Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus Mk1 1.8 D zamena PK kaisa bez dizanja auta?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Re: Focus Mk1 1.8 D zamena PK kaisa bez dizanja auta?

Poruka od DukeLander » petak, 27. nov. 2015. u 11:11h

Ma nije problem menjati ljudi,namenjao sam se lanaca i kaiseva ali na Yanmar i Toyota motorima... pogotovo Yanmar dizel,to bih znao zatvorenih ociju (inace nenormalno dobar i izdrzljiv dizel motor,kao i Toyota P serija benzinaca).

Problem je mesto i dizanje auta... mada ni dizanje nije,nasao radnju gde je krokodilka od 2t oko 15e,uzmem 2 (auto + motor) i resio problem dizanja ali mi ostaje problem mesta jer ako radim negde na otvorenom i neko me prijavi mogu da me oderu i do 250e kazne jer je to ovde zakonom zabranjeno a najgori slucaj krivicna prijava...
Banalan primer: coveka uhvatila frka,stiso ga stomak i odradi posao u zbunju pored puta,neko ga video,prijavio,dosla komunalna,prijava i dobije 3 meseca zatvora... ovde ne mosh ni sr*** ko covek :)
Npr kod kolege u Marburgu na 150km od mene tolerisu takve stvari a ja zivim na obodu Spessart-a,najstarije nemacke sume i ovde videti papiric na ulici je retkost,nenormalno se pazi na okolinu... dosta je reci da nam labudovi,divlje patke,vevericei paunovi trckaraju i jedu iz ruke u parkicu u centru grada,sve ti je jasno...
Ko pre par nedelja,izlazim iz Lidl megamarketa i mal nisam zgazio patku koja je kulirala kod izlaza,bem ti patku... to treba da je u rerni a ne da me saplice :)

PK kais mi nije problem odraditi jer mogu glumiti da menjam tocak ili sl i to je blic posao ali 2 sata da lezim ispod auta je vec jako sumnjivo...

Tako da ce se PK kais zamenuti sutra a zubcasti cu proveriti jos na par mesta i ako ne,kao sto kaze kolega 500e,original delovi i cao...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » petak, 27. nov. 2015. u 12:44h

Sto lepo ne odes onda u frankfurtu i iznajmi radionicu.Tamo sigurno ima.Ako ne mogu ti dati broj telefona u giessenu.Oni znam da imaju te radionice a i nije ti daleko.
Evo ti na primer video sam jednog rusa koji popravlja svoj auto svaki dan jedno 10 dana na camping platzu.Pa kada su njemu dopustili da radi i da lezi ispod auta na tako zelenoj povrsini u marburgu onda da ga Je*em.Ako ne odi do marburga do messe platza.Tamo kamiondzije menjaju gume ulja odmaraju spavaju.Ima neki nemci koji se nabiju u vrecu za spavanje i tamo prespavaju.
Ali mislim da bi ti najbolje bilo da iznajmis radionicu.I ako ti slucajno zatreba alat mozes i to da iznajmis sve na jednom mestu.
A neces platiti vise od 10 € sat.
Jbg sta da ti kazem kada ne zivis u hessenu nego u bayernu hehe.
Da sam u nemackoj odradeli bi to kod mog sefa na normalnoj dizalici jbg.Ako ne resis do aprila onda se javi.
Tada cu biti gore.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 27. nov. 2015. u 13:10h

Kakva smo mi gospoda za zivot u nemackU :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 27. nov. 2015. u 14:06h

Vala jesmo kada sam prvi put otisao u nemackoj nisam ni sanjao da ima toliko beskucnika na ulicama gde prose.To kod nas nikada neces videti.A tamo je to sve normalno.Toliko o tim nemcima i nemackoj o kojima smo sanjali.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

DukeLander

Poruka od DukeLander » subota, 28. nov. 2015. u 01:58h

Istina,Bayern je mnogo strozi sa zakonima od Hessena ( za neupucene-pokrajine u Nemackoj i nisu isti zakoni)
Sto se tice prosjaka,ovde ih jako malo ima i pravi prosjak je tu gde jeste uglavnom zbog loseg proracuna tipa kao jedan moj poznanik,uzeo 600.000 evra na kredu za plac i kucu,taman zavrsio pa ga zena ostavi i sada ne zna kako da placa rate... za ostale "prosjake" je to cist biznis,znam poljaka koji vuce violinu preko leta u centru i zna da natuce 200e po danu pa ti vidi...
Ako sam ja od prvog dana u Nemackoj (a dosao pre god i po) imao posao i to bez ikakvog znanja jezika onda tu nesto ne stima...

