Evo da i ja javim neka svoja saznanja o ovim cudima
Naletih na nekom forumu da su ti aditivi ko sredstva za ciscenje odvoda - kad se dobro zacepe onda se sredstva tu zadrzavaju i progrizu necistoce. Ali kad je cisto onda tecnost samo procuri i tek se na nekim mjestima zadrzi. Znaci, slobodno mozete sipati
Dalje, na preporuku majstora koji je prvi put pregledao Focusa otac je sipao dvotaktol. Na kraju citam kako dvotaktol nikako nije dobar za CR, a i kad se sipa da ne bude nista, jer podmazuje pumpu i nista vise, i da tu prije idu aditivi. Ne znam sta bih tu rekao. Kolega je vozio iza mene i kaze izlazi ti crn dim, tako da ne znam je li to sagorio ulje ili je izbacio neke otpadne cestice.
I tako na jednom forumu na kome sam prilicno aktivan napisem uzeo sam Focusa i na to mi se javi jedan clan koji je ni manje ni vise automehanicar. On mi rece da ga "operem" sa Liqui Moly Diesel Spulung aditivom, i da odradim preventivno zastitu od hrdje. I zaguglam ja onaj neki serijski broj 5xxx (5120 ja mislim da je bio), pise da je za dizel, kasnije saznam da je posebna serija za CR.
Odem da uzmem kaze ne pravi se vise pod tim brojem i da mi Systempflege umjesto Spulunga. Na njemu pise i za CR i za pumpa dizne.
Ovaj momak sto je automehanicar kaze mi da se prvo aplicira taj Spulung koji se ili naspe na 3/4 punog rezervoara ili se direktno ubrizga - spoji se na criijeva umjesto rezervoara i u mjestu se motor turira dok se ne potrosi tih pola litre, to je kod ekstremnih zaprljanja. Kasnije sam uzeo Spulung i njega sam prvo sipao pa cemo vidjeti.
Otac je u Mercedesa sipao taj Systempflege i cini mu se da dosta bolje radi.