Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Na kojim pumpama sipate gorivo?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4939
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?

Poruka od Djole » petak, 13. sep. 2013. u 17:35h

ma njih bole uvce,oni kupe sta je jeftinije i prodaju dalje...tako ostaje vise novcica :D
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

lukijano

 
Poruka: 767
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » subota, 14. sep. 2013. u 21:05h

dax92 piše:Zbog tih rezervoara, biram samo novoizgradjene NIS pumpe. A generalno imam utisak da se popravio kvalitet goriva u Srbiji.
Evo da vam pomognem malo i ja ...

Radim u NIS-u i ono što mogu da tvrdim 100%, je da na svim NIS pumpama dobijete apsolutno ono što je i proizvedeno u rafineriji. Ne hvalim zato što tamo radim, nego zato što je istina... ja točim samo na NIS pumpama, jer volim svoj auto...

Druga je ovo firma u odnosu na prethodne postave, dok nije prodat Rusima... Apsolutno nema šanse, da se tu nešto mućka bućka, dodaje i takve stvari... to vam tvrdim, odgovorno...Svi radnici na pumpama (što ste verovatno i primetili) su novi i mladi, neiskvareni i bez mogućnosti da nešto muvaju ...

Sistem kontrole svih procesa u firmi je podignut, mnogostruko... neuporedivo, u odnosu na "stari" NIS. Što bi rekao pokojni Đinđić "Poverenje je dobro, ali kontrola je najbolja"...

Dakle još jednom vam kažem, na NIS pumpama ćete dobiti ono što je proizvedeno u rafineriji, a tamo je, kao što znate takođe novi standard... Euro-5...

E sad, nastavak priče za ove druge distributere, za koje navodite da takođe uzimaju gorivo od NIS-a... Ko zna i ko može da garantuje da oni nisu "krstili" gorivo i mešali ga pre utakanja iz cisterne na pumpu??? Ja ne znam... A mislim da to niko ne zna, osim samog gazde, naravno...
Ne kažem i ne tvrdim da su svi drugi nepošteni, nego samo da za NIS-ove pumpe mogu da vam tvrdim i garantujem da dobijate gorivo direktno iz rafinerije, bez mućkanja, i muvanja...

Eto to je to...

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 15. sep. 2013. u 02:16h

A sta je sa NIS-ovim pumpama koje su u fransizi?
Ko tamo sprovodi kontrolu?
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 15. sep. 2013. u 08:16h

i ja imam jedno pitanje, kako da znam dali je nis ili fransiza? :wtf: znaci moze da pise nis na pumpi a da je fransiza!

skydiver
Poruka: 121
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h

Poruka od skydiver » nedelja, 15. sep. 2013. u 09:37h

To onda ispada da je najsigurnije puniti na ovim Gasprom pumpama...

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 15. sep. 2013. u 11:06h

Moj zakljucak da u ovoj drzavi svi muvaju , i sigurno da i pomenuti nis muva samo mozda manje .
Pitanje je zasto auto razlicito vuce i trosi na nisov ed i na hrvatski ina ili kako se vec zove , a jos bolji je na omv njihov.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 15. sep. 2013. u 11:15h

al ja koji znam da nis ima odlicno gorivo isto znam da mi auto ne ide bolje ni na stranom omv-u, shell-u, ini, petrol-u itd..i sta sad, jel to onda placebo kod tebe, cim si uveren da "kod nas svi muvaju"?

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 15. sep. 2013. u 12:53h

ed sam sipao talianski , hrvatski , srpski , bosanski ... najvise sam bio zadovoljan sa omv u hr. e sad mislim da nije placebo jer u sustini se razlikuje ubrzanje od 110-170 kad pricepis pun gas . i osetno manje trosi , e sad za moj auto norma euro5 nema nikakve veze , moze da radi i na normi euro 3 (mada mislim da je to vise marketinski trik) meni je bitno samo jedno ono sto ne pise ni na jednoj pumpi : "kineticka energija po jedinici" to nikad nece ni pisati zbog toga sto muvaju svi.
-kao sto ima reklama aviodizel , sutra ce biti raketni' to ustvari ista nafta sa "nekad" malo aditiva i natoci punu meru 1L :bravo:

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 15. sep. 2013. u 13:02h

zato sto si ubedjen da je nasa losa sigurno ce ti svaka druga biti bolja i pre nego sto je naspes..ne neprimecujem razliku..a primetio bih da je ima..

