zamena filtera klime Mondeo MK3
Moderator: Dragomir
- Aleksin
- Poruka: 21
- Član foruma od: subota, 18. apr. 2009. u 23:16h
zamena filtera klime Mondeo MK3
Pozdrav,
Moze li neko da mi pomogne da zamenim filter klime na Mondeu MK3, 2.0 TDCi 115 KS.
thx
Moze li neko da mi pomogne da zamenim filter klime na Mondeu MK3, 2.0 TDCi 115 KS.
thx
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Re: zamena filtera klime Mondeo MK3
Nije tesko,ja sam zamenio kod mene sam,moras brisace da skines,i ispod haube je do sofer sajbne,evo uputstvo u pdf.u,slikovito
http://rapidshare.com/files/260772271/Uputstvo.pdf
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
sa desne strane skines plastiku ispod sajbe(tri srafa torex 30) i nemas potrebe da skidas brisace.kada ovo urasis izvadis tu plastiku i zamenis filter
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Aleksin
Hvala momci na odgovoru.
Na zalost, sad sam stigao sa posla, pa mi se ne mili da to radim po mraku... javicu sutra sta sam uradio. poz
Na zalost, sad sam stigao sa posla, pa mi se ne mili da to radim po mraku... javicu sutra sta sam uradio. poz
- Aleksin
Dakle ovako:
Pronasao, skinuo, zamenio, vratio... sve OK.
imam samo dilemu oko novog filtera. Uzeo sam Champion koji se vizuelno razlikuje od onog koji je bio na autu. Naime, nema tvrdi plasticni ram (sto samo po sebi verovatno nije neki problem), ali ima i neka dva zakrilca, koji prilicno zatvaraju povrsinu filtera (?). Posto na filteru nisam video nigde oznaku smera protoka vazduha, ja sam tu stranu sa zakrilcima stavio do kabine. Da li je to OK, i cemu uopste sluze ti zakrilci, obzirom da ih na starom filteru nije bilo?
Pronasao, skinuo, zamenio, vratio... sve OK.
imam samo dilemu oko novog filtera. Uzeo sam Champion koji se vizuelno razlikuje od onog koji je bio na autu. Naime, nema tvrdi plasticni ram (sto samo po sebi verovatno nije neki problem), ali ima i neka dva zakrilca, koji prilicno zatvaraju povrsinu filtera (?). Posto na filteru nisam video nigde oznaku smera protoka vazduha, ja sam tu stranu sa zakrilcima stavio do kabine. Da li je to OK, i cemu uopste sluze ti zakrilci, obzirom da ih na starom filteru nije bilo?
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: nedelja, 31. maj 2009. u 11:18h
jel moze reup ovog PDF-a, nesto ne mogu da skinem tu plastiku.Goran Mond piše:Nije tesko,ja sam zamenio kod mene sam,moras brisace da skines,i ispod haube je do sofer sajbne,evo uputstvo u pdf.u,slikovito
hvala
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
kada osrafis tri srafa, povuces plastiu u stranu i to je to, ima zleb u koji upada u sredinu pa on zeza, lako je, neskidaj brisace dz netreba!