Da se vratmo na temu:

Javi mi se poznanik danas,Bog ga poslao,inace rumun ali zna madjarski kao i ja i kaze vratio se iz Svedske,opet je u Svabiji,malo ladi od posla pa da se nadjemo kada svrne do mog grada...
Po sata kasnije,igrom slucaja zadjem u ulicicu blizu stana u koju nijkad ne idem ni peske kamoli autom i vidim manju radionicu,nisam ni znao da imam radionicu u komsiluku... ma ko ga ****,idem da pitam i stanem...
Zdravo-zdravo to i to,kaze treba da vidi posto su delovi ali ceni oko max 450e,po dana posla i to radnim danom..., osetim strani akcenat,pitam odakle je,kaze covek da je rumun.
Rekoh stoj,momentalno zovem drugara posto znam kakvi su rumuni,kazem sta je i da pregovara.
Izdivanise se oni preko fona,nish nisam razumeo i posle 10 min kaze covek-ok,zahvaljujuci tvom dobrom prijatelju od koga si kupio auto (lepo se setio drugar :)) donesi sutra (subota) auto u 8,bice gotov najkasnije do 12 i za tebe 300e sa svim delovima i pumpom...

I da,kaze covek moze bez problema da se zameni PK kais bez dizanja auta :)

Naravoucenije: bem ti srbe kada treba rumun da me spasava...

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 28. nov. 2015. u 06:55h

Pa dobro uostalom skoro je ista cena drugo je sto si ti preko poznanika.Ja kada sam menjao onu servo pumpu otisao kod tog nemacca u seris.Coveka poznajem ali njegovu zenu nisam.Pa sam bio da pitam jer me je sefov sin rekao da idem da pitam.Kad ja pitao njegova zena mi odgovorila da oni uopste ne menjaju delove ako im ti doneses delove vec rade samo ako oni sami naruce delove.Ja sam delove naravno uzeo preko ebaya jeftino.70% auto servisa u nemackoj ne prihvataju da rade ako im ti odneses svoje delove.Kada sam dobio taj odgovor otisao kod sefovog sina on mi je rekao pa sto nisi trazio heika odnosno njenog muza inace vlasnika servisa ja mu rekao da sam ga trazio ali on nije bio tu.
Uzeo sefov sin pozvao odmah tog Heika i ovaj rekao mogu da mu odradim na crno ali da auto bude 2-3 dana kod mene kada budem imao lufta da radim povremeno na njegov auto.I tako je i bilo.Covek zavrsio auto ja otisao da preuzmem sefov sin mi je rekao nemoj ti nista da platis ja cu to da sredim sa njim.Rekao sam sefovom sinu ok ali mi reci koliko treba on mi je rekao oko 50€ on uzima od prilike zbog mene.I posle 2 meseca sefov sin mi nije rekao cenu iako sam ga svaki drugi dan dosadjivao.
Na kraju kada sam zavrsio posao i trebao da se vratim kuci lepo ja stavim 80 € u kovertu,napisao na jednom papiru da sam veoma zahvalan sto mi je to ucinio ali da on plati majstora to ne mogu da prihvatim i da sam mu zato ostavljam 80 €.Ubacio kovertu u njegovo postansko sanduce i obavestio sam ga telefonom da ima jednu kovertu od mene.On me je pitao kakvu ja sam mu rekao kada budes otvorio i procitao znaces o cemu je rec.
Posle toga je pokusao da me zove ali ja sam vec bio u Srbiji.Pa mi je poslao poruku da nisam to trebao da uradim i da niko nikada to pre nije uradeo a da je stranac.
Meni je cena i od 80€ u redu bila sobziom da su mi drugi servisi trazili 160€.Mada on ce te pare meni nekako vratiti siguran sam 100 %.Smislice on vec neki nacin.
Tako da sto ti je rumun spustio cenu nije nikakvo iznenanadjenje.Rumuni su jeb iga slozni nisu kao mi Srbi jedan drugom bi kopao rupu ispred dvorista.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

