Prvo što sam uradio, skinuo karter da proverim da nema naslaga zbog već znanog dugog servisnog intervala (jer nisam znao nista o sitoriji servisiranja istog), karter je bio čist i nije bilo filtera u onoj cevi koja vodi ka turbini (znači da je neko uradio pre mene). Dok sam odozdo skidao karter primetio sam da mi je DPF filter napukao malo na izlaznom delu, zakrpio sa Co2.
Pre istakanja ulja sipao sam sredsto za ispiranje motora, nakon toga sipao dobro poznato Ford formula f 5w30 i stavio Unico filter ulja (taj imali u radnji).
Promenio filter vazduha, stavio Man.
Filter kabine stavljen Champion.
Stari je bio u katastrofalnom stanju

I stvarno je malo zeznut za skidanje (negde je neko pomenuo na forumu), mora da se skine papuča gasa i kada se namešta malo se zakrivi zato ovaj stari izgleda ovako, mada sam ja novi ubacio bez oštećenja.
Promenio filter goriva, stavljen neki Španski čini mi se, ne mogu da se setim imena proizvođača (a mrzi me da silazim u garažu da proverim na kutiji), ispustio sadržaj iz starog na belu tkaninu i osim prljavštine nisam ništa drugo primetio.
Očistio EGR ventil, bio je dosta zaprljan od gareži (zaboravih da slikam), mada nije pomoglo puno jer i dalje prijavljuje da ne radi kako valja.
I na kraju promenio zupčasti set (stavio Febi bilstein), pumpu za vodu nisam menjao jer nije bila za menjanje, mada i kaiš sa kaišnicima nije puno prešao ali kada sam već skinuo...
Ostao mi je samo pk sa španerom , mada mi šuška malo i treba da se promeni (jbg istroših se na prvu loptu, zaboravio sam da pomenem da sam i akumulator morao da menjam

To je to za sada, malo da se sakupim da promenim još levi kraj spone jer se čuje malo na neravninama.
I na kraju, sve sam promenio sam jer imam nekog iskustva sa automehanikom (mada je to bilo dok su se kompjuteri koristili samo u kući

Zaboravih, ova ekskurzija me je koštala 25.000din.