Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 852
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
nis je katastrofa secam se jednom sam bio 110km u rezervi bukvalnoje bio prazan,ali sam se odvezao na rizik do lukoila,nisam hteo ni da pogledam u nis pumpu.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Opet, zavisi od pumpe do pumpe. Gorivo uglavnom sipam na lokalnom NISu, jer nemam puno izbora, kao i dobar deo ljudi ovde. Sipam ne-aditivirani ED i još nisam imao problema, niti sam čuo da se drugima dešavalo da dizel parafinira ove zime, a vezali smo par puta po nedelju dana u konstantnom minusu (povremeno i značajno ispod -13°C). Svako verovatno zna nekoga ko se nekada opekao (znam i ja, onomad, 2012... mada iskreno sunjam da je problem bio u lokalno nabavljenom gorivu), ali ne bih na osnovu toga da izvodim univerzalna pravila ni na ovu ni na onu stranu....
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Bas tako slazem se sa Bojanom
Indivudalno je od pumpe do pumpe.
Indivudalno je od pumpe do pumpe.
- mbole
- Poruka: 14913
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lepo je neko napisao pre par dana da je gomila nis i ... ko jos bese, pumpi u fransizi.
To ce reci, da je ta pumpa "zikin str", i on samo okvirno potpada pod nis pravila. A svi znamo kako kod nas rade str i koliko se drzimo pravila
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
To ce reci, da je ta pumpa "zikin str", i on samo okvirno potpada pod nis pravila. A svi znamo kako kod nas rade str i koliko se drzimo pravila
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Kakvo je stanje u Bosni sto se tice cena ED?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Astra
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 17. avg. 2016. u 22:41h
Ljudi, svi oni nabavljaju gorivo od Nis-a da budemo realni. Koliki bi bio trošak za austrijsku firmu OMV da prevozi gorivo do Srbije, nezamislivo... Dodaju se aditivi i eto "novog" goriva.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Te partner NIS pumpe imaju obavezu da nabavljaju gorivo od NISa.
-
Pa moju pumpu i sad vodi agencija "Pobednik" iz Beograda
- Astra
Mislim da su sve pumpe u Srbiji partneri sa NIS-om i da je gorivo na svim pumpama NIS-ovo. A sta posle neke pumpe rade s tim gorivom to ce ostati misterija...
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Preksinoć je bilo 107 din kad se preračuna (plaćeno deviznom karticom). Neka zelena pumpa, ranije su se zvali "Dragstes"pancerFF piše:Kakvo je stanje u Bosni sto se tice cena ED?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Tako je.Astra piše:Mislim da su sve pumpe u Srbiji partneri sa NIS-om i da je gorivo na svim pumpama NIS-ovo. A sta posle neke pumpe rade s tim gorivom to ce ostati misterija...
EKO pumpa kod mene dovozi gorivo iz rafinerije Pancevo cisternama Knez petrol
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Astra
Poznajem par vozaca kamiona koji voze cisterne goriva po Evropi i Srbiji i od njih sam upravo dobio to saznanje. Bio sam u zabludi da ako sipam npr. na MOL pumpi da je to stvarno gorivo iz Madjarske (MOL je Madjarska pumpa)... Tako da svi mi koristimo NIS-ovo gorivo iz rafinerije u Pancevu 

