fokus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: petak, 26. nov. 2010. u 02:43h
fokus 1.8 tdci
Pozdrav svima! Novi sam član na forumu. Pre par dana kupio sam sam fokusa 03 1.8 tdci pa me interesuje jedna stvar! U stvari, interesuju me više stvari,ali jedno po jedno
. Pošto se bliži zima, hteo bi da znam da li postoje aditivi koji se dodaju gorivu zbog lakšeg paljenja auta pri niskim temperaturama. Auto sada pali dobro, ali pošto je dizel i pošto najavljuju oštru zimu,bilo bi dobro da već sada znam da li postoje aditivi koji se dodaju.. Unapred zahvalan! gears

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: fokus 1.8 tdci
Focus tdci pali bez gasa iz prve i na najvecem minusu. Evrodizel ne smrzava
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da te ispravim Neso:

Tako da ti je moj savet da sipas na Eko ili Mol pumpama i trebalo bi barem da minimizujes problem loseg goriva, ako ga i ne eliminises skroz. Ja isto imam tdci (mondeo doduse, ali slican andrak), i stalno sipam na MOL-u... Za sad nijedan problem.
A inace i mene zanima da li smeju da idu aditivi protiv smrzavanja u tdci motore, tacnije da li je Ford nesto propisao po tom pitanju ili nije? Naravno, aditiv u propisanoj meri.
Ali svi znate sta se prodaje kod nas... Meni se evrodizel zgusnuo zimus, mada je bilo oko -20 mozda i manje. Mada sam ga sipao na JP pumpi, ko zna sta je to bilo u stvariNesa piše:Evrodizel ne bi trebalo da smrzava

Tako da ti je moj savet da sipas na Eko ili Mol pumpama i trebalo bi barem da minimizujes problem loseg goriva, ako ga i ne eliminises skroz. Ja isto imam tdci (mondeo doduse, ali slican andrak), i stalno sipam na MOL-u... Za sad nijedan problem.
A inace i mene zanima da li smeju da idu aditivi protiv smrzavanja u tdci motore, tacnije da li je Ford nesto propisao po tom pitanju ili nije? Naravno, aditiv u propisanoj meri.
Fiesta!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kod mene na EKO prodaju djubre od goriva,Focus pomalo cudan miris na izduvu ima kad sipamo na EKO,a na NIS kad sipamo radi kao singerica. Ujka kupio d2 na EKO i pokvario traktor war ,kaze da je na dnu kante bilo nesto lepljivo kao prasina i mulj...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jbg izgleda da osim MOLa, za ostale nema pravila vec sve zavisi od rezervoara do rezervoara na pumpi thumbdown
Fiesta!!
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Moj obrnuto. Na eko tisi i mirniji u leru a na Nisu bucan i grub al zato vuce bolje.Nesa piše:Kod mene na EKO prodaju djubre od goriva,Focus pomalo cudan miris na izduvu ima kad sipamo na EKO,a na NIS kad sipamo radi kao singerica. Ujka kupio d2 na EKO i pokvario traktor war ,kaze da je na dnu kante bilo nesto lepljivo kao prasina i mulj...