Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Filter(sito) pumpe za gorivo

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
sasabeca
Poruka: 27
Član foruma od: četvrtak, 5. jun 2014. u 19:35h

Filter(sito) pumpe za gorivo

Poruka od sasabeca » sreda, 14. avg. 2024. u 16:02h

Da li neko zna gde moze da se nađe u prodaji ovakav filter pumpe za gorivo? Fokus MK2 1.6, 74kw, 2006, benzin..Već sam pre 6-7 god zamenio uložak pumpe i iskoristio postojeći(fabrički) filter. Sad opet menjam uložak, ali stari je u totalnom raspadu, a nijedan filter koji stiže uz uložak neodgovara kućištu...Ili ima neka druga ideja oko postavljanja filtera u kućište...

Slika

sasabeca
Poruka: 27
Član foruma od: četvrtak, 5. jun 2014. u 19:35h

Re: Filter(sito) pumpe za gorivo

Poruka od sasabeca » ponedeljak, 19. avg. 2024. u 16:21h

Čisto informativno za sve koji imaju ili će imati ovakav problem, ako je ista pumpa u pitanju, da ovakvog filtera nema nigde na našem tržištu niti ga je moguće dobaviti...Što znači, ili nova pumpa, ili da se prepravi(prelemi neki od postojećih filtera, majstori kažu da je moguće). U mom slučaju je bila nova pumpa(kompletna). Uzeo sam MEAT & DORIA , oko 9k i za sad je sve ok što se tiče njene namene...
I još nešto da napomenem , možda bude nekome od koristi... Imam i ugrađen TNG. Simptomi koji su se javili, bili su uglavnom pri prvom paljenu u vidu dužeg verglanja, kao i kada auto provede više vremena na ovoj toploti takođe duže verglanje, a kada se pokrene normalan rad, bez ikakvog trzaja, štucanja. 2-3 nedelje razmatranja od strane majstora(množina), mogući uzročnici problema su bili: senzor radilice, zaprljanje dizne, regulator pritiska, membrane raspršivača za tng(pusta plin i meša sa benzinom),takođe obavezna ugradnja nepovratnog ventila, a pumpa za gorivo, čim radi -ISPRAVNA! ...
Tek kada sam slučajno probao da dajem kontakt po 3-4 puta, startovanje je bilo dosta bolje...Tako da sam sam rešio da zamenim pumpu po upustvima sa foruma o pravljenju tehničke rupe ispod sedišta (već sam jednom menjao uložak, tako da je sad bilo lakše). Ali onda je nastao opisani problem sa filterom... :D

Evo stari filter kako izgleda i verovatno je on i bio uzročnik problema, obzirom da je pumpa(uložak) radila...
Slika

Slika

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“