Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2.0i 120ks Automatic

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Re: 2.0i 120ks Automatic

Poruka od draganrakovica » petak, 16. nov. 2012. u 02:06h

911s [SK] piše:Kog si djavola onda kupovao automatika, glupost. Dobar vozač nauči i nosem da stiska sve tri pedale istovremeno. U čuvenoj zemlji gde svi voze automatike u školama ih uče da koče levom.
Zaista ne znam kako ih uče u Americi, mislim kojom nogom da koče. Sigurno je da tamo voze 99,99% automatike i da u tome imaju ne uporedivo iskustvo. Možda je to zato što oni nikad i neće voziti automobile sa manuelnim menjačem osim, naravno onih bogatijih koji sebi mogu da priušte skupe evropske automobile.
Ali ne znam kakve to veze ima sa "dubar vozač". Automatik jeste malo opuštenija varianta.
Lično se ne slažem sa kočenjem levom nogom iz prostog razlohga, što kada posle automatika sedneš u auto sa man. menjačem, u prvih sat ili dva, koćićeš kvačilom, kao uslovni refleks, a to je onda jako nezgodno zbog onih mili-sekundi.
To je moje mišljenje i govorim ovo iz skromnog iskustva, a i teoretski. Mislim da kod nas, još uvek, ne može da se koristi automatik kod obuke i polaganja vozačkog ispita ili se varam?
Sve u svenu, ne bih rekao da je glupost. thumbsuph

NikolaTodorovic
Poruka: 246
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » petak, 16. nov. 2012. u 09:28h

Treba da se koči desnom nogom odnosno da se zaboravi leva noga baš iz tog razloga jer kvačilo pruži otpor tek kad ga nagaziš do kraja kad nema više gde da stane. Onda kad probaš da tom istom nogom zakočiš odnosno levom, nema osećaja i što kaže dečko "ljubiš šoferku" ..Može da se nauči ,nije problem ali zašto kad SVE JEDNO dok kočiš jer je automatik takav da njega motor koči i da nema vožnje u leru niti može da se ugasi kad pustiš gas pedalu dok kočiš--Jednostavno opušteno možeš da skineš desnu sa gasa i da kočiš kolko oćeš bez brige da ćeš nešto da se zajebeš :D A što se tiče mog iskustva sa automaticima je da sam nekoliko puta gazio kvačilo koje ne postoji i to samo pri kočenju :D :D :D
Trkaju se dva kadeta ,suza suzu stize

Šangajke Silver

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 16. nov. 2012. u 17:02h

Verovatno i ručicu menjača gurate u prvu gore desno ili hoćete da šaltate u H, jer kako rekoste, sve se to vozi po navici...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » petak, 16. nov. 2012. u 18:51h

Nisam hteo da ulazim u neku raspravu, a pogotovo, ne, da nekoga upućujem u način, kako će da vozi svoj automatik. Sve te zabunice vrlo kratko traju i čovek se brzo navikne. Kao i kad sa automatika predješ na manuelni, pa u početku ti se često desi, da je interval izmedju menjanja brzina, malo duži. a i često koćiš bez stiskanja kvačila. Onda, kad vudješ u auto i upališ ga a on poskoči jer je ostao u prvoj a ne na "P" i t.d.
To su sitnice, ali se dešavaju, ili su se, bar meni dešavale. Lićno, dajem prednost automatskom menjaču- Po meni ta prednost je, naroćita, u gradskoj vožnji. thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“