Dobar dan dragi fordasi, evo da malo osvezimo staru temu, poceli su da se kupuju 1.0 ecoboost i medju polovnim automobilima vise nego ranije pa mozda nekog opet zanima potrosnja

Ja mogu da prijavim da se posle predjenih 12000 km motor lepo razradio i malo smanjio potrosnju u odnosu na ranije.
Automobil se i dalje savrseno ponasa u voznji i ja sam posle godinu i po izuzetno zadovoljan.
Pre par dana sam se vratio sa duzeg puta gde sam presao skoro 1000 km, sve van auto puta, i usput sam uslikao par slikica da podelim sa vama.
Tokom celog putovanja spoljna temperatura nije prelazila 25 stepeni tako da skoro da nisam ni koristio klimu, samo par puta sam je palio da sto pre rashladim auto nakon pauze za rucak kad je auto bio na suncu, ostatak voznje je bio bez klime.
Nakon dolaska na destinaciju posle predjenih 450 km potrosnja je izgledala ovako:

uspeo sam da uslikam i jednu fotku dok sam bio na ravnom putu i nikog nije bilo oko mene i to izgleda ovako:

i na kraju ispred zgrade na parkingu:
Kao sto vidite potrosnja je u rangu dizelasa i ja sam prezadovoljan. Inace nisam vozio kao deda da bih postigao ovu potrosnju, van grada u inostranstvu sam vozio 99 km/h, u naselju oko 60 km/h i u Srbiji van grada 89 km/h (na par delova i 92 km/h, zurilo se kuci

), inace je bilo i par delova puta gde je bilo dozvoljeno voziti 110, tu sam ga cepao oko 118km/h.
U svakom slucaju sam procenjeno vreme stizanja na odrediste po navigaciji skratio za preko sat vremena u oba smera

Ume on da povuce i dosta vise po gradu kad stisnem papucicu na semaforu, ali ume i jako lepo i umereno da trosi kad se vozi na otvorenom

Pozdrav svima