Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Trokiranje V6 motora pri jacem dodavanju gasa

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Trokiranje V6 motora pri jacem dodavanju gasa

Poruka od taunus76 » subota, 9. okt. 2010. u 20:32h

Da i ja nesto priupitam iako sam pisao o tome u svom predstavljanju: pri naglom dodavanju gasa u drugom i trecem stepenu prenosa motor se zagusi i trokira da se sav istrzam. Posle svih stelovanja paljenja sve isto dok nisam video da je crevo za plin u jednom grlu skroz labavo. To zasrafim do kraja da nema lufta poskracujem creva od plina i benzina, stavim nove selne i dobijem potpuno drugi motor.

E sad: to traje jedno desetak dana i na putu do Novog Sada ga cisto radi zezanja zgazim (po brzinomeru) oko 150 sve super, nas cetvoro u kolima, rastem ko kvasac, stanem u Indjiji, krenem kad ono ponovo trzanje i trokiranje. Jedino crevo koje sam video da se razlabavilo jer je otisla selna je crevo vakuma sa karburatora do kocionog serva (valjda se tako zove). Stegao sam ga novom selnom ali nije se situacija popravila.

Kupio sam nove platine pa na koliko se steluju - moje su kako su rekli lose (Goja u jednom postu napisa da se steluju na celofan sa cigareta?)

Drugo: od kako sam postezao sva creva ler gas mi je bio super ali je hladan imao veliki saug - ko da motor turira. Kad se ugreje to se smanji i tako je i sada ali mi ler gas ponovo varira. Da nije do kablova?

Bio sam u par servisa ali slaba vajda. Trazio sam set za reparaciju Solex karburatora ali ga ne nadjoh. Dajte neki predlog.

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Trokiranje V6 motora pri jacem dodavanju gasa

Poruka od van » subota, 9. okt. 2010. u 21:44h

Hm , jel trza i na benzin ?
Očisti svećice , proveri zazor 0.6-0.7 , očisti kapu od grafitne prašine i pogledaj da li ima pukotina .
Imaš mali šraf sa donje strane poluge koja reguliše ler gas kada je sauh uključen , odvi šraf jedno pola kruga pa probaj , ako je dalje veliki odvij još malo . Oko 1500-2000 je jači sauh , oko 1200 je slabiji ( dva zuba na sauhu )

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 9. okt. 2010. u 22:09h

Trzao je i na benzin i na plin. Sad posle ponovnog pojavljivanja ne znam, vozio sam samo na plin. Ler gas sam na plinu stelovao na isparivacu kad je topao motor ali sad vise nije ravnomeran. Problem se javio ponovo bukvalno odjednom - stao, krenuo problem ponovo.

E sad se setih: na karbu iznad creva koje ide na kocioni servo polazi i crevo koje ide na poklopac ventila sa desne strane - valjda iberlauf za uljna isparenja. Tu je pricvrsceno selnom za cevku koja izlazi iz poklopca. E tu cevku sad mogu da izvadim lako rukom iz poklopca ventila - samo povucem i ona izlazi. Da ne vuce tu fals vazduh?

Kapu razvodnika i ruku sam nedavno menjao i stavio Motorcraft svecice, ali kazem - radio savrseno, stao krenuo i ponovo problemi. Mislio sam da zamenim platine, da ih nastelujem, nastelujem paljenje pa dalje.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 12. okt. 2010. u 21:47h

ne vuce tu,to se lako izvlaci na svakom takvom motoru.Na kraju tog creva tj onaj dio koji ulazi u deklo je ventil za recirkulaciju uljnih isparenja,izvuci ga i zacepi prstom,trebalo bi da ler malo opadne ako ne opada zamjeni taj ventil ili ga operi u benzinu,moze da zeza i on.
autodata kaze za tvoj motor 0.4mm za platine. ma baci taj razvodnik i trazi elektronski,spasices se...ti motori su ko svajc satovi samo imaju struju bezze...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 13. okt. 2010. u 14:44h

Stavio nove platine i nastelovao paljenje, i opet morao da sredjujem crevo od plina i uvodnik u karburator, stavio sam teflon traku i zavrnuo ga u karburator tako. Sada je sve u redu ali sto se tice sauga primetio sam da ne vraca do kraja kad se zagreje a i kad je zagrejan po otpustanju papucice gasa ne vrati do kraja nego moze rukom da se jos malo vrati i tada mu je ler gas normalan. Kao da ga nesto koci. Mogu li ceo sklop oko sajle za gas i sauga (zupcanike i sve ostalo) da naspricam sa VD40 da se odmasti i podmaze valjda ce ga vracati do kraja?

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 13. okt. 2010. u 15:52h

uzmi cetkicu i benzina i operi sve oko tog sklopa za saug,to su jako tanke i osjetljive oprugice...mada mislim da bi ti trebao podesiti saug,nije jos tolko hladno da on bas zakuje skroz pa da ne otvara do kraja...a mozda ti je i oslabila termo opruga na saugu...kad je skroz zagrijan,popusti ona tri srafa sto drze kuciste sauga i okreni ga u pravcu otvaranja klapne za saug,da otvori skroz pa zategni...ali pazi,to sve mora da ide lagano samo kad je stisnut gas,jer ako je pusten gas saug je blokiran,bilo da je motor topao ili hladan...
polugu za gas mozes pojacati sa jos nekom povratnom oprugom,bice ti malo tvrdji gas ali ce zato bolje vracati...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 13. okt. 2010. u 16:21h

Hvala na uputstvima!

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“