Kupio sam pre odredjenog vremena Fiestu.Otisao na plac, video, probao i kad sam je provozao bila je to ljubav na prvi pogled. Nikad nista zabavnije nisam vozio. Pregledali smo auto, i dogovorili da mi sipaju tecnosti i ulje, zamene filter, obezbede rezervni tocak, daju kod za radio i srede zatvarac za gorivo koji je tesko otvarao. Platio sam u subotu uz dogovor da uzmem auto u ponedeljak sa novim tablicama. Tako je i bilo, auto sam preuzeo i odmah poceo da ga vozim. Posle predjenih 50tak km, na putu za beograd, 20 m pred semafor, upalila se signalizacija ulja i na semaforu se ugasio i stao. ZAKUCAO. Auto mi je isporucen bez ulja!!! Na svu srecu, vlasnik placa je telefonski preuzeo sve sto je mogao da se auto sto pre sredi i vrati. O njihovom trosku zamenjen je takoreci kompletan zetex s 1.6 16v motor i odradjeni servisi. Jeste da sam cekao 2 nedelje, ali sam dobio auto sredjen s garancijom 1 god na sve. Redak slucaj korektnog odnosa prodavca. Ocigledno nije slucajno sto ovaj auto-plac radi tako dobro.
U svakom slucaju, imam takoreci novi motor i sipano je u njega ulje 10-30, i receno mi je da dodjem posle 1000 km da se sipa drugo ulje i promeni filter. Napomenuto mi je da razradjujem motor i da se lagano vozim (sto je jako tesko sa ovakvom zujalicom

). Najvise me brine sto se motor greje. Cak i na male razdaljine, ispod 1 km, motor se zagreje i skala odmah poskazuje radnu temperaturu oko pola, kao i kad vozim bna duze staze. Da li je ovo zbog razrade motora ili je zetex takav motor da zbog visokog broja obrtaja brzo zagreva motor, ili nesto nije u redu?
Na sta jos da obratim paznju dok sve ne "legne" na svoje mesto?