Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
Sacekaj Markedjani da se javi, on je sipao evropremijum (ne znam na kojoj pumpi doduse) u Sierru i kaze da je potrosnja osetno manja, samo jos mora tacno da izmeri.
Fiesta!!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Iz tudjih iskustava, ekonomska racunica ti je da auto manje trosi, ali je gorivo skuplje, pa si otp. na nuli. Ali zato definitivno vozis na bolje gorivo, pa zato vredi zbog motora, kazu da se oseca razlika u radu (ovo govorim za gorivo sa NIS-a). Probacu i ja ovih dana, pa cu javiti.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja sam sipao euro bmb 95 na lukoilu (uvozno gorivo)... bio sam došao do solidno mrtve rezerve i cunuo skoro 30 litara pa je došlo do malo jače preko pola rezervoara i moj prvi utisak na ovako neprecizan način merenja da auto osetno manje troši... e sad mana je što lukoil mi je dosta daleko pa sad euro bmb 95 sipam na NIS-u i mislim da se vrlo slično ponaša kao sa lukoil-ovim gorivom.
Sad čekam platu da sipam pun i izmerim precizno potrošnju ali ugrubo mi se čini da je smanjio potrošnju za preko litar
Boljitak u performansama nisam oseti samo mirniji rad.
Sad čekam platu da sipam pun i izmerim precizno potrošnju ali ugrubo mi se čini da je smanjio potrošnju za preko litar

Boljitak u performansama nisam oseti samo mirniji rad.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pih, ja sam osetio neku razliku u tome kako ide, nije nešto al se može malo osetiti. Isto sipano na Luk-u kod FON-a.
Odnos potrošnja - pare izadje na isto, malo skuplje al litar manje tako da je isto keša.
Odnos potrošnja - pare izadje na isto, malo skuplje al litar manje tako da je isto keša.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
U normalnoj vožnji nisam osetio... proverićemo je u žustroj vožnji kad bude legla letnja kolekcija guma i kad bude došlo lepo vreme.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- TheMagnum
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 3. nov. 2008. u 16:39h
Moram da podelim sa vama nove utiske. U posednje vreme mi se mnogo svidja luk oil pumpa u KV (kod tempa). Za razliku od ostalih pumpi (a promenio sam ih mnooogo u poslednjih par meseci), nekako mi se cini ( i uklapa u matematiku) da po predjenom kilometru ovde mi dodje najjeftinije. Ne znam da li im je gorivo kvalitetnije, ili pak manje kradu od drugih, ili mozda oba, ali ja sam zadovoljan.
A pohvalio bih i pumpu u Bozurni (kod Prokuplja), mislim da se zove ProGas. Jos jedna pumpa gde sam prezadovoljan kvalitetom goriva (tj ponasanja auta u voznji), a i skoro sam cuo zanimljive, pozitivne glasine vezane za nacin isporucivanja goriva ovoj pumpi. Vlasnik ima svoje metode provere kvaliteta i kolicine goriva i vise puta se desavalo da vrati cisternu koja mu dodje
Valjda mu je stalo do kvaliteta. eh, kad bi nas bilo vise takvih...
A pohvalio bih i pumpu u Bozurni (kod Prokuplja), mislim da se zove ProGas. Jos jedna pumpa gde sam prezadovoljan kvalitetom goriva (tj ponasanja auta u voznji), a i skoro sam cuo zanimljive, pozitivne glasine vezane za nacin isporucivanja goriva ovoj pumpi. Vlasnik ima svoje metode provere kvaliteta i kolicine goriva i vise puta se desavalo da vrati cisternu koja mu dodje

sky is not limit!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Jel može jedan hint za lokaciju najbliže pumpe za gas na relaciji Kanarevo Brdo - Rakovica - Vidikovac..?
Do sada sam obično sipao kod Ade na onoj što je samo za gas i prekoputa Fona, pa reko da li ima neko mesto koje mi je bliže?
Do sada sam obično sipao kod Ade na onoj što je samo za gas i prekoputa Fona, pa reko da li ima neko mesto koje mi je bliže?

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Lukoil gore posle trosarine. Najeftiniji i najbolji plin. Inace ceo taj deo je jako slab sa pumpama za gas,cak ni onaj OMV na banjici nema gas..
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ima onaj MBG na vozdovakom kruznom putu. to mu dodje blizu.
- Dusan64
Ne volim tu pumpu uopste. Pritisak je ogroman,sipa brze nego benzin i svaki put mislim da mi je od 2000din ukrao 1500din..
- fancy
- Kontakt:
Čekaj, ima neka pumpa na Trošarini, jel to nije ta? (tj. jel "posle" trošarine - ka Banjici ili ka Vojvode StepeDusan64 piše:Lukoil gore posle trosarine. Najeftiniji i najbolji plin. Inace ceo taj deo je jako slab sa pumpama za gas,cak ni onaj OMV na banjici nema gas..

E, nešto sam video danas reklamu u magnovenju dok sam vozio kući baš tim kružnim, al nikako da vidim gde se toči, išla kolona branik do branika pa nisam smeo da skrećem pogledRS_cabrio piše:Ima onaj MBG na vozdovakom kruznom putu. to mu dodje blizu.

- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Bolje zaobiđu tu pumpu MBG na voždovačkom kružnom putu. Mufljuzi i lopovčine. Dok sam vozio na gas, sa punim rezervoarom natočenim kod njih, najmanje sam prelazio i to dosta manje.
-
- Ljubitelj životinja
Idem sad da sipam do vrha. MOzda lukoil je najbolje rešenje ?
- Dusan64
59.9din najbolji plin.
Kako se vise zove taj bulevar.. Od trosarine kad krenes ka stadionu crvene zvezde sa leve strane lukoil. Mada su tamo skoro uvek guzve.fancy piše:Čekaj, ima neka pumpa na Trošarini, jel to nije ta? (tj. jel "posle" trošarine - ka Banjici ili ka Vojvode Stepe )
-
- Ljubitelj životinja
Bulevar oslobođenja
- fancy
- Kontakt:
E, da. To je ta što je koristim, prekoputa FonaDusan64 piše:59.9din najbolji plin.
Kako se vise zove taj bulevar.. Od trosarine kad krenes ka stadionu crvene zvezde sa leve strane lukoil. Mada su tamo skoro uvek guzve.

Ne žalim se na njihov kvalitet, još manje na cenu,

-
- Ljubitelj životinja
Kolki je to rezervoar? Ja da zavrsim nesto,pa cu da izađem,valjda radi celu noc, trebalo bi
- fancy
- Kontakt:
Pa imam onaj bojler pozadi, mislim da je negde na njemu ugravirano 80l, ili sam video u atest knjižici. Sad koliko konkretno može da stane - čitao sam bar 10% manje, a kad sam tada sipao, skoro prazan, rekao sam - "sipajte do vrha" (valjda se tako kaže, vozim plin tek 2.5 meseca, još nisam ušao u fazon i žargon
)
Edit: Videh sad da radi od 0-24, ovde (imaš i telefon): http://www.retailserbia.com/20080405132 ... rbiji.html (prva je na spisku!)

Edit: Videh sad da radi od 0-24, ovde (imaš i telefon): http://www.retailserbia.com/20080405132 ... rbiji.html (prva je na spisku!)

-
- Ljubitelj životinja
cool sajt, hvala
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Dok sam vozio na gas, ja sam sipao na Lukoilu kod FON-a ( koju pominjete), pošto mi je najbliža. Ali sam s vremena na vreme sipao na ELP-u i EKO pumpama (kada naletim pored njih).
E sad, za Lukoil vezujem jednu čudnu situaciju. Kada se desila prošlog leta ona afera sa NIS-ovim pumpama i krađama, sutra ujutru Lukoil je bio zatvoren (navodno bila priključena cisterna). Naravno, javna tajna je da su se uplašili da će i njih potkačiti neka kontrola, pa da se ne bi desila afera baždarili su automate da rade kako treba. Pre tog događaja, kad god sam sipao kod njih (uvek 41-43l), nisam mogao da pređem više od 330km (što će reći oko 13 litara potrošnje po gradu, što je previše). Nakon tog jutra kada su bili zatvoreni, posle prvog sipanja 42l u bocu, prešao sam 410km. Nema šanse da me neko ubedi da tu nema ništa sumnjivo
Pretpostavljam da su sada manje-više ok.
E sad, za Lukoil vezujem jednu čudnu situaciju. Kada se desila prošlog leta ona afera sa NIS-ovim pumpama i krađama, sutra ujutru Lukoil je bio zatvoren (navodno bila priključena cisterna). Naravno, javna tajna je da su se uplašili da će i njih potkačiti neka kontrola, pa da se ne bi desila afera baždarili su automate da rade kako treba. Pre tog događaja, kad god sam sipao kod njih (uvek 41-43l), nisam mogao da pređem više od 330km (što će reći oko 13 litara potrošnje po gradu, što je previše). Nakon tog jutra kada su bili zatvoreni, posle prvog sipanja 42l u bocu, prešao sam 410km. Nema šanse da me neko ubedi da tu nema ništa sumnjivo

Pretpostavljam da su sada manje-više ok.
- Dusan64
Ja nisam to primetio,a sipao sam i pre tog perioda i posle. Mada realno i ne pratim koliko mi trosi. Sipam 2000din ili pun (zavisi jel placam karticom ili kesom),na 300km idem na pumpu i to je to. Mozda mi se jednom desilo da je potrosio 2000din za ~320km,znaci potrosnja kod njih mi se krece oko 10l/100km sto mi je super.

Navikavaj se,pravimo se vazni..fancy piše:"sipajte do vrha" (valjda se tako kaže, vozim plin tek 2.5 meseca, još nisam ušao u fazon i žargon

-
- Ljubitelj životinja
ja nisma gledao sinoc koliko sma sipao. reko sam mu do vrha,a aon sipai 26litara,ako se secam,slucjano sma video,a bacio racun. Neverovatno,ali na otvorenom mi je potrosio valjda 40 litara plina apreso sma 330km! skandalozno,jedino da nije natezao do kraja ovaj na pumpi, nisma gledoa,nisam bio tu
- Dusan64
Ne razumem te bas,mnogo ti potrosio? Pitanje je koliko si imao plina uopste ako nisi video dobro.
-
- Ljubitelj životinja
Ne razumem ni sam sebe kad citam koliko gresaka pravim. Sipao sam na tom lukoilu prekoputa fona. Koliko god da sam imao plina unutra, sipao mi je ja mislim 26 litara ili 27. To bi trebalo da cini sumu od 40 litara koliki mi je rezervoar. (bilo je oko 8 litar aunutra,po mojoj proceni ili 7). Sa tih 40 litara sam prosli pu presao 300km otvoreno i 100 u gradu, dakle 400 km,a danas sam sa time presao 330 km,otvoreno.Dusan64 piše:Ne razumem te bas,mnogo ti potrosio? Pitanje je koliko si imao plina uopste ako nisi video dobro.
- Dusan64
26+8 je 34l, znaci 10l potrosnje. U poslednje vreme se tripuju po pumpama da zaustave cim krene da lupa. Ako ti je 40l rezervoar 32l bi trebalo da ti stane po teoriji,tj.tad bi trebalo da pocne da lupa.