Posljedice zamjene akumulatora,Focuc
Moderator: Dragomir
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Posljedice zamjene akumulatora,Focuc
Jedno pitanje; kakve su posljedice moguce prilikom zamjene akumulatora na fokusu tddi iz 2000 godine i ima li neka caka pri zamjeni a da se to ne desava,tipa da se ne pokarabase podizaci stakala,da poslje nece da upali ili brlja nesto ili sta znam...zamjena je trenutna,znaci skidam stari i odmah uvaljivam novi.
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Posljedice zamjene akumulatora,Focuc
kod na radiju, moras da iams kod koji ces da ukucas, ostalo neverujem, ali neka kaze ko ima fokusa
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Ako imas klimu prebaci sve "klapne" na nultu poziciju , moze se desiti da se posle zamene zaglupi sistem grejanja hladjenja , pa da se kalibrira prema polozaju klapni u kojima je ostalo , i onda misli da je to nulti polozaj i nemas neke pozicije na ventilaciji.
Pazi necu da tvrdim 100% da se na tvom autu to moze desiti ali znam za neke slucajeve.
E sad sto se tice skidanja ja to radim po principu : pri skidanju prvo skinem minus pa plus a kod vracanja prvo stavim plus pa onda minus.
Kod od radia i eventualno memorija stanica ce se sigurno pogubiti.
Pazi necu da tvrdim 100% da se na tvom autu to moze desiti ali znam za neke slucajeve.
E sad sto se tice skidanja ja to radim po principu : pri skidanju prvo skinem minus pa plus a kod vracanja prvo stavim plus pa onda minus.
Kod od radia i eventualno memorija stanica ce se sigurno pogubiti.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ako imas fabricki radio, trazice ti kod. Memorije stanica ti ostaju. Podizaci stakala ce se takodje resetovati (nece raditi spustanje/podizanje jednim dodirom), ali to se lako resava. Spustis ih do kraja i zadrzis dugme jos 2-3 sekunde. Onda ih podignes do kraja i opet zadrzis dugme 2-3 sekunde. Osim ovih stvari, nikakve druge posledice nemas.

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
taunus,sta mislis pod nultim polozajem? znas kako je na fokusu,grijanje/hladjenje,pozicija duvanja i ventilator.jedino ventilator ima nultu,kako da ovo dvoje podesis na nulto?
hm...nemam koda za radio,znaci da cu ga morati vaditi i traziti broj za kod...
hm...nemam koda za radio,znaci da cu ga morati vaditi i traziti broj za kod...
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
pgledaj u servisnoj knjuzici ili na samom cd- u mozda pise na anlepnici, znas li kako se vadimuzika u fordu...
- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Ja sam menjao na starom Focusu i ništa mu nije bilo sve normalno, jedino kod za cd moraš da imaš.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Zar nije jednostavnije nov akumulator pre skidanja starog povezati kablovima za kleme auta (paralelna veza), pa potom skinuti iste sa starog.Auto se sad napaja sa novog akumulatora.Preostaje samo pažljivo bez prekida kontakta postaviti kleme i sve je rešeno.Ja tako radim i nikada nisam imao prekid struje.
Poslednja izmena: Lale, na dan četvrtak, 3. feb. 2011. u 20:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
ma odavno sam ja gledao na nekoj nemackoj TV, zimi nosi od kuce mali akomulator, negde mozda 12V 7Ah, ~2.5kg, poveze ga na djek za upaljac, pa posle vergla, navodno tako lakse startuje motor i aktivira akumulator. Pa to bi se moglo koristiti i kod promene akomulatora, da se ne gubi napon..
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Posledica nema nikakvih samo se ti treba kod za radio i ako imas cetri podizaca za staklo potrebno ih je "nauciti "da rade
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek