Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
Pa sad kako ko.Zavisi od auta ako im je fabricki ugradjen metan naravno da ce da koristi i to pored benzine.
Ne oseti se na vuci uopste.A i jeftiniji je ta 9-12 dinara.
Ne oseti se na vuci uopste.A i jeftiniji je ta 9-12 dinara.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Ford_III
Juce mi se prvi put desilo na autu.
Bilo je -13 i upalio je on bez problema i bez verglanja stim sto auto nije primio lep gas nije hteo da ode vise od 1900 obrtaja i cuo se kao traktor.Posle 1 minut na leru se vratilo sve u normalu.
E sad da li je zbog motora sto je bio bas hladan pa dok se malo nije ugrejao ili je nafta zamrzla.
Mislim da je pre ovo drugo.
Posle toga sam isao u bugarskoj i nije mi pravio nikakav problem tako da mislim da se nafta smrzla.
Sta vi mislite da je.
P.S. kupio sam gorivo na nisovoj pumpi i nisam sipao aditiv.Pa mislima je zbog toga?
Bilo je -13 i upalio je on bez problema i bez verglanja stim sto auto nije primio lep gas nije hteo da ode vise od 1900 obrtaja i cuo se kao traktor.Posle 1 minut na leru se vratilo sve u normalu.
E sad da li je zbog motora sto je bio bas hladan pa dok se malo nije ugrejao ili je nafta zamrzla.
Mislim da je pre ovo drugo.
Posle toga sam isao u bugarskoj i nije mi pravio nikakav problem tako da mislim da se nafta smrzla.
Sta vi mislite da je.
P.S. kupio sam gorivo na nisovoj pumpi i nisam sipao aditiv.Pa mislima je zbog toga?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Kad ti je mijenjan filter goriva?
Ako je stariji od dvije godine možda je on pravio malo problem kad se nafta zgusnula.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Ako je stariji od dvije godine možda je on pravio malo problem kad se nafta zgusnula.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
NIS opcija 2.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Meni nikad nije zaledila nafta evo ima 300.000 a to moz da pravi problem samo filter sto se ne menja..
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Samo si imao srece da sipas dobar dizel, nista vise
Dva puta mi se desilo sa novim filterom goriva - zamenim nakon sto se stari zapusi u toku voznje, pa mi se i taj novi posle 10km zapusi. Dizel zgusne i rodim mecku dok ne nateram auto opet da radi. Ovo je bilo na fiesti, ali nema preterano veze, posto promena pumpe tj goriva u rezervoaru resi problem. Inace sam i tad sipao evrodizel oba puta jer je navodno bolji na nizim temperaturama, i to na NISu. Od tada vise ne koristim NIS za dizel, iako i dalje mislim da su bili izolovani slucajevi.

Fiesta!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Identican slucaj sam imao sa gorivom NIS,zgusne se gorivo u filteru,sipao sam aditiv i auto proradio kako treba i to je bilo -10.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Ja sam sipao na Nisu pun rezervoar prosli ponedeljak i sve je ok.
- nikola_focus
- Poruka: 1482
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Ja iskljucivo na EKO sipam, nije bilo problema ni prethodnih godina a ni sada, a bilo je 31.12/1.1 i -15. Imao sam malo problema na pocetku zime zbog filtera griva, malo teze palio, neravnomerno radio hladan na leru i trzao hladan u voznji, ali nakon servisa nema nijednog od tih simptoma.
Ford III - Ne bi bilo lose i filter da zamenis, ako mu je vreme za zamenu, ne moze da odmogne
Ford III - Ne bi bilo lose i filter da zamenis, ako mu je vreme za zamenu, ne moze da odmogne

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- Mirkash
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2015. u 21:30h
Posto zivim pored MOL pumpe sipao sam tamo i obican ED i sa aditivima dok nisam procitao na ovom forumu da su ljudi imali problema sa njihovim gorivom. Pre par dana odem na EKO kod YBC, naspem pun rezervoar AVIA dizela i mogu reci da je razlika ogromna. Tisi motor, bolje vuce bolje pali. Sad sto se tice potrosnje ne mogu biti objektivan jer je minus trenutno pa duze radi na leru, sporije se ide itd. Na MOL vise ne...