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 15. sep. 2013. u 13:38h

Ja sam vozio na srpskom, austrijskom, italijanskom, grckom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, madjarskom, kinskom, kantaskom dizelu...nikad nisam primetio ni plus ni minus decilitar razlike u potrosnji.

Nekako se ljudi zanesu i ne primete neke detalje tokom puta, npr. kad sam isao u Italiju auto je trosio 6-6,5 l ka Italiji, a u povratku 5-5,5 l, mnogi dodju do zakljucka da je strana nafta bolja, medjutim ja sam primetio da se u povratku kroz Sloveniju i pola Hrvatske vozi nizbrdo, a za naftu nisam nista primetio.

Kad se ide za Bec preko Madjarske ka tamo se vozi blago, ali konstantno uz brdo, u povratku prirodno blago nizbrdo, opet tamosnja nafta ja kvalitetna. Mit.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 15. sep. 2013. u 14:10h

Meni se uvek pricinjav da je bolje, sa svakim sipanjem u inostranstvu, kao i na preporucenim pumpama po gradu, a kad izmerim, ispadne na nivou statisticke greske.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 15. sep. 2013. u 14:24h

popovicvl piše:... medjutim ja sam primetio da se u povratku kroz Sloveniju i pola Hrvatske vozi nizbrdo, a za naftu nisam nista primetio.
Kad se ide za Bec preko Madjarske ka tamo se vozi blago, ali konstantno uz brdo, u povratku prirodno blago nizbrdo, opet tamosnja nafta ja kvalitetna. Mit.
thumbsuph
Isti slučaj je i na našem auto putu ka Nišu, samo što retko ko to uzima u obzir.
Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 15. sep. 2013. u 14:51h

ja dodjem do bg i vratim se, pa onda tek vidim potrosnju mrgreen
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

lukijano

 

Poruka od lukijano » nedelja, 15. sep. 2013. u 16:54h

Rankofocus piše:Moj zakljucak da u ovoj drzavi svi muvaju , i sigurno da i pomenuti nis muva samo mozda manje .
Pitanje je zasto auto razlicito vuce i trosi na nisov ed i na hrvatski ina ili kako se vec zove , a jos bolji je na omv njihov.

Još jednom vam kažem, na NIS pumpama (i Gasprom), nema muvanja ništa... garantovano, ni malo...

A što se tiče franšize, te pumpe nemaju nikakve veze sa NIS-om... to su potpuno druge firme koje su samo iznajmile prostor za prodaju, odnosno pumpe...

Vrlo lako će te prepoznati, jer sve NIS pumpe imaju svoja obeležja, a i radnici točioci su svi unifomisani u plave uniforma sa NIS-vim ili Gasprom obeležjima... Dakle za te franšiza-pumpe, vam važi isto pravilo kao i za sve ostale pumpe drugih distributera (OMV EKO MOL itd.. itd...) ... Da li su oni nešto mućkali, dodavali ili nisu, to sa NIS-om nema nikakve veze, niti mi imamo kontrolu nad njihovivm radom... Kao kirija, mi samo pratimo da nam plaćaju zakup prostora, a šta rade, to je njihova stvar, što naravno ne znači, apriori, da su nepošteni...

totti

Poruka od totti » nedelja, 15. sep. 2013. u 17:27h

lukijano piše: Još jednom vam kažem, na NIS pumpama (i Gasprom), nema muvanja ništa... garantovano, ni malo...
A kako TI ovo možeš da garantuješ?
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 15. sep. 2013. u 17:36h

pa vidis da co'ek vozi '10. full top mondeo 4 :D

totti

Poruka od totti » nedelja, 15. sep. 2013. u 18:12h

:rotfl:
Slika

lukijano

 

Poruka od lukijano » nedelja, 15. sep. 2013. u 19:37h

Pa slušaj, ja nisam NIS-ov promoter ni PR, nego vam ovo kažem jer vas ovde u klubu dozivljavam sve kao svoje drugare i ljubitelje Ford automobila.

