Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

potrošnja FORD FOKUS Ecoboost 1.0 benz???

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kosmajac
Poruka: 299
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 11:08h

Re: potrošnja FORD FOKUS Ecoboost 1.0 benz???

Poruka od kosmajac » subota, 21. feb. 2015. u 12:58h

Tek u martu sad

error974
Poruka: 200
Član foruma od: utorak, 13. maj 2014. u 13:10h

Poruka od error974 » subota, 21. feb. 2015. u 13:43h

Pa prenesi im tvoje utiske, a nama prenesi cenu servisa.

kosmajac

Poruka od kosmajac » subota, 21. feb. 2015. u 13:46h

Nisu to "utisci"to je reklamacija a za cenu ću ti reći u (PP) ;)

dax92

 
Poruka: 7595
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 21. feb. 2015. u 14:17h

Slobodno ovde napisi cenu prvog servisa, i sta je radjeno. thumbsuph

I mene zanima cena.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

skydiver
Poruka: 121
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h

Poruka od skydiver » subota, 21. feb. 2015. u 16:33h

@error koja ti je ovo aplikacija za potrošnju?

error974

Poruka od error974 » subota, 21. feb. 2015. u 16:34h

Fuel Log, odlicna je

kosmajac

Poruka od kosmajac » subota, 21. feb. 2015. u 18:20h

To je za android? :(

error974

Poruka od error974 » subota, 21. feb. 2015. u 18:21h

Jeste, za android.

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » subota, 21. feb. 2015. u 19:23h

Fuel Log je odličan i ja ga koristim, našao sam Pro verziju pa nemam ograničenja u upisivanju troškova (servisi, popravke, registracija itd...) a sa običnom verzijom je mislim 10 upisivanja.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

error974

Poruka od error974 » subota, 21. feb. 2015. u 19:33h

Ja je nisam nasao, platio sam nekih 2-3 dolara :-)

kosmajac

Poruka od kosmajac » subota, 21. feb. 2015. u 19:53h

Android thumbsdownh windows fon-zakon kao i aplikacije mislim da je kod njih cak to free! thumbsuph

error974

Poruka od error974 » subota, 21. feb. 2015. u 19:55h

Au bre kosmajac, citaj, besplatno je i na androidu, a ako hoces neograničene mogućnosti, platis neku siću. Ne lezi mi lumia kao ni tebi ecoboost :-)

kosmajac

Poruka od kosmajac » subota, 21. feb. 2015. u 20:41h

E pa meni lumia lezi i na nju se ne zalim thumbsuph i tamo je full verzija ove aplikacije free..cisto da razjasnimo :jeeej:

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 22. feb. 2015. u 00:41h

kosmajac piše:Da pre da je ovo drugo da ja ne znam da ga vozim pošto pre njega nisam vozio već dva automobila pa sam sad seo u boeing..A sad zato što je ovo Ford-ov forum ja treba da hvalim!!??Sa ovolikom potrosnjom,svasta!
Zasto svi osete kao licnu uvredu kad neko izrazi sumnju u to koliko umeju da voze?
Ko da je to urodjena osobina, i sramota je ako to ne znas perfektno.

Ja trenutno (ne) vozim cetvrti auto koji je u mom vlasnistvu. Koliko sam ih vozio na redovnoj bazi a da nisu bili moji (sluzbeni, od prijatelja...) davno sam prestao da brojim.
To uopste ne znaci da umem da vozim. Cak sam ubedjen da bi to moglo mnogo bolje.
Brat od tetke vozi preko 50 godina. I to neopisivo ne zna da radi :) Ne zna se koliko je automobila promenio, 90% popravki oko auta radi sam (i jako ozbiljnih), al dzaba. Proturi glavu kroz volan, ubaci menjac bar za stepen manje nego sto bi trebalo, gas u patos, i teraj.

Cesto ljudi koji predju sa jednog na drugi tip auta (recimo sa benzinca na dizel, ili obrnuto), nastave sa starim navikama, pa teraju u rezimima koji jednostanvo nisu odgovarajuci za takav motor. A ecoboost je po nekim paarametrima mnogo blizi dizelu nego benzincu (recimo jako visok moment u niskim obrtajima, sto omogucava da se vozi u nizim obrtajima, a sto upravo za posledicu ima smanjenu potrosnju).

Ono sto ne razumem je da ako vec mislis da nisi ti u pitanju, zasto do sada nisi bio 5 puta u servisu i ulozio reklamaciju?
Ako je auto deklarisan da trosi 5 litara a on trosi 10 nesto ne valja.
Ja bi do sada poslao bar 10 mailova centrali Forda, ako bi me ovlasceni servis odje*ao.
Mozda ti je busan rezervoar, mozda je nesto zacepljeno, mozda je nesto... garancija postoji zato sto je moguce da u proizvodnji dodje do kvara.
Nego samo kukas i ne radis ama bas nista da bi problem resio.

Ne moras da hvalis Ford, al nije pristojno da ga pljujes, kada si jedini koji ima taj problem. Svima ostalima je potrosnja kako treba, samo tebi je ogromna.
Tvoj zakljucak je da te lazu, mazu, svi su krivi... umesto da radis ono sto bi trebalo: servis, reklamacija...

PS
A win phone je super, ekstra, naj... svi koji koriste bilo sta drugo su glupavi... :) De leba ti...
Djak pesak :)

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 22. feb. 2015. u 10:28h

error974 piše:Ja je nisam nasao, platio sam nekih 2-3 dolara :-)
Mislim da sam ga našao na Torrent-u.... thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » nedelja, 22. feb. 2015. u 10:42h

Da Kosmajac nema dva auta u vlasništvu i da nije poverovao u priče o 5- 6 litara gradske potrošnje ne ni vodili raspravu ovde.
Dakle u automobilu sa starom generacijom motora bez ikakvih NASA tehnologija ima potrošnju nižu u odnosu na ultra moderan motor.
OK Kosmajac (bez uvrede) ne zna da vozi, ali bi sa novim automobilom trebao da ima nižu potrošnju u odnosu na stari ?
Mali motor i teška karoserija nikada nisu bili recept za teže uslove eksplatacije tu mislim na grad i na veće brzine na otvorenom.
Što se tiče reklamacije mislim da će tako slatko da ga odjebu pod uslovom da nema neki kvar.

kosmajac

Poruka od kosmajac » nedelja, 22. feb. 2015. u 10:57h

@mbole"Ne moras da hvalis Ford, al nije pristojno da ga pljujes, kada si jedini koji ima taj problem. Svima ostalima je potrosnja kako treba, samo tebi je ogromna"Evo recimo ja mislim da nije pristojno da banalizujes i uopšteno pišeš jer trenutno pod terminom "SVI OSTALI" mogu se podvesti samo ljudi koji trenutno voze ovaj model automobila i pišu o svojim iskustvima sa istim a ovog trenutka smo to jedino Error i ja(i neću više da se ponavljam)a to što je neko negde nešto pročitao u novinama ili je neki njegov"rođak"nekad vozio auto sličan ovome pa je sad ovde neko sebi dao tu slobodu da na osnovu toga donosi zakljucke to bar za mene a i za većinu ozbiljnih ljudi ni najmanje nije relevantno.Prema tome nema potrebe za razvodnjavanjem i skretanje paznje sa suštine..To @zokkii ko će kakva iskustva imati sa ovlašćenim serviserom zadrzi za sebe(kao i "ocenu" poznavanja nečije veštine vožnje) kad odlučiš da kupiš novi automobil prema tome mislim da je u ovom trenutku tvoja procena krajnje preuranjena ;)

@mbole Sto se tice Win telefona to je bila najobicnija sala i error je to tako i skapirao i ne vidim čemu potreba opet za neke totalno nepotrebne prozivke ...SVASTA thumbsdownh

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » nedelja, 22. feb. 2015. u 11:27h

Kosmajac nije ono ocena samo logično pitanje, ne znaš da voziš potošnja sa savremenijim motorom bi trebala da bude manja ili znaš da voziš opet bi potrošnja sa savremenijim motorom trebala da bude manja.

kosmajac

Poruka od kosmajac » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:00h

Evo ja ne znam da vozim,jel si zadovoljan odgovorom?,ajmo dalje ko ima sličnih pitanja da ne gubimo više vreme oko toga i da se usredsredimo na temu...