- FM III
- Vremenski policajac
Ja sam imao isto problema sa NIS-ovim evro dizelom i sa svojim i sa službenim automobilima, Već od -10 prave problem i nastavio sam da sipam na EKO pumpi koja mi je najbliža.
Mada evo kako je prošao kolega sa foruma sipajući na EKO: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 77#p406477
Mada evo kako je prošao kolega sa foruma sipajući na EKO: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 77#p406477
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Darko takodje, unistio dizne na prethodnom autu tj Mondeu, sipao na EKO u Vrcinu.
Nema to pravila, zato sam i napisao gore da mislim da su izolovani slucajevi. Sve zavisi ko radi i kako radi na pumpi na kojoj sipas. Ja sa svojom EKO pumpom nijedan problem nisam imao sa gorivom ni po najvecem minusu.
Nema to pravila, zato sam i napisao gore da mislim da su izolovani slucajevi. Sve zavisi ko radi i kako radi na pumpi na kojoj sipas. Ja sa svojom EKO pumpom nijedan problem nisam imao sa gorivom ni po najvecem minusu.
Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
Ni ja sa EKO na Vidikovcu, već 5 godina sipam tu.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- montoya
- Poruka: 2149
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Izgleda da je ljudima masovno ledio Avio dizel, evo i ovde su se zalili na Eko...
http://forum.seatklub.rs/index.php?/top ... e__st__100
http://forum.seatklub.rs/index.php?/top ... e__st__100
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021
- Ford_III
Filter mi nije jos za zamenu.Menjam ga svake godine u martu.
Do filtera nije sigurno tako da izgleda da je dizel u pitanju.
Da moram da vozim zimi sipao bi adetiv ili bi promenio pumpu.Ali posto nisam u srbiji a auto mi stoji mislim da nema potrebe da mu sipam adetiv.
Ovo mi se prvi put desilo na ovom mondeu.Na starom sam isto imao jednom takav problem.
Mnogi grese sto misle da filter pravi problem.Da oni prave kvalitetan diesel ovo mi se izgleda ne bi desilo.
Svugda u evropi na pumpama kada sipate diesel on je vec sa adetivima.
Izgleda da ima i veze od stajanja auta.
Posto nisam tu zimi i slabo koristim auto mozda se od stajanja i zeledi diesel nemam pojma ali ovo sigurno samo kod nas moze da se desi.
Do filtera nije sigurno tako da izgleda da je dizel u pitanju.
Da moram da vozim zimi sipao bi adetiv ili bi promenio pumpu.Ali posto nisam u srbiji a auto mi stoji mislim da nema potrebe da mu sipam adetiv.
Ovo mi se prvi put desilo na ovom mondeu.Na starom sam isto imao jednom takav problem.
Mnogi grese sto misle da filter pravi problem.Da oni prave kvalitetan diesel ovo mi se izgleda ne bi desilo.
Svugda u evropi na pumpama kada sipate diesel on je vec sa adetivima.
Izgleda da ima i veze od stajanja auta.
Posto nisam tu zimi i slabo koristim auto mozda se od stajanja i zeledi diesel nemam pojma ali ovo sigurno samo kod nas moze da se desi.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- polaris
- Poruka: 1100
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Iskljucivo MOL.Hvala Bogu ni na prethodnom autu fiat stilo ni na ovom do sad nisam imao problema.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- montoya
- Poruka: 2149
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Ja se bas razmisljam da se sa Nisovog dizela vratim na Omv koji sam sipao do pre godinu dana i za 4 godine nisam imao problem. Presao sam na Nis citajuci ovde na forumu da svi hvale njihovo gorivo...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Na nekim pumpama ne naspu aditiv jer racunaju da ce potrajati toplo vrijeme i onda udari minus kao sada i naravno da gorivo zaledi. Ja sam zbog toga otisao sa Petrola na NIS. U zadnje vrijeme sipam na Super Petrolu jer su oni veleprodaja za sve pumpe u nasem regionu. Ne zato sto je NIS los, naprotiv. Malo promjene ne skodi.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Još jednom da ponovim da mi je rekla drugarica koja radi u direkciji NIS-a da su zimi zatrpani pritužbama i pretnjama mušterija kojima je zaledilo gorivo.
