Zaista ne znam kako ih uče u Americi, mislim kojom nogom da koče. Sigurno je da tamo voze 99,99% automatike i da u tome imaju ne uporedivo iskustvo. Možda je to zato što oni nikad i neće voziti automobile sa manuelnim menjačem osim, naravno onih bogatijih koji sebi mogu da priušte skupe evropske automobile.911s [SK] piše:Kog si djavola onda kupovao automatika, glupost. Dobar vozač nauči i nosem da stiska sve tri pedale istovremeno. U čuvenoj zemlji gde svi voze automatike u školama ih uče da koče levom.
Ali ne znam kakve to veze ima sa "dubar vozač". Automatik jeste malo opuštenija varianta.
Lično se ne slažem sa kočenjem levom nogom iz prostog razlohga, što kada posle automatika sedneš u auto sa man. menjačem, u prvih sat ili dva, koćićeš kvačilom, kao uslovni refleks, a to je onda jako nezgodno zbog onih mili-sekundi.
To je moje mišljenje i govorim ovo iz skromnog iskustva, a i teoretski. Mislim da kod nas, još uvek, ne može da se koristi automatik kod obuke i polaganja vozačkog ispita ili se varam?
Sve u svenu, ne bih rekao da je glupost.