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:03h

Treba je mlaćenje prazne slame bez konkretnih koraka da se problem riješi.

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

kosmajac

Poruka od kosmajac » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:07h

Baš tako @novi81 nagađanje i pogađanje...Bez kvalitetnih argumenata za iznete zaključke

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:32h

Prijatelju ja sam mislio na tebe :-)

Ja kad imam problem ja gledam da ga riješim. Da je taj auto moj, i da mislim da imam problem ja bih im već skakao odavno po glavi.
Nemoj da se ljutis ali preduzmi nešto.
Bar naspi pun rezervoar provozaj se do Npr Zagreba na kafu i procjeni potrošnju kako treba od cepa do cepa.
Zajebi sipanja po 10,20l i bord comp

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

kosmajac

Poruka od kosmajac » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:44h

Očito nisi pratio temu od samog početka jer da jesi video bi da sam to već uradio.To je prvo,drugo ja sam sve vreme ovde iznosio svoja zapazanja vozeći automobil koji je predmet ove teme dakle nisam citao ni novinarske clanke a ni slusao rođake sta je neki njihov komsija proturio od abrova.To je recimo razlika između mene i drugih koji ucestvuju u ovoj diskusiji cast malobrojnim izuzetcima.Sve sto sam napisao do sada je jednogodisnje iskustvo sa ovim automobilom.I nakon tog perioda dosao sam do zakljucka da je ovaj automobil samo i iskljucivo za voznju u najvisem stepenu prenosa tj.treba mu obezbediti takve uslove saobracaja.Sve izvan tih okvira izaziva šokantnu potrošnju u odnosu klasa-snaga samog automobilap.E sad sa druge strane osim konstatacije da ja ne znam da vozim nisam čuo niti jednu racionalnu i činjenicama i argumentima potkrepljenu povratnu informaciju.Naravno kao poslednja stvar biće reklamacija to predstoji.
Poslednja izmena: kosmajac, na dan nedelja, 22. feb. 2015. u 12:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

error974

Poruka od error974 » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:45h

Ja i dalje tvrdim da je problem slabo vozenje automobila. Ima tu i toga da @kosmajac ne zna da vozi. Evo i ja se jos uvek navikavam na voznju ovog auta, stalno eksperimentisem i menjam nacin voznje, testiram i slicno, a presao sam 3 puta vise km od @kosmajca. I ja smatram da jos ucim da vozim ovaj motor. Zato sada i imam vecu potrosnju nego na pocetku (imao sam po 6.2, 6.3, a sada 6.5 - 6.8). Jednostavno mislim da se covek nije navikao na auto, narocito ako vise vozi drugi auto. Isto tako, verujem da ne moze da postigne potrosnju koju ja imam, ali da kazemo da bi nekih 7-7.5 trebalo da bude ostvarivo. Auto treba voziti, pronaci rezim voznje i sta autu odgovara.

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 22. feb. 2015. u 12:51h

Ja ne ne znam zasto svi brane Forda na ovom forumu kao da ste njegovi menadzeri ,sta imate od toga ?,. ima jednostavno dobrih resenja al ima promasaja takoder! (ima i namernih gresaka)
Isto tako na svakom autu ima dobrih resenja i losih i to mi niko ne moze odredit dal cu da pljujem fordovu fiestu ili velicam pegout 106

Sve su to smislili trgovci da uzmu narodu pare nemojte lagati sebe i druge
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... nji-goriva
Sad nije merodavno gledati gradske uslove , jedan opel astra na auto-putu lagane voznje benzinac trosi 6,3l , corsa recimo 6l po mojoj proceni taj ecoboost ne bi trebalo da dostigne tu vrednost ! Ako predje onda imas stvarno problem ili su lagali proizvodjaci ili nesto ne valja.
Dobro ti je receno gore treba da naspes pun auto goriva i da provozas recimo marsutu Beograd -Sid ne predjes 120km/h kad se ohladi auto dolijes koliko moze da stane to ti je potrosnja ...onda ides u ovlasteni tamo jauces i places (posto je auto nov)

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“