal na 1300 obrtaja dal na 4000 obrtaja motor i turbina rade i vuce prefektno, onda, po nekad kad sam u trecoj na 1300-1800 obrtaja ide normalno, (vozim jedno 3-4km tako) i kad krenem da pritiskam papucicu gasa pocne da trza i nece da primi gas dok ga ne stisnem skoro do kraja i onda primi gas, zalepi za sediste i ubacim u cetvrtu i isto nece da primi dok ne stisnem dosta jace gas tu primi i kad polako pocnem da ga popustam sve se vrati u noramlu, normalno vuce kako god je ponovo stisao i na bilo koliko obrtaja...
Drugi detalj: (ovo se desava svaki put na istom mestu)
Stojim na semaforu na raskrsnici kod plavog mosta sa strane Medakovica u Beogradu kad se iskljucuje sa auto puta (znaci treba da skrenem u levo na semaforu da bu se popeo na most i nastavio u Vojislava Ilica na posao),pali se zeleno, krecem, prva normalno, druga, malo jace izvucem jer je kao blaga uzbrdica na mostu, do oko 2500-2600obrtaja, ubacim u trecu, samo naslonim nogu na gas, trza nece da primi gas, stiskam do kraja, prima gas i ubacujem u cetvrtu isto trza ne prima ali nemam pravac da stisnem jace da primi gas....ovo mi se desava svaki dan identicno kad tuda prolazim!
Inace testirao sam ga na uzbrdicam i vecim usponim, noramalno vuce sve, ne znam mozda zato sto tu moram papucicu non-stop jace da stiskam....konsultovao sam se sa majstorom, on kaze da je turbina ali ne veruje, spominjao je neki filter kod turbine ili nesto slicno, ne mogu da se setim, da vas ne slazem, mozda EGR ventil je spominjao ali ne verujem da on moze da pravi ovakve probleme...
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god