Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
Koje je boje ED na nasim pumpama.
Poslednja izmena: Vladan, na dan utorak, 3. sep. 2013. u 22:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
- Vladan
- milan_gt
izvini mislio sam da se i ti salis..
koje je boje ili koje je bolje, ne znam sta si gore hteo da napises..a i sta preko slike mozemo da znamo?

koje je boje ili koje je bolje, ne znam sta si gore hteo da napises..a i sta preko slike mozemo da znamo?
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Covek je napisao da "Kad su ispraznili rezervoar unutra je bila neka providna tecnost koja bi trebalo da bude euro dizel"
Samo sam mu dočarao da je današnji evrodizel bez boje
, predpostavljam da je isto i na Eko, Molu, Omv...
Samo sam mu dočarao da je današnji evrodizel bez boje

Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Vladan
Milana mrzi da cita.
@ milan na boju sam mislio, ispravio sam post, nesto mi bio odlutao prst preko dve dirke (pisalo je BOIJE, umesto BOJE, ali nikako BOLJE).
@ milan na boju sam mislio, ispravio sam post, nesto mi bio odlutao prst preko dve dirke (pisalo je BOIJE, umesto BOJE, ali nikako BOLJE).
-
- Poruka: 129
- Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h
Nije iste boje na svim pumpama,ja sam sipao u kantama na tri pumpe.Prva NIS beo kao voda i ima miris na petrolej,druga LUKOIL zuto kao zejtin i ima miris na dizel,treca EKO isto kao i na LUKOIL,na omv i mol sam sipao ali u rezervoar i nista posebno.Najbolje mi kola idu kad sipam na NIS i EKO samo sto kad sipam nisov ED bucniji je motor tj. dizne se cuju a na EKO-v ED malo je bolje.
- milan_gt
ma ide mi na zivce ovaj iGo ne mogu da ga ubacim i jos kad krene neka prica ko zna od kad, pa ko je sta hteo da kaze.. 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Čitajući gornje postove,dođoh do zaključka da kod nas vlada mišljenje da evro dizel što je tamnije boje to je kvalitetniji. 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Vladan
Ebes igo, instaliraj neki free, ili polu free, kao sto su MapFactor Navigator, Osmand (+), ..., pa cak i Google maps za koje mozes da skines bitne delove da budu off line (a na svakom koraku imas free wi fi, tako da nije nikakav problem i usput da skines sledecu deonicu), sto bi se zaebavao sa crackovima, piratima i ostalim glupostima?milan_gt piše:ma ide mi na zivce ovaj iGo ne mogu da ga ubacim i jos kad krene neka prica ko zna od kad, pa ko je sta hteo da kaze..
- milan_gt
ma treba mi za Svicu za koji dan, nesto sam namikario i radi, sad cekam da se mape ubace pa ako radi da idem u krevet, a ako ne radi 

