Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zagrevanje motora?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Re: Zagrevanje motora?

Poruka od nesho » utorak, 5. jan. 2010. u 13:48h

Prva varijanta: Kupis onaj ruski grejac za podmornice, Namontiras ga na hladnjak, uzmes kabla koliko ti treba do uticnice, sve to lepo izmajstorises, i onda, kada sat izjutra zazvoni, ti lepo kada ustanes i krenes prema kupatilu, usput ceskajuci jajca, ustekas kabel u uticnicu, odradis jutanju higijenu, srknes kaficu, istekas kabel iz uticnice, dodjes do kola, dignes haubu istekas kabel, zatvoris haubu, i na pola kljuca upalis toplu makinu i odes na posao. icon_idea
Druga varijanta: sve to isto, sem, Ti izadjes iz kuce, kad ono, vatrogasci igraju kolo oko tvojih kola :-|
Treca varijanta: Ti ispred zgrade prvo cekas da se komsija smiluje i pomeri svoju kantu od Punta koju je parkirao tebi u inat bas ispred tvog auta, jer imas bas mesto koje se njemu svidja( da moze sa prozora da gleda svoje kragujevacko cedo). Zatim moras uci u hlladnjacu od kola i sesti na sediste sa temperaturom od -5 stepeni (ali, i tu imamo leka, ono parce stiropora sprecice pojavu hemeroida). Grom i pakao, ti boga i dizelu, nece da upali, Moras od komse sa Puntom traziti da ti pozajmi struju preko kablova( varijanta benzinac: j e b e n a svetla i glupi komsiluk, sto mi nisu javili da sam zaboravio ugasiti svetla), usput slusati komsu kako hvali Punta i Zastavu odnosno sada Fiat, i jos mu se moras na kraju balade zahvaliti. Stizes na posao nadrndan, jos te usput dva pospana morona iseku na raskrsnicama, taman da ti pritisak skoci na normalnih 160, kada te sef saceka i pita:" jesmo li se to malo uspavali??". pritisak 180. A kolege i koleginice ti se smeskaju i nude hladnu kafu, usput komentarisuci kako te je sef ranom zorom uzeo na zub, pritisak 200. :rolleyes: :eek: :shame:
Cetvrta varijanta: Otvoris garazu, upalis kola, isteras kola iz garaze, zatvoris garazu, i Bog te veselio ;)

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 5. jan. 2010. u 14:14h

:D :D :D :D
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 5. jan. 2010. u 18:32h

Peta varijanta: ustati ili odustati - bolje ovo drugo. lol
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 5. jan. 2010. u 19:19h

@dusan64 u cepove na bloku mozes ugraditi aftermarket ,a neki blokovi imaju farbricke otovore predvidjene,svi novi dizeli za teretni program imaju fabricki predvidjene
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 6. jan. 2010. u 15:24h

Hvala,videcemo nesto da zbudzimo..

@nesho
Sta da ti kazem,ili imas bujnu mastu ili tezak zivot... lol

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Poruka od MaxBunker » sreda, 6. jan. 2010. u 20:29h

Dusan64 piše: @nesho
Sta da ti kazem,ili imas bujnu mastu ili tezak zivot... lol
Manjak roditeljske ljubavi u djetinjstvu ? :D

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 6. jan. 2010. u 20:46h

Mozda i to.. lol

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » sreda, 6. jan. 2010. u 21:08h

Vidim da vas to pogadja, nasli ste se u postu, ili ne volite sale.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 6. jan. 2010. u 22:25h

Obozavam salu,i lepo si me nasmejao..hvala ti.. mrgreen

Pilot 3
Poruka: 35
Član foruma od: subota, 6. feb. 2010. u 15:58h

Poruka od Pilot 3 » nedelja, 7. feb. 2010. u 13:57h

kad se već priča oko hladnog starta ...a ja sam ovde nov pa nisam stigao baš sve da pregledam.....imam jedan problemčić....
Naime posle dugog iščekivanja ispunila mi seželja i kupio sam Focus tdci 115 03 (predstavljanje uskoro), auto je za mene uvezen iz nemačke od prvog vlasnika (ja sam ga našao na mobile.de), zanači to je što je ...nije se petljalo sa kilometražom, a prešao je nekih 170000km što je, za ove motore, po mom nekom istraživanju, apsolutno ništa..... e sad... kad su temperature niske, ispod nule, mora malo duže da vergla...automonbilom sam prešao već 6 hiljada tako da znam da ne troši lulje ne dimi i slično, iskontrolisao sam grejače - ispravni, akumulator sam stavio nov, jedino što prilikom servisa nije zamenjen filter goriva, pa mi to stvara malu sumnju, za koju hiljadu radim veliki servis tako da će i to biti ispravljeno.
Ako imate neki savet ili link za temu na kojoj je nešto slično opisano pišite...
Ffoc, one and only... [img][img=http://imageshack.us/thumbnmail.png][/img]

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » nedelja, 7. feb. 2010. u 14:06h

Evo ovde se pricalo o problemu sa paljenjem.. http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=2973
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Pilot 3
Poruka: 35
Član foruma od: subota, 6. feb. 2010. u 15:58h

Poruka od Pilot 3 » nedelja, 7. feb. 2010. u 14:19h

hvala
Ffoc, one and only... [img][img=http://imageshack.us/thumbnmail.png][/img]

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 11. feb. 2010. u 16:14h

Sta mislite o (vebasto grejanje) postoji varijanta za 220w na buvljaku , nacuo sam da je oko 3500 din na bubanj potoku, lepo ukljucis u struju , netrosi skupu naftu , potosnja je mnogo manja na manjim relacijama, jer dok se zagreje trosi 2 do 3 l vise sto, i leti nije lose, sigurno, a i motor duze traje , postoji varijanta da je odrzva nocu temperaturu iznad 5 stepani u motoru, pa ide cuvas alterternator, alnaser, akumulator, i teska zimska paljenja smanjuje, bar prva jutarnja paljenja , jel ima neko neka slicna iskustva sa tim.......... ? ? ? ?

sale_1
Poruka: 19
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 23:29h

Poruka od sale_1 » četvrtak, 18. feb. 2010. u 17:49h

Hteo bih da nadodam nešto za zagrevanje,radom na ler najviše se greje čelo klipa,i dolazi do neravnomernog zagrevanja komponenti motora,time i još uvek gusto ulje u motoru ima slabije kretanje kroz sistem.Po meni više štete nanosi davanje gasa i zagrevanje na leru nego kretanje.Nekih pola minuta nakon paljenja ,lagano pokret i menjanje brzina na nižem broju obrtaja-naročito dizeli. thumbup
... i ja sam menjao protokomer na 2.0 EFI

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“