Dakle dovoljno će biti da vam kažem, da radim na takvom radnom mestu, sa koga mogu da tvrdim ovo što kažem...

A ti ako hoćeš veruj, a ako nećeš tvoja stvar... ja sam samo hteo da pomognem, a zbog ove promocije neću dobiti ni veću platu ni neki poseban bonus...

Eto toliko...

totti

Poruka od totti » nedelja, 15. sep. 2013. u 19:58h

Ja te samo pitam kako ti možeš da garantuješ da me neki radnik na pumpi neće zakinuti/pokrasti na bilo koji način?
Ne pričam o kvalitetu goriva.
Slika

lukijano

 

Poruka od lukijano » nedelja, 15. sep. 2013. u 20:42h

Ako si pratio malo ranije šta sam pisao, rekao sam da su svi radnici na pumpama, novi i mladi. Po strogom su kontrolom... razne vrste kontrola... često menjaju mesto rada...
Da bi se bavio takvom vrstom kriminala, moraš da se uklopiš u određenu sredinu i mesto bar neko vreme... Da dobro poznaješ tehnologiju funkcionisanja procesa i sitema... da imaš podršku i uvezanost sa bar još jednim, koji isto tako mora da poznaje materiju... a to je nemoguće sa mladim ljudima koji rade ugovorno na određeno vreme, a koji su, kao što sam već rekao pod striktnom i rigoroznom kontrolom...

totti

Poruka od totti » nedelja, 15. sep. 2013. u 21:21h

Uvedene su stroge kontrole i vozačima cisterni, pa su opet našli način...
Slika

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 15. sep. 2013. u 23:41h

lukijano piše:A što se tiče franšize, te pumpe nemaju nikakve veze sa NIS-om... to su potpuno druge firme koje su samo iznajmile prostor za prodaju, odnosno pumpe...

Vrlo lako će te prepoznati, jer sve NIS pumpe imaju svoja obeležja, a i radnici točioci su svi unifomisani u plave uniforma sa NIS-vim ili Gasprom obeležjima...
Koliko ja znam sta znaci fransiza... ti u sustini nikako ne bi smeo da prepoznas da je to pumpa u fransizi a ne "original" NIS (verovatno negde treba da pise, ali "sitnim slovima").
Daklem, fransiza sama po sebi podrazumeva kompletna obelezja firme koja daje fransizu, to jest znak na pumpi, njen izgled... pa sve do garderobe osoblja.

Inace nije fransiza, nego iznajmljena pumpa, i onda na njoj ne pise NIS, nego pise "Munze Trolpe SSDIO"

Daklem neku pumpu je "Pera komerc" uzeo u fransizu. Pumpa ostaje identicna kao sto je i bila, sa sve NIS totemom, samo sto ona sad radi za Peru a ne za NIS, i NIS-u placa mesecni zakup. Uz fransizu, uvek ide i kontrola onoga ko je dao fransizu (u ovom slucaju NIS-a), posto se radi pod njegovim imenom, a ne pod imenom "Pera komerca", i musterije ce pljuvati NIS a ne "Pera komerc", posto i ne znaju da on postoji.

Posto je kod nas sve "nako" upravo taj deo sam hteo da proverim, i iskreno receno razocaran sam.
Rankofocus piše:"kineticka energija po jedinici" to nikad nece ni pisati zbog toga sto muvaju svi.
Tu si apsolutno u pravu, posto gorivo nema kineticku energiju, osim kada se krece zajedno sa cisternom recimo 100Km/h autoputem :)
Pa mu je tada kineticka energija jednaka masi puta kvadrat brzine podeljeno sa 2.