Zbog katastrofalnog opadanja kvaliteta goriva na NIS-u na kom mi je zgodno da sipam, tamo više ne točim. Sad opet EKO (sa njim do sada nije bilo problema).
Zbog katastrofalnog opadanja kvaliteta goriva na NIS-u na kom mi je zgodno da sipam, tamo više ne točim. Sad opet EKO (sa njim do sada nije bilo problema).
- Budimir
- Poruka: 43
- Član foruma od: sreda, 28. avg. 2013. u 22:23h
Ja skoro godinu dana sipam na EKO pumpama i do sada nisam imao nikakvih problema. Ovo sto mi se desilo da mi zaledi Avio dizel nisam mogao da verujem. Jos je 31/01 noc temperatura bila do -5 stepeni. Pre toga sam samo sipao na MOL-u i nisam nikada imao problem. Definitivno od danaqs menjam pumpu.. jesu mi najblizi i najzgodnije mi je da sipam tu, ali su sada totalno izgubili moje poverenje. 200 e stete zbog lopovske drzave.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Nije to lopovska drzava bracika nego los odnos prema radniku. Prestanu da ih placaju i ulazu u sve drugo samo ne u radnu snagu i onda se cude sto im se desava da gube musterije, a spucali su milione u fancy izgled pumpi i u male ufurane managere ciji je jedini domet srezati radniku platu.
Par kolega mi je radilo na lokalnim pumpama i oni su bili zaduzeni da sipaju aditive u rezervoare na pocetku zimske sezone ili po potrebi. Ako je pocetak zime topao (kao sto je slucaj par godina unazad) gaazde odlazu to sipanje dok mogu jer su aditivi skupi (a gorivo se iz rafinerije kupuje bez tih aditiva jer je naravno dosta jeftinije). Cesto se i ostavi radnicima na volju da sipaju aditive po potrebi ako se najave neki zesci minusi, a radnici kako i jesu potplaceni bole ih uvo da vode racuna o tome ili da se oko toga brinu jer kol`ko para tol`ko muzike (a uvijek se mogu vaditi na pricu da je vrijeme cudljivo).
A los glas se daleko cuje i tesko se vraca izgubljeno povjerenje. Posebno danas u doba svih ovih cuda od internet tehnoligja i social networka. Al`dok to mali misevi od "managera" skontaju prodje voz i ljudi odose gdje je bolje i gdje ih ne vuku za nos za njihove pare.
Par kolega mi je radilo na lokalnim pumpama i oni su bili zaduzeni da sipaju aditive u rezervoare na pocetku zimske sezone ili po potrebi. Ako je pocetak zime topao (kao sto je slucaj par godina unazad) gaazde odlazu to sipanje dok mogu jer su aditivi skupi (a gorivo se iz rafinerije kupuje bez tih aditiva jer je naravno dosta jeftinije). Cesto se i ostavi radnicima na volju da sipaju aditive po potrebi ako se najave neki zesci minusi, a radnici kako i jesu potplaceni bole ih uvo da vode racuna o tome ili da se oko toga brinu jer kol`ko para tol`ko muzike (a uvijek se mogu vaditi na pricu da je vrijeme cudljivo).
A los glas se daleko cuje i tesko se vraca izgubljeno povjerenje. Posebno danas u doba svih ovih cuda od internet tehnoligja i social networka. Al`dok to mali misevi od "managera" skontaju prodje voz i ljudi odose gdje je bolje i gdje ih ne vuku za nos za njihove pare.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
...dok se ne opeku na drugom mestu, pa se vrate kod ovih prvih, i tako u krug.
Ono, na prste jedne ruke mogu da izbrojim ljude koji će da pređu desetinu kilometara da bi otišli na pumpu koja im je više po meraku, ako im nije usputna... uglavnom svi kupujemo gorivo negde u krugu od 2-3km od gajbe, a (čast izuzecima) tu obično nema više od 2 ili 3 pumpe, pa samo vrtiš lokacije i biraš najmanje zlo.
