Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fokus 1.8 tdci

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
duleator
Poruka: 1
Član foruma od: petak, 26. nov. 2010. u 02:43h

fokus 1.8 tdci

Poruka od duleator » petak, 26. nov. 2010. u 02:55h

Pozdrav svima! Novi sam član na forumu. Pre par dana kupio sam sam fokusa 03 1.8 tdci pa me interesuje jedna stvar! U stvari, interesuju me više stvari,ali jedno po jedno :D. Pošto se bliži zima, hteo bi da znam da li postoje aditivi koji se dodaju gorivu zbog lakšeg paljenja auta pri niskim temperaturama. Auto sada pali dobro, ali pošto je dizel i pošto najavljuju oštru zimu,bilo bi dobro da već sada znam da li postoje aditivi koji se dodaju.. Unapred zahvalan! gears

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: fokus 1.8 tdci

Poruka od Neša » nedelja, 28. nov. 2010. u 13:32h

Focus tdci pali bez gasa iz prve i na najvecem minusu. Evrodizel ne smrzava
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 28. nov. 2010. u 18:00h

Da te ispravim Neso:
Nesa piše:Evrodizel ne bi trebalo da smrzava
Ali svi znate sta se prodaje kod nas... Meni se evrodizel zgusnuo zimus, mada je bilo oko -20 mozda i manje. Mada sam ga sipao na JP pumpi, ko zna sta je to bilo u stvari :D

Tako da ti je moj savet da sipas na Eko ili Mol pumpama i trebalo bi barem da minimizujes problem loseg goriva, ako ga i ne eliminises skroz. Ja isto imam tdci (mondeo doduse, ali slican andrak), i stalno sipam na MOL-u... Za sad nijedan problem.

A inace i mene zanima da li smeju da idu aditivi protiv smrzavanja u tdci motore, tacnije da li je Ford nesto propisao po tom pitanju ili nije? Naravno, aditiv u propisanoj meri.
Fiesta!!

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 28. nov. 2010. u 19:30h

Kod mene na EKO prodaju djubre od goriva,Focus pomalo cudan miris na izduvu ima kad sipamo na EKO,a na NIS kad sipamo radi kao singerica. Ujka kupio d2 na EKO i pokvario traktor war ,kaze da je na dnu kante bilo nesto lepljivo kao prasina i mulj...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 29. nov. 2010. u 01:58h

Jbg izgleda da osim MOLa, za ostale nema pravila vec sve zavisi od rezervoara do rezervoara na pumpi thumbdown
Fiesta!!

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Poruka od rile » ponedeljak, 29. nov. 2010. u 14:50h

Nesa piše:Kod mene na EKO prodaju djubre od goriva,Focus pomalo cudan miris na izduvu ima kad sipamo na EKO,a na NIS kad sipamo radi kao singerica. Ujka kupio d2 na EKO i pokvario traktor war ,kaze da je na dnu kante bilo nesto lepljivo kao prasina i mulj...
Moj obrnuto. Na eko tisi i mirniji u leru a na Nisu bucan i grub al zato vuce bolje.

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“