Bio, zamenio...

Dragomir mi deluje kao momak koji zna svoj posao... Sve je bilo O.K.
Sto se samih amortizera tice... Moram reci da sam ocekivao da ce biti tvrdji... Auto mi se i dalje nekako njise, ali naravno daleko manje nego ranije... Na Tojoti sam imao Kayaba amorte, koji su i posle 10-ak hiljada dosta tvrdji nego ovi Monro, mada je to relativno, s obzirom na razlike u oprugama i tezini vozila...
Zamenjene su i solje... Nisam nista ni pitao za kvalitet gume... Deluje mi nekako mekse nego prva ugradnja, ali sta ja znam...
Ako ovi Monro izdrze 60.000 km, preporucicu ih... Ali ako u medjuvremenu dodatno smeksaju ili produvaju posle dve ipo godine... Sledeci put kupujem Kajabu.
Edit:
Ja samo nesto da pitam... Ovi amortizeri se cuju k'o blesavi... :-| Kada prelazim preko "lezeceg" ili nekog ispupcenja, bas se glasno cuje "PFTSSS", prvo iz prednjih, pa onda i iz zadnjih amortizera. Kao kada radi rucna pumpa za luptu. :-|
Raspitivao sam se i kazu da je to O.K., znaci da amortizeri rade... I kada sam malo bolje obratio paznju, cuje se slican zvuk i na Kayaba amortima koji su mi na Tojoti, ALI... Taj zvuk na Tojiti je mnooogo tisi, mnooogo krace traje i cuje se samo pri prelasku preko "lezeceg", a ovi Monro siste k'o blesavi i u toku voznje, a pri prelasku preko "lezeceg" da i ne govorim...
Malo sam zbunjen, moram priznati... Pogotovo kada se uzme u obzir da je auto i dalje jako daleko od "cvrstine" koju je nekada imao. Nisam neki ekspert, al' mnogo mi bre to nesto mek'o... Da nisu u pitanju opruge?
Da napomenem da je auto jako dugo stajao... I da su na njemu i dalje opruge koje su prva ugradnja (a kako i ne bi bile kada je presao samo 60.000 km).