fiksni umesto plivajuceg???
Moderator: Dragomir
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
fiksni umesto plivajuceg???
fala bogu za sada nemamam problema za zamajcem,doduse tek sam pazario fokusa pre 20 dana.Ali citajuci forum intenzivno ovih dana,padaju mi neke fix(ili mozda ne) ideje.Pricamo o modelu 1.8 tdci ali sa 74 kw,da li postoji mogucnost da kada dodje vreme za zamenu zamajca i celog seta kvacila stavi fiksni zamajac umesto plivajuceg?
Pri tome da se ogradim u startu,ne mislim na ojacