Evo samo da se javim posto vidim da sam prozvan kao "lik" koji nije hteo da saceka mesec dana (inace kad si zvao rekao si "par meseci" ako se secas i ne znam odakle ti prica da sam rekao kako sam nekome pozajmio pare??!?!?!?)
Decko, ti ako mislis da kupujes auto na nacin na koji si hteo od mene da ga kupis, bolje batali kupovinu, neces ga kupiti nikada u zivotu.
Cela prica tece ovako. Poslao si mi mail da zelis zamenu skuter od 800e + 200e doplate za Taunus jer sam stavio cenu od 1000e fiksno. Kada sam dobio info da je motor KeeWay star 4 godine i da mu ne radi akumulator, proverio sam cene motora na netu i rekao ti da je realna cena po onome sto se tamo nudi 700e, ti si se sa tim odmah slozio i javio mi da ti je to ok.
Nakon toga smo se u sredu ili cetvrtak nasli kod mene na poslu da probas auto, probao si ga, svideo ti se i rekao si "to je to, uzimam ga". Rekao sam ti i da mozes da odes kod bilo kog majstora na kanal da pogledas sve jer auto je u odlicnom stanju, osim rubova i onog dela u gepeku kod stopaljki, sve ostalo radi kao sat. Izvinjavam se i desni el.podizac ne radi posto je iskocio osigurac, a mrzelo me da ga kupujemi stavljam.
Pitao si me jel' mogu da te sacekam 15-ak dana jer nemas pare, imas samo motor i fali ti tih 300e koje ti neko duguje, na sta sam ja pristao jer sam rekao da mi nije frka da prodam auto.
Dogovor je bio da se za vikend vidimo da pogledam motor (prica je bila i za petak da se vidimo ali nisam mogao jer mi je bio rodjendan) , poslao sam ti sms u nedelju, nisi mi odgovorio, pa sam te zvao na mob i ti si mi odbio poziv ne javljajuci se.
To vece mi stize mail od tebe gde si napisao da si bio negde van Beograda pa ti je telefon valjda tamo ostao ili tako nesto ??!?! i da si se "raspitao" o Taunusima i da oni imaju problem sa rdjom i da im rezervoar najcesce trune

)), pa si otprilike i odustao od kupovine. Ja sam te onda uputio upravo na ovaj forum kako bi se normalno informisao, a ne kod tog strucnjaka koji te tako lepo uputio u probleme sa rdjom. Rekao sam ti ponovo sve iskreno u vezi ovog Taunusa i zamolio da mi za dva dana najkasnije javis jel' kupujes od mene auto ili ne, posto sam auto vec skinuo sa oglasa 3 dana ranije jer smo se dogovorili za kupoprodaju.
Nakon tog mog maila javio si se ponovo mailom

) (ne znam samo to toliko volis da razmenjujes mailove, a ne da se cujemo ko ljudi telefonom) i rekao da je ok i da ces da kupis Taunusa, a pitao si jel' mogu da dodjem da vidim motor posle podne posle posla. Rekao sam ti da mi je ok oko 18:30h, ali ti nisi mogao pa si me zamolio da se nadjemo na Autokomandi u 21h ?!?!?! (ko jos gleda motor ili auto po mraku), na sta sam ja pristao jer sam ti verovao da je motor ok. Par sati ranije mi javljas da ces malo da kasnis i pomeramo vidjanje za 21:15h. Dolazim na Autokomandu u 21:05h i cekam te do 21:35h. U medjuvremenu sam te zvao dva puta i nisi se javljao. Bez reci izvinjenja zbog kasnjenja pokazujes motor koji nema kofer kao sto si rekao u mailu (kuci ti je jer ti nije trebao pa ga nisi usrafio) i motor ne moze da radi na leru (ovo ni jednom recju pre nisi pomenuo), gasi se ako ne drzis gas. Moj drugar probava motor i vraca se sa recima da ide ok.
Odmah sam ti rekao da mi je motor ok i da mozemo da zavrsimo razmenu kad naplatis taj dug od 300e na sta mi ti govoris da si nabavio 300e i da mozemo odmah sutra da zavrsimo sve. Dogovor je bio da nadjem neku agenciju koja radi do 19h kod Bogoslovije da ja mogu da stignem sa posla, posto ti ne mozes da dodjes do mene na posao preko dana da to zavrsimo.
Kad sam dosao kuci skinem mailove, kad ono opet ti sa mailom