DukeLander

Poruka od DukeLander » subota, 28. nov. 2015. u 09:30h

Odneo sada auto u servis,kaze majstor mozda moramo menjati remenicu zavisno koji je tip... mislim se sto bi menjali remenicu...
Kaze daj mail i saljem ti link da vidis o cemu je rec i stvarno,postoji AB i AC tip i ako je AB tip,mora se menjati i remenica na bregastoj.
Po ovom,meni nece trebati zamena jer je "izasao" decembra 2001.
Ako znate engleski,odlicno uputstvo za zamenu zupcastog na:
C-MAX
FIESTA IV
FOCUS I
FOCUS II
FOCUS C-MAX
GALAXY II
MONDEO IV
S-MAX
TOURNEO CONNECT / TRANSIT CONNECT

Evo i linka:

http://polepositionplus.com/uk/ppbullet ... _04108.pdf

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 16:46h

Ne treba nikakav alat , specijalan koliko znam ,.
skine se taj bocni nosac (ostale plastike) podignes malo motor gore dizalicom
uzmes korektor i zabelizis pozicije . tako za svaki slucaj zabelezis i poziciju na kaisu i nabacis novi, prebrois zube ,dotegnes spaner...
kad stavis rucno okrenes 2-3 kruga , pa proberis repere i spaner
Nista oko spanerea ne sme biti masno !!!!!!!!!!!!!

Sve je to lako odraditi napolju u maju , al sad u pm.

A sto se tice cene sta vam je to cudno ? dnevnica majstora u nemackoj se krece od 100e pa na dalje + gazda ,lokal,pdv.
To je tamo realno , za nas postaje sve cudnije i cudnije ,.,. kad smo beda i jad.

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 17:43h

Pa ne menja zupcasti 3 dana pa da mu rad bude 500€

A u bgu se voze bolja kola neg u minhenu

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 19:38h

jbg kada se u minhenu ne preprodaje droga kao u bg
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 22:27h

Milane , tamo polovne gume za auto su dzabe ,. kod nas prodaju se kao pola od novih .,???
pa niko ne pita koliko para treba da dodje to do SRB .,.
ili ako se bavis preprodajom auta , tamo gore fokus kosta 500, a ovde traze za njega 2500 pa neko sa strane misli tako kao ti sto si napiso ,.

Isti taj DukeLander zna da gore u servisu kad bi mu obavili to ,. uradili bi krajnje strucno i garantovali na svaki deo i ako se nesto dogodi na putu odgovarali bi za nastali kvar usljed njihovog promasaja ili kvaliteta dela . neka uradi covek sam i sam ce snosit taj rizik.

-recimo:
Jedan poznanik kupi gume sa montazom u Becu na auto putu mu rokne guma negde kod Kuzmina rascepi mu blatobran zakaci branik ogradu.. ,. auto moto , napravi zapisnik sa policiom ,. Popravi auto u BG. naplatio je sve od pretrpljene stete do straha i renta. (ko je to jos u srbiji mogao?) nije imao kasko.
--cifra je manje vise realna za njihov standard vi to hteli sebi priznati ili ne , a ni sami ne znamo koliko smo ovde jadni i bedni u odnosu na svabiju.
:suicide:

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 22:30h

Ni malo im ne zavidim..

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 30. nov. 2015. u 23:03h

Off staje ovde.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

DukeLander

Poruka od DukeLander » nedelja, 6. dec. 2015. u 13:55h

Da dodamo malo na temu:

Znaci odradjen veliki,sve ok (za sada :)),cena bese 315e,dadoh coveku jer me primio preko reda 350e i dogovorili se da sledece nedelje menjamo i diskove...
Pokazao mi stare spanere i kaiseve,PK sprzen,vec krenuo da se guli od proklizavanja,spaneri ok ali se oseti kada ga zavrtis da ima kilometara u njima,zubcasti na prvi pogled sasvim ok ali kada ga izvrnes i "prelomis" izmedju zuba se vide dublje pukotine i risovi... znaci bese zreo za zamenu...

Info: posto vidim da se poteze,npr ja sam potpuno besplatno dobio 2 seta alu felni sa super zimskim i letnjim gumama,jednostavno ne treba ljudima...
I da,iako su zvanicni servisi skuplji u odnosu na moje resenje ti servisi stvarno daju garancije na svoj rad i delove,tako da sve to ima svoje...

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 6. dec. 2015. u 14:11h

A koliko traje ta garancija? 50-100k km? Il mozda 6 meseci :)

DukeLander

Poruka od DukeLander » nedelja, 6. dec. 2015. u 15:34h

Ovlaseni Ford daje godinu dana ili 100k,u slucaju kvara na zamenskim delovima imas free popravku i daju ti zamenski auto dok traje popravka...

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“