Potencijalna (hemijska u ovom slucaju) bi vec mogla da se izrazi :)
Djak pesak :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 16. sep. 2013. u 01:24h

hahahaha
kako li sam samo ovo zadnje mogao da preskocim :doh: thumbsuph

lukijano

 

Poruka od lukijano » ponedeljak, 16. sep. 2013. u 08:13h

mbole piše:
lukijano piše:A što se tiče franšize, te pumpe nemaju nikakve veze sa NIS-om... to su potpuno druge firme koje su samo iznajmile prostor za prodaju, odnosno pumpe...

Vrlo lako će te prepoznati, jer sve NIS pumpe imaju svoja obeležja, a i radnici točioci su svi unifomisani u plave uniforma sa NIS-vim ili Gasprom obeležjima...
Koliko ja znam sta znaci fransiza... ti u sustini nikako ne bi smeo da prepoznas da je to pumpa u fransizi a ne "original" NIS (verovatno negde treba da pise, ali "sitnim slovima").
Daklem, fransiza sama po sebi podrazumeva kompletna obelezja firme koja daje fransizu, to jest znak na pumpi, njen izgled... pa sve do garderobe osoblja.

Inace nije fransiza, nego iznajmljena pumpa, i onda na njoj ne pise NIS, nego pise "Munze Trolpe SSDIO"

Daklem neku pumpu je "Pera komerc" uzeo u fransizu. Pumpa ostaje identicna kao sto je i bila, sa sve NIS totemom, samo sto ona sad radi za Peru a ne za NIS, i NIS-u placa mesecni zakup. Uz fransizu, uvek ide i kontrola onoga ko je dao fransizu (u ovom slucaju NIS-a), posto se radi pod njegovim imenom, a ne pod imenom "Pera komerca", i musterije ce pljuvati NIS a ne "Pera komerc", posto i ne znaju da on postoji.

Iskreno rečeno, ja za takve pumpe ne znam... da rade sa obeležjima NIS-a, a da ustvari nisu NIS pumpe... Kod mene ima nekoliko pumpi koje su u Franšizi, jedna od njih je na primer Subotički petrol (žuto-zelene pumpe), koja apsolutno radi sa svojim Brendom... baš ću se raspitati u vezi ovih tvojih konstatacija???
To kao drugi gazda, koji radi Brendiran sa NIS obeležjima...

Posto je kod nas sve "nako" upravo taj deo sam hteo da proverim, i iskreno receno razocaran sam.
Rankofocus piše:"kineticka energija po jedinici" to nikad nece ni pisati zbog toga sto muvaju svi.
Tu si apsolutno u pravu, posto gorivo nema kineticku energiju, osim kada se krece zajedno sa cisternom recimo 100Km/h autoputem :)
Pa mu je tada kineticka energija jednaka masi puta kvadrat brzine podeljeno sa 2.

Potencijalna (hemijska u ovom slucaju) bi vec mogla da se izrazi :)

lukijano

 

Poruka od lukijano » ponedeljak, 16. sep. 2013. u 08:15h

Malko sam zeznuo sa prethodnim postom (upeco sam se u prethodni post, ko šaran) ... još se nisam dobro rasanio, ali evo ispravka.

Iskreno rečeno, ja za takve pumpe ne znam... da rade sa obeležjima NIS-a, a da ustvari nisu NIS pumpe... Kod mene ima nekoliko pumpi koje su u Franšizi, jedna od njih je na primer Subotički petrol (žuto-zelene pumpe), koja apsolutno radi sa svojim Brendom... baš ću se raspitati u vezi ovih tvojih konstatacija???
To kao drugi gazda, koji radi Brendiran sa NIS obeležjima...

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“