gde me pitas jel mozemo da se nadjemo da to zavrsimo sutra uvece opet na Autokomandi, a ti mi donosis 300e ?!?!? Vec sam se zapitao sta nije u redu sa tobom, al' reko otkud znam, videcu da li ima agencija koje rade do 19h u blizini autokomande, plus ti me molis da ti ja vidim posto je kupoprodajni ugovor za auto i koliko kosta porez na prenos vlasnistva?!?!?! Ko da si mutav pa ne znas da okrenes telefon-dva ili ti je problem sto nemaju mail da im posaljes pitanje!!!!!
Nebitno, video sam posto je sve, javio ti da ti treba oko 35e za sve to i da sam uspeo da nadjem AMSS koji radi do 18:30h, a da se nadjemo tamo u 18h kako bismo zavrsili sve na vreme. Javljam ti telefonom, tebi je to ok ali planiras da dodjes tramvajem?!?!?!? Kako cu onda da uzmem motor, kazem ti, a ti, aaaa da u pravu si, doci cu motorom, ali ako mi nije frka da dodjem posle nekoliko dana kod tebe da uzmem kofer posto nemas alat da ga montiras ?!?!?!?
Ovde vec pizdim jer alat za 4 srafa mozes da uzmes kod svakog komsije, ali nebitno, dogovor ostaje u 18h kod AMSS.
u 17h taman zavrsavam sastanak u firmi kad ti zoves sa recima "Shone jel' nije frka da ti donesem sada 200e, a za par meseci jos 100e posto ih nemas kod sebe sada" Ja onako sav u cudu, iznenadjen ti govorim ok, nerazmisljajuci racionalno sta se sve desava oko mene. Za 20-ak minuta ti saljem poruku iz auta da ne zelim da ulazim ponovo u takvu pricu sa dugovanjem jer imam dva neizmirena duga od drugova koje znam pola zivota (sto sam ti rekao i prvi dan) i da te molim da pozajmis od nekoga tih 100e i doneses mi, pa duguj nekom drugaru, a ne meni koga ni ne poznajes. Stize mi poruka od tebe sa nekog drugog broja gde me molis da ti se javim na tvoj broj. Zovem te gde si ti u cudu sto ti ja ne verujem da ces da mi das pare kad budes imao, na sta ti ja govorim da nije frka, pricekacu te, pozajmi tih 100e i javi mi se, necu da prodajem auto ako stvarno hoces da ga kupis i ne zurim sa prodajom. Ti me tu nagovaras da zavrsimo sve odmah jer ti se toboze ne bi upustao u sve ovo da nemas pare?!?!?!!? Pa decko, kako imas pare ako me zoves sat vremena pred kupoprodaju i govoris da ti fali 100e, a noc pre toga si mi i rekao da imas 300e i poslao u mailu da donosis sutra 300e. Kada sam ti to rekao preko telefona ti si rekao da je to greska i da je trebalo da pise 200e u mailu. Mislim se koga ti to zajebavas, ali ti ponovo ponavljam da pozajmis pare za nekoliko dana i da mi se javis, sacekacu te. Tu mi govoris da nema potrebe i da mogu da prodam auto, na sta ja ostajem zaprepascen, al' reko' ko zna sta se decku desilo i o cemu se sve tu radi i zaboravljam na celu pricu.
To vece mi stize ponovo mail od tebe

)) (ili sledece vece, vise ni sam ne znam posto imam tvojih 10-ak mailova) gde si se poprilicno raspisao kako si sokiran jer sam te "ispalio" kad si vec bio na pola puta ka Bogosloviji, kako si mogao da ides do majstora da teras Taunus da proveris motor??!?!!? ali nisi jer si mi verovao, kako sam ja stariji od tebe dosta i da sam mogao da te lazem i mazem jer si klinac, da nisi hteo da mi spustas cenu (u oglasu sam i rekao da je cena fiksna bez pregovora) iako ja tebi jesam?!?!?
Ne mogu da se setim svih gluposti koje si tamo napisao, e' da secam se najvece, a to je da si rekao kako i da si imao svih 300e kod sebe, opet bi mi dao 200e, a onih 100e posle mesec dana jer bi ti one sluzile kao neka "garancija" da je Taunus OK i da mi ih ne bi dao u slucaju da auto nije onakav kakav sam ti rekao da jeste?!?!?!
Na taj mail ti nisam ni odgovorio jer nisam hteo da se uplicem vise u prepiske sa tobom jer sam video da si ili neozbiljan totalno ili poremecen, trece ne znam sta moze da bude, dok nisam video da si ovde dosao da me pljujes kako sam "lik koji ne ceka mesec dana", "pozajmio sam pare nekome" i slicne gluposti.
Pripazi malo na to sto pricas okolo, jer ovo sto sam gore naveo je gola istina i nemoj da ti padne na pamet da lazes i dalje!!!!!!!!!!
Inace, sreca pa sam imao ovakvo iskustvo sa tobom i odlucio sam da ne prodajem Taunusa jer mi je zao da ovako dobar auto dajem za samo 1000e (regostrovan godinu dana, plin, vodi se kao 1.6) i vec sam se nacelno dogovorio sa Vanom da me uputi malo oko ugradnje V6 2.9 motora iz Scorpio-a koji cu da smestim u Taunus.
Eto toliko od mene, a nadam se da ce ti ostali reci svoje misljenje o svemu ovome i posavetovati kako da kupis svoj prvi auto, jer ovakvim pristupom neces kupiti ni zvake na pijaci, a kamoli automobil.
Pozdrav i sve najbolje u trazenju automobila.