Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

servo volan sierra 2.0i DOHC

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
boljidani_junior
Poruka: 21
Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:42h
Kontakt:

servo volan sierra 2.0i DOHC

Poruka od boljidani_junior » sreda, 1. avg. 2012. u 18:21h

Dali je normalno da se ulje za servo volan u posudi "mucka" dok motor radi? Upalio ga ja danas sa drugarom i otvorio haubu, i on mi rece da to ne valja. kao da izbija, mucka se... A koliko se secamo cale (boljidani) i ja, oduvek je tako bilo...
:ford:

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Re: servo volan sierra 2.0i DOHC

Poruka od draganrakovica » četvrtak, 2. avg. 2012. u 08:24h

Zanimljivo pitanje. Imam sieru sa istim motorom i verovatno, je ista i posuda. Takodje sam primetio, što ti kažeš, da mi se "mućka" tečnost dok motor radi. Obzirom da mi je onaj poklopac sa boce, slab, odnosno ne dihtoje dobro, čak malo i vlaži-curi, izlazi tečnost-ulje iz boce, mislio sam da je zbog toga, pa evo jurim taj čep već duže vreme.
Medjutim. Mislim da ne bi trebalo da se "mućka" jer se nivo tečnosti meri i u vrućem i u hladnom stanju, odnosno i pri radu motora i kada je motor ugašen.
Obzirom da sam na predhodnim fordovima, uvek imao servo, ni na jednom se ta tečnost nije "mućkala". Do duše, nisu bile plastične boce verć limene, pa to nije moglo da se vidi s,polja, ali kada se skine čep, lepo se videlo da tečnost miruje.
Voleo bih i ja da znam odgovor, pa se pridružujem pitanju. Pozdrav! thumbsuph :ford:

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“