Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

dizel ili benzin (FORD vs. FORD)

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Re: dizel ili benzin (FORD vs. FORD)

Poruka od dimges » sreda, 6. okt. 2010. u 11:07h

rile piše:
dimges piše:dizel me nikad nije privlacio, bilo koje marke... najvishe zato sto polovnjaci koji se prodaju su amortizovani, pa zato i na autopijaci je 70% dizel vozila. Kod novih je problem s gorivom koje je toliko loshe da kompjuter ne moze da ga stavi u rang. Veci dizel automobili imaju i problem kad rikne vakum pumpa za servo... a za starije automobile i nema da se kupi nova.. Znaci priznajem dizel ako se vozi minimum 25.000km godisnje... clap
Ne bih se slozio da je 70% dizel. Aj isteram ja moju fiestu dezilasa i neke benzince, nek sednu da se provozaju da vidim za sta bi se pre odlucili. Za 5l ili 7 8l. I delovi nece da ti riknu ako dizel koristis normalno sa 2/3 gasa najvise. I posto sam auto trazio 5 6 meseci, mozda ste suprotno informisani. 70% benzinci. Bar se to odnosilo za period od marta aprila pa do sad. Ne verujem ni sad da se to promenilo.
mislim na polovna vozila kod nas u MKD i to na ona koja su kupljena tu s visokim carinama; sada s ovim masovnim uvozom, ušlo je 45000 polovnih vozila za kratko vreme, ušli su uglavnom benzinci, pa se menja i situacija na autoberzi.. međutim gledao sam nedavno, veliki merđa je spao na cenu običnog auta ...
ako počnu na tehničkom da mere gasove biće još gore, mnogo od vlasnika dizela je uradilo dekat...

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 6. okt. 2010. u 13:43h

e ode ova tema tamo gde ne treba ali jbg moram da odgovorim na ovo
kako mislis da se na tehnickom mere izduvni gasovi pa ajde mi daj barem jednog jugica koji bi prosao euro 2 ili 3 normu za izduvne gasove a zamosli gratski prevoz da li bi oni prosli........
e za ovo da je uvezeno 45000 vozila nisam znao
a ako vec kupujete auto sa auto placa moj savet je benzinac jer bi oni tamo i svoga brata zje*ali a ne nekog koga ne znaju
mada po meni je dizel bolji pogotovo ako je nov thumbsuph
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 6. okt. 2010. u 19:17h

Jugo s plinom, ako je ispravan, ima da prodje bolje na merenju izduvnih gasova nego pola novijih automobila 2000+ godiste, jer im je iscupan katalizator.
Fiesta!!

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Poruka od rile » sreda, 6. okt. 2010. u 22:16h

katalizatori se kradu po nemackoj samo tako :D

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“