Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gubitak rashladne tecnosti...

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
KokiMondeo
Poruka: 25
Član foruma od: sreda, 26. maj 2010. u 09:54h

Gubitak rashladne tecnosti...

Poruka od KokiMondeo » ponedeljak, 21. jun 2010. u 09:51h

Auto mi je izgubio rashladnu tecnost ( oko dve litre, zadnji put sam proverio pre dve nedelje i bilo je sve ok. presao sam mozda 1300km i sada primetio) I upalila mi se graeska na motoru( onaj narandzasti motor na sat tabli). Zvao sam majstora i kaze da je verovatno produvao motor. Kakvo je vase misljenje oko toga? Hvala unapred

Auto je ovaj sa slike Mondeo 1.8 b

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Re: Gubitak rashladne tecnosti...

Poruka od shomicus » ponedeljak, 21. jun 2010. u 10:39h

Moze da bude vise stvari zbog kojih gubi vodu,pumpa za vodu,curi hladnjak,neko crevo pusta itd.Ja najmanje sumljam na motor al ako je majstor rekao...
Jel ti ulje cisto ili ima skrame(bele),jel curi rashladna tecnost iz auspuha kad isturiras auto?Pregledaj ti sva creva dal negde rasprsuje tecnost,ulje u motoru a na kraju motor.To ti je moj savet.
Usput sam video da si skoro ugradio plin,pogledaj creva za vodu koja idu na plin da ona nisu pustila.

KokiMondeo

Poruka od KokiMondeo » ponedeljak, 21. jun 2010. u 12:05h

Hvala na savetu, nesto sam pregledao a nesto cu sada mechanic
Svakako za pocetak si mi pomogao... Hvala jos jednom

KokiMondeo

Poruka od KokiMondeo » ponedeljak, 21. jun 2010. u 13:53h

Sada sa bio kod majstora i na kompjuteru pokazuje da je sve ok, samo je valjda osato bez vode. Sada je restartovan i ne jevlja kvar. Ali voda kaplje iz auspuha kada ga vozim na plin. Da li je to normalno? Pozzz rulest

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » ponedeljak, 21. jun 2010. u 19:12h

pa u odredjenoj meri je normalno,jer plin pravi kondens,zato preporucuju prohromske lonce za voznju na plin jer obican skuplja kondenzaciju i dok vozis po gradu sve je ok a kad izadjes na duzi put pod vecom turazom produva lonac od korozije.Kazem ti desavalo se x puta da prilikom ugradnje plina ne provere nivo rashladne tecnosti ili prividno izgleda da ima a kad otvori termostat povuce tecnost u sistem i nivo padne.

KokiMondeo

Poruka od KokiMondeo » utorak, 22. jun 2010. u 18:11h

Ha neverovatno. Danas se opet pojavila ona ista lapica sija! Presao sam manje od 200 km i opet! Bio sam kod drugog majstora koji mi je rekao da vozim malo na benzin i ako se ne ugasi da dodjem kod njega da vidi sta je to! Da li moze biti sam problem to sto ga vozim na plin? Mislim da li to moze da stvara problem racunaru? Motor radi odlicno, tiho ma savrseno... Pozz

KokiMondeo

Poruka od KokiMondeo » četvrtak, 8. jul 2010. u 08:36h

Posto sam i sam student 5 godine masinstva i to smera mehaizacija studirao sam ovaj problem i nasao uzrok svega ovoga! SA kodom greske P0420 doslo se do saznanja da katalizator ne radi svoju funkciju i da kontrolna lambda sonda daje jako slican signal kao upravljacka i ECU javlja kvar katalizatora! To se javlja jer katalizator ne moze da precisti izduvne gasove od TNG-a! Nema kvara ali se stalno pali lampica za gresku! Sada nabavljam dijagnosticke uredjaje za auto OBD II i za TNG i polusacu sam resiti problem bez majstora! Javljam vam ako uspem... Pozz svima

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“