Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

c-max ili fokus II

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
saks
Poruka: 23
Član foruma od: subota, 29. sep. 2012. u 17:42h

c-max ili fokus II

Poruka od saks » sreda, 3. okt. 2012. u 01:40h

Zamolio bih clanove foruma da daju svoje misljenje o ovim modelima.Prvenstveno za C-MAX-a,posto sam ovde o Fokusu dosta procitao.Kolika je razlika u ceni odrzavanja ,ima li razlike u motorima 1.8 TDCI, prednosti i mane.U fazi sam kupovine auta pa sam u velikoj nedoumici.Inace do sada sam samo Forda vozio (fiesta II, Eskort IV ).Vidim da su sa cenom priblizni.Veliki pozdrav svima. :ford:
Slika

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: c-max ili fokus II

Poruka od dule0911 » sreda, 3. okt. 2012. u 01:48h

Sa cenom svakako nisu priblizni. C-max je u proseku za 1000+ evra skuplji za isto godiste. Pogotovo za mladja godista. Tako da je racunica prosta.

Motori su im isti, tako da je i odrzavanje isto. Razlika je samo u izgledu i konfiguraciji prostora. Naravno, i u upravljanju, c-max ipak ima dosta vislje teziste samim tim je Focus vise vozacki auto.

Oba sam vozio i probao, subjektivni utisak jeste da u focusu ima malo vise mesta u drugom redu sedista - tacnije, sedista nemaju one plasticne posluzavnike koji meni u c-maxu smetaju jer udaram kolenima u njih (visok sam 1.90m). Prostor u gepeku je vec subjektivna stvar, zavisi za sta ti treba. Ja smatram da ga oboje imaju dovoljno, s tim sto mi je focusov dublji a c-maxov vislji.
Pozicija sedenja je bolja u focusu, polozaj rucice menjaca bolji u c-maxu, preglednost slicna tj oba su relativno pregledna... C-max ima vise prakticnih ostava po unutrasnjosti, mada ih i Focus ima dovoljno.
Fiesta!!

spale999
Poruka: 78
Član foruma od: petak, 10. feb. 2012. u 23:10h

Poruka od spale999 » sreda, 3. okt. 2012. u 12:55h

lepo je sve receno, jedino mi se cini da si pogresio u vezi mesta na zadnjoj klupi, tacno je da c-mac ima stocice ali sam siguran da ima i vise cm za kolena i to osetno od focus-a..focus je nizi i samim tim def bolji za voznju ako vozis inace brzo, za normalnu voznju nema razlike po meni nikakve..takodje bih dodao da je kod c-max klizna zadnja klupa tj srednje sediste se vadi a bocna mogu da klizaju ukoso unazad tako da se dobija prostor kao u s klasi u konfiguraciji za 4oro uz nesto manji gepek naravno, mada i dalje vise nego dovoljan za 20dnevno porodicno letovanje (provereno :D )..inace gepek kod focus-a je 385 litara a kod c-max 460 litara..rezime bi bio po meni da je c-max varijabilniji dok je focus upravljiviji i brzi ali to vazi kao sto rekoh ako si bas zustar vozac..ti najbolje mozes sam da procenis da li ti treba taj visak prostora u enterijeru i da li vredi tu doplatu..za kraj, ja sam inace debelijaner tako da ulazak i izlazak iz c-max ne bih menjao nizasta ;) , kao ni polozaj u voznji u koji sam se zaljubio..vozio sam po 700-800km iz cuga i to sa cekanjem po granicama, gomilu sati neprekidnog sedenja i nisam osecao umor..trebao bi da probas i jedan i drugi ako mene pitas, dosta puta sam vozio fokusa i po meni ima dosta razlike u samom sedenju , polozaju , osecaju itd itd..najbolje ces tako videti sta ti se svidja..neki moji drugari su odusevljeni a nekima se taj "poviseni" fazon sedenja uopste ne dopada..ako si blizu kv-a ja sam rad da se provozamo sa c-max-om a moguce da naleti neki fokus na probu kod mog prijatelja koji uvozi automobile..takodje mozes preko njega i da kupis auto iz francuske ili belgije i da vidis slike iz inostranstva sa detaljnom ekpertizom , kilometrazom i tako dalje a cena koju ces dobiti je sigurno medju najnizim ako ne i najniza na polovnim automobilima a ipak znas sta kupujes..pozdrav i srecno sa izborom :ford:

EDIT: da dodam, cini mi se da je focus ipak malo pregledniji, c-max ima A stub sa vozacke strane koji je dugacak i sirok i zna da sakrije pesaka samo tako a to kod focusa nisam primetio..i podatak koji sam izneo za velicinu gepeka se odnosi na obicnog focusa dok karavan ima veci gepek i od c-max-a cini mi se...
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 3. okt. 2012. u 13:29h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Kad dodaješ nešto posle kratkog vremena, radi to opcijom "Uredi" :)

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 3. okt. 2012. u 16:29h

Upravo tako, karavan (subjektivno bar, ne znam tacne zvanicne podatke) ima malo veci gepek zapreminski, kad su podignuta sedista.

Sto se preglednosti tice, nisam bio kompletan u analizi, tj slazem se da je c-max manje pregledan od focusa. Mada meni A stub ne smeta toliko, vise mi na c-maxu smeta hauba kojoj ne vidis kraj pa je tesko proceniti gde je ivica auta kod parkiranja. Pozadi su oboje slicno pregledni.

Pozicija sedenja - upravo tako, nekome se vise svidja povisena iz c-maxa, nekome (meni) klasicna niska kao u focusu. Mada moram primetiti da cak i on ima malo vislju poziciju sedenja od proseka, npr ima vislju poziciju sedenja od Mondea - makar subjektivno, u odnosu na instrument tablu, haubu itd...

Sto se prostora na zadnjoj klupi tice, ja sam merio sledecom metodom. Sednem napred na vozacevo mesto i namestim poziciju sebi kako mi odgovara, sto uglavnom znaci pomaknuto sediste skroz pozadi. Posle sednem na zadnju klupu iza vozaca i gledam koliko prostora imam. Definitivno Focus ima vise mesta. C-max bi vrv imao dovoljno mesta da nema plasticnog posluzavnika, ali meni su kolena stalno udarala u njega, cak i kad ih skroz rasirim da bih ga izbego. U Focusu nema tog problema, cak i da udare kolena u sediste postava im je mekana tako da se i ne oseti.
Fiesta!!

spale999
Poruka: 78
Član foruma od: petak, 10. feb. 2012. u 23:10h

Poruka od spale999 » sreda, 3. okt. 2012. u 20:12h

slazem se sa svim sto si napisao thumbsuph ..samo si trebao da probas onu varijantu kad se povuce zadnja klupa u c-max unazad, tad se stvarno otvara sasvim nova dimenzija..meni tako stoje sedista non stop , jer retko vozim 5 osoba, pa sam se valjda navikao da se svi iznenade kad vide koliko ima mesta pozadi..inace i ja vozim sa skoro do kraja odmaknutim sedistem.pozz

saks
Poruka: 23
Član foruma od: subota, 29. sep. 2012. u 17:42h

Poruka od saks » četvrtak, 4. okt. 2012. u 08:22h

Hvala vam puno to mi je trebalo.Veoma ste iscrpni u obavestenjima.Svaka cast !!! thumbsuph Sto se tice Kraljeva,nije losa ideja kontaktiracu te,pa cemo odabrati nesto.Veliki pozdrav!! :ford:
Slika

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“