potrošnja FORD FOKUS Ecoboost 1.0 benz???
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: potrošnja FORD FOKUS Ecoboost 1.0 benz???
Ozbiljna je ovo tehnologija... ne može se porediti sa običnim turbo benzincima zbog direktnog ubrizgavanja (common rail) i zbog turbine sa varijabilnom geometrijom.
Daleko su efikasniji ovi moderni turbo benzinci i stvarno su jako štedljiviji od klasičnih turbo benzinaca a bogami štedljiviji su i od kilavih atmo motora... neka on troši isto ko 1.6 a ide kako ide (bolje i živahnije od 1.6 atmo motora),ja bih bio zadovoljan.
Daleko su efikasniji ovi moderni turbo benzinci i stvarno su jako štedljiviji od klasičnih turbo benzinaca a bogami štedljiviji su i od kilavih atmo motora... neka on troši isto ko 1.6 a ide kako ide (bolje i živahnije od 1.6 atmo motora),ja bih bio zadovoljan.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Što tregerite čovjeka za sipanje. Kad bude imao para sipace. Izuo se za auto pa presušilo.
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
Nema mi neke logike kupiti auto, a nemati za gorivo.
Jednostavno ne moze znati realnu potrosnju dok ne napravi neku vecu km, sto ce znaciti punjenje rezervoara.
Jednostavno ne moze znati realnu potrosnju dok ne napravi neku vecu km, sto ce znaciti punjenje rezervoara.
- kosmajac
- Poruka: 299
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 11:08h
Vala zaista nema logike pogotovo u Srbiji gde je sasvim "normalno" da svako ko stane na pumpu natoči do čepa....Zaista za svako čuđenje????Dok se sa drugim delom priče slažem...
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa nema logike, jer sipanjem po 1000-2000din svaki put trosis vise goriva jer moras da ides do pumpe i nazad, sem ako ti nije usput na dnevnoj ruti.
Ja od kako vozim sipam uvek pun rezervoar.
Ja od kako vozim sipam uvek pun rezervoar.
Fiesta!!
- kosmajac
Pametno!jbg ja sipam po 18l tj za 3000 BMB 98 verovatno sitničarim ali mi je ostala navika(a pumpa mi pred kućom)...Sipao pun ili iz nekoliko puta svaki put sipam u isti rezervoar a ne pored njega..Dakle kad je reč o tome tu ne bi trebalo da bude greške.Još kad imaš svetsko čudo od "ekonomičnog motora" onda ne bi trebala glava da te boli,sipaš i zaboraviš kad si sipao...E pusti marketing savremeno svetsko zlo!
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja sam da se to chipuje. Oni Englezi su izvukli 145 kg konjetine koliko se ja secam.
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Tebi gorivo nikad ne poskupljuje. Uvek je 3000 din 

- kosmajac
Jes vala ja uvek sipam za isto a oni neka ga poskupljuju sta me briga,to nije moj problem.. 

- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
A potrošnja u odnosu na prethodni auto ?
- kosmajac
Evidentno je veća,ali šta da radim šta je tu je moraću da se navikavam na "penzionerski stil" voznje ako mislim da ne dizem mesecno kredit za benzin za auto...Ako i to pomogne
- novi81
Kolika je uopšte deklarisana potrošnja za taj auto?
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
- kosmajac
4,3-otvoreni i 5,5-grad l/100km 

- zokkii
zokkii piše:Nemoj da očekuješ od auta teškog oko 1270 kg da ti troši po gradu oko 5,9 l (norma 5,9 / 4,1 / 4,8 l na 100 km). Budi zadovoljan realnom cifrom 8-10 l, mada sa oštrijom nogom i stani kreni vožnom očekuj i više.
Taraba svašta trpi.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9914
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jelchica piše:

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- novi81
E sad na to dodaj najmanje 20% zbog načina na koji rade testove u sterilnim uslovima. Ako imaš tezu nogu i više. Bar je moje iskustvo takvo do sad.kosmajac piše:4,3-otvoreni i 5,5-grad l/100km
- Sale Sk
Ako sam dobro zapamtio, kolega sa Hr foruma je isto nedavno kupio Fokusa 1.0, te mu trosi 6-7 litara.. U biti su dvojica sa istim autom/motorom tamo. Jos su friski pa nema previse podataka, osim da se treba pazit koje ulje ide, svjecice mislim imaju manje intervale zamjene, i sl.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Да је тај мотор у аутомобилу до 800-850 кг , онда би потрошња по граду могла да буде тих 5.5- 6 литара . У колима од 1270 кг нема шансе , сем ако није хибрид ,па да кочиону енергију скалдишти да буде поново кинетичка .
Ко хоће да му ауто троши 6 литара бензина по граду нека купи саксо или сиаћенто . Не праве се више лагани аутомобили . И мали градски аутомобили су сада тешки 1 тону .
Ко хоће да му ауто троши 6 литара бензина по граду нека купи саксо или сиаћенто . Не праве се више лагани аутомобили . И мали градски аутомобили су сада тешки 1 тону .
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Glupo pitanje - jel ukljucenj start-stop sistem? Ti motori bi valjda morali da ga imaju kao standard?
- Sale Sk
Imaju start-stop, da.
- zokkii
Koliko je pametno zbog par dcl da se svaki čas pali i gasi motor u gradskoj vožnji. Tu turbina prva strada.
Nereče koliko ti je trošio prethodni auto l/100 km i koji je bio.
Nereče koliko ti je trošio prethodni auto l/100 km i koji je bio.
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Kontam da su valjda testirali sistem pre nego sto su poceli da ga ugradjuju? A i nije bas da je Ford medju prvima krenuo s tim, ja sam se pre tri godine vozio u A3 i to dizel koji je to imao, koliko znam covek ga i danas vozi bez problema. Vidim skoro i kod nas neki onaj Bluemotion Golf se pali prilikom kretanja na semaforu. Uostalom Ford je najavio da ce start - stop biti u 70% njihovih modela do 2017. tako da je to buducnost...
- zokkii
Vozio je jedan štedljivac Fiat 500 L sa 1.3 Mj motorom i tim Start Stop sistemom. Motorni komp mu je sugerisao koliko štedi i da su to solidne količine. Međutim posle priče o turbini odustao je od Start Stop sistema i kada je uporedio realno stanje (pištolj pumpe u oba slučaja) ispostavilo se da je ušteda beznačajna.
Nijednoj turbini ne prija konstantno prekidanje podmazivanja, možda potraje dok je u garanciji.
Nijednoj turbini ne prija konstantno prekidanje podmazivanja, možda potraje dok je u garanciji.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to je ono dal gasis vodu dok peres zube