- Vladan
Pa to ti kazem, ovi sto sam naveo, imaju sve mape free, jedino sto si kod nekih ogranicen na broj downloada (OSMAnd recimo 10, verzija + se placa, ali to je sasvim dovoljno za do tamo. Map Factor mislim da je sve skroz free, ceo svet do nivoa ulicnih raskrsnica po manjim gradovima. Detaljniji im je recimo Herceg Novi od SCG route). Google maps, u svakom trenutku mozes da imas 6 (mislim) regija u cashu, za ofline. Kad skines 7., obrise onu prvu itd. Jedna regija je veliine, 50 i kusur kilometara po dijagonali, da lupim, od Surcina do Lestana, i sve podatke sa google maps dobijes (osim satelitskog prikaza, i jos nekih gluposti), znaci svakih 200-300Km stanes negde na odmor, i skines sledecih 6, ili koliko ti je vec potrebno.
- milan_gt
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Jel primetio neko pad kvaliteta na nisovim pumpama, mozda tripujem, al se osetim po potrosnji! Mol aditivirani zadnja tura od juce je bila katastofa, potrosio je bas osetno, nije bila takva pre, zadnji put mol! Steta sto nemam eko negde u blizini al da nije ona prokleta u vrcinu sto stalno pravi porobleme!
E da, probao sam max ed na omv, meni je cak smanjio potrosnju i sipano korektno na onoj u smederevu!
E da, probao sam max ed na omv, meni je cak smanjio potrosnju i sipano korektno na onoj u smederevu!
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 12. sep. 2013. u 12:28h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni se s druge strane cini da je zadnjih par tura na EKO bolje nego sto je bilo pre 3-4 nedelje. Automobili manje trose i mirnije rade.
Fiesta!!
- darko darko
E sipao sam na onoj eko u lestanima, odlican je, steta sto neprolazim tamo, pricam za onu u vrcinu eko sto sam najebao, mada nije svaki put isto lose, obicno zimi!
- Pančevac
Lukoil uzima nisovo gorivo(ili samo neke derivate).Vidjam svakodnevno cisterne lukoilove na auto-punilištu u rafineriji.Jedino ako ne vrše uslužni transport za neku drugu pumpu.Dejan Nis piše:Nije iste boje na svim pumpama,ja sam sipao u kantama na tri pumpe.Prva NIS beo kao voda i ima miris na petrolej,druga LUKOIL zuto kao zejtin i ima miris na dizel,treca EKO isto kao i na LUKOIL,na omv i mol sam sipao ali u rezervoar i nista posebno.Najbolje mi kola idu kad sipam na NIS i EKO samo sto kad sipam nisov ED bucniji je motor tj. dizne se cuju a na EKO-v ED malo je bolje.
- Pančevac
Nova informacija od pre pet minuta.
Prolazio sam pored auto punilišta i vidim auto cisterna EKO.Čista,nova...lako uočljiva.Parkiram i odem do vozača koji je čekao na utovar.U kraćem razgovoru mi je rekao da svi derivati potiču iz pančevačke rafinerije koji se prodaju na njihovim pumpama.Nisam mogao da fotografišem kao dokaz jer je zabranjeno u krugu fabrike.
Toliko o lošem gorivu iz NIS-a,a kvalitetnom na EKO -u.
Prolazio sam pored auto punilišta i vidim auto cisterna EKO.Čista,nova...lako uočljiva.Parkiram i odem do vozača koji je čekao na utovar.U kraćem razgovoru mi je rekao da svi derivati potiču iz pančevačke rafinerije koji se prodaju na njihovim pumpama.Nisam mogao da fotografišem kao dokaz jer je zabranjeno u krugu fabrike.
Toliko o lošem gorivu iz NIS-a,a kvalitetnom na EKO -u.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
A ja na mojoj EKO pumpi redovno vidjam cisterne od Knez Petrola koje pune rezervoare. Kao da je to bitno...
Nije poenta odakle nabavljaju gorivo vec kakvo je to gorivo, i da li ga "obogacuju" na samoj pumpi sa necim sto ne treba. Ne znam za ostale, ali ja sam uvek pricao da ne uzimam na NISu zbog samih pumpi i neodgovornosti pojedinaca. Kad je bila ona afera sa "friziranim" pistoljima, bio sam direktno pogodjen i ostao na putu zbog toga (nije mi radio plovak pa da znam tacno koliko goriva imam). Dalje, da mislim koliko su im rezervoari cisti ili prljavi isto ne planiram. Tako da na NIS sipam samo u slucaju nuzde.
EKO koristim 2 godine i zasad nemam problema, kad se pojavi trazim sledecu i gotovo.
Nije poenta odakle nabavljaju gorivo vec kakvo je to gorivo, i da li ga "obogacuju" na samoj pumpi sa necim sto ne treba. Ne znam za ostale, ali ja sam uvek pricao da ne uzimam na NISu zbog samih pumpi i neodgovornosti pojedinaca. Kad je bila ona afera sa "friziranim" pistoljima, bio sam direktno pogodjen i ostao na putu zbog toga (nije mi radio plovak pa da znam tacno koliko goriva imam). Dalje, da mislim koliko su im rezervoari cisti ili prljavi isto ne planiram. Tako da na NIS sipam samo u slucaju nuzde.
EKO koristim 2 godine i zasad nemam problema, kad se pojavi trazim sledecu i gotovo.
Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Zbog tih rezervoara, biram samo novoizgradjene NIS pumpe. A generalno imam utisak da se popravio kvalitet goriva u Srbiji.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Pančevac
Takodje knez petrol sipa u rafineriji.Vidjena juče i danas njihova cisterna,kao i ranije

Poslednja izmena: Pančevac, na dan petak, 13. sep. 2013. u 12:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
Ajde i ja cu da vam slikam malo cisterne koje se vrte na crno da se zgranete malo, da vidite sta sipaju po nekim privatnim pumpama! Samo mi je glupo da ih nepreoznaju!
- skydiver
- Poruka: 121
- Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h
I u Kragujevcu na EKO pumpi par puta videh Knez Petrol cisternu.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4939
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
knez petrol nema svoja skladista goriva te je logicno da ce i sipati na nisu i prodavati gorivo sitnoj buraniji(privanticima) i ostalima po zelji...
znaci knezevic ima love da kupi velike kolicine goriva po nizoj ceni te prodaje ostalima po nekoj ceni...

- Pančevac
Naravno da Knez nema svoju preradu,a samim time i svoja skladišta.Tu se mislilo da ne uvoze gorivo,već se snabdevaju od Nis-a.