- pancerFF
Hvala jelchice. Jel sipas stalno u Bosni, i jel ima jos neko sa foruma ko stalno sipa tamo? Neki kazu da im je gorivo lose, neki da je bolje, neki da je gorivo u granicnom delu ocajno itd?jelchica piše:Preksinoć je bilo 107 din kad se preračuna (plaćeno deviznom karticom). Neka zelena pumpa, ranije su se zvali "Dragstes"pancerFF piše:Kakvo je stanje u Bosni sto se tice cena ED?
- Astra
Ja sipam s vremena na vreme. Rekao bih da je bolje gorivo, i imam neki osecaj da mi manje trosi kad sipam u Bosni.
- Namce
- Poruka: 87
- Član foruma od: ponedeljak, 14. okt. 2013. u 12:49h
Sipam uvijek Qmax dizel na slovenackom Petrolu i nikad nisam imao problem čak ni na -25 prošle sedmice. U pitanju je Bosna.
Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
У БиХ избјегавајте мале приватне пумпе
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
+1
@dejan_BL
Ja sipam na Krajinapetrolu (Bih) dizel i benzin. Uvijek se isto ponašaju auta. Mada ja imam malo težu nogu + kratke relacije pa gdje god da sipam više uzme :-) Treba izgleda podbaciti ciglu ispod gasa
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
@dejan_BL
Ja sipam na Krajinapetrolu (Bih) dizel i benzin. Uvijek se isto ponašaju auta. Mada ja imam malo težu nogu + kratke relacije pa gdje god da sipam više uzme :-) Treba izgleda podbaciti ciglu ispod gasa
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Ja sipam zadnjih recimo 100.000km u bosni, neskovic uglavnompancerFF piše:
Hvala jelchice. Jel sipas stalno u Bosni, i jel ima jos neko sa foruma ko stalno sipa tamo? Neki kazu da im je gorivo lose, neki da je bolje, neki da je gorivo u granicnom delu ocajno itd?
- Nedeljkovic
- Poruka: 4762
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Koliko je tamo Euro dizel bez aditiva?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
- pancerFF
Koje su to pumpe?dejan_BL piše:У БиХ избјегавајте мале приватне пумпе
Oni su mi najblizi od granice, tako da cu i ja verovatno kod njih.milan_gt piše:Ja sipam zadnjih recimo 100.000km u bosni, neskovic uglavnompancerFF piše:
Hvala jelchice. Jel sipas stalno u Bosni, i jel ima jos neko sa foruma ko stalno sipa tamo? Neki kazu da im je gorivo lose, neki da je bolje, neki da je gorivo u granicnom delu ocajno itd?
- Astra
Preporuka za Neskovic pumpe 

- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
@pancerFF : Све осим Крајинапетрола, Газпрома, НИС, Нестро, Петрол...
Мали приватници су све оне "дивље" пумпе које су саме и независне. Ја чак не бих препоручио ни Нешковић јер сам имао лоша искуства са њима, а и другар ми рече да су поново разоткрили мале приватнике али и Нешковића да мјешају нафту са свиме и свачиме.
Али опет, видим да милан_гт често сипа на Нешковићу а да нема проблема, тако да не мора ништа да значи, али ја лично их избјегавам.
Већ 6 година сипам на Газпрому и немам никаквих проблема, увијек иста потрошња, увијек иста количина (не краду), а и цијена за дизел чак и нижа од осталих пумпа. То је моја препорука
Мали приватници су све оне "дивље" пумпе које су саме и независне. Ја чак не бих препоручио ни Нешковић јер сам имао лоша искуства са њима, а и другар ми рече да су поново разоткрили мале приватнике али и Нешковића да мјешају нафту са свиме и свачиме.
Али опет, видим да милан_гт често сипа на Нешковићу а да нема проблема, тако да не мора ништа да значи, али ја лично их избјегавам.
Већ 6 година сипам на Газпрому и немам никаквих проблема, увијек иста потрошња, увијек иста количина (не краду), а и цијена за дизел чак и нижа од осталих пумпа. То је моја препорука
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Sad bi meni bilo zanimljivo da doznam od koga Gazprom u BiH dobija gorivo?
Da li i tamo vuku iz Pančeva, ili postoji neki drugi kanal.
Da li i tamo vuku iz Pančeva, ili postoji neki drugi kanal.
pozdrav, Bojan

- Namce
- Poruka: 87
- Član foruma od: ponedeljak, 14. okt. 2013. u 12:49h
Gazprom dovlači naftu iz Pančeva - tako je izjavio direktor naftnih terminala FBIH