Ja bar nemam tu glavobolju... pošto imam od "velikih" samo NIS, a u ove manje privatnike baš nešto i nemam previše poverenja.
Još uvek troškarim rezervoar običnog ED koji sam sipao pre ovih jačih minusa, za sada bez problema.
Ono, na prste jedne ruke mogu da izbrojim ljude koji će da pređu desetinu kilometara da bi otišli na pumpu koja im je više po meraku, ako im nije usputna... uglavnom svi kupujemo gorivo negde u krugu od 2-3km od gajbe, a (čast izuzecima) tu obično nema više od 2 ili 3 pumpe, pa samo vrtiš lokacije i biraš najmanje zlo.
Ja bar nemam tu glavobolju... pošto imam od "velikih" samo NIS, a u ove manje privatnike baš nešto i nemam previše poverenja.
Još uvek troškarim rezervoar običnog ED koji sam sipao pre ovih jačih minusa, za sada bez problema.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Ford_III
Vi u vece gradove mozete da birate goriva.Mi ovde u boru ne mozemo jer postoje samo 4 pumpe.
2 su nisove gde je uvek na jednoj pumpi jeftinije za 50 para po litru kada je dizel u pitanju.
Zasto su cene razlicite nemam pojma oduvek sam se pitao. Druga je knez petrol sto uopste nemam poverenja tamo
jer setimo se da su izgubili pre licencu a sada kao ponovo dobili(moguce i da je politika umesala prste zbog konkurencije)???
I ima jos neka beogradska privatna.Pre je bila neka lokalna privatna tu.Ma ono bolje vodu da sipas nego to gorivo tako da ni tamo iako je drugi vlasnik nemam poverenja.Zato mi ostaje nazalost samo nisova.
Kada dolazim iz nemacke uvek napunim gorivo u austriji u gracu pun rezervoar i pun kanister od 20 litara.
I to mi traje posle u srbiji oko mesec dana i onda moram da punim u nisovoj.
Do sada nikada nisam imao probleme zbog punog kanistera kada ulazim u hrvatskoj ali znam da je kod njih zakonski zabranjeno da uopste nosis kanister pun sa gorivom.
2 su nisove gde je uvek na jednoj pumpi jeftinije za 50 para po litru kada je dizel u pitanju.
Zasto su cene razlicite nemam pojma oduvek sam se pitao. Druga je knez petrol sto uopste nemam poverenja tamo
jer setimo se da su izgubili pre licencu a sada kao ponovo dobili(moguce i da je politika umesala prste zbog konkurencije)???
I ima jos neka beogradska privatna.Pre je bila neka lokalna privatna tu.Ma ono bolje vodu da sipas nego to gorivo tako da ni tamo iako je drugi vlasnik nemam poverenja.Zato mi ostaje nazalost samo nisova.
Kada dolazim iz nemacke uvek napunim gorivo u austriji u gracu pun rezervoar i pun kanister od 20 litara.
I to mi traje posle u srbiji oko mesec dana i onda moram da punim u nisovoj.
Do sada nikada nisam imao probleme zbog punog kanistera kada ulazim u hrvatskoj ali znam da je kod njih zakonski zabranjeno da uopste nosis kanister pun sa gorivom.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- st 220
- Poruka: 675
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Ne kažu džabe da se na dizel ore, a na benzin vozi 
Šalim se malo, zadnja 3 meseca sipam na Lukiol-u, a drugar što je mehaničar mi je preporučio i Art petrol - imaju skroz korektno gorivo.
TT

Šalim se malo, zadnja 3 meseca sipam na Lukiol-u, a drugar što je mehaničar mi je preporučio i Art petrol - imaju skroz korektno gorivo.
TT
- Ford_III
Oni kao kontrolisu te markirana goriva e sad koliko cesto i da li zakonski nemam pojma.Mada trebalo bi da kontrolisu i problem zaledjivanja kada je dizel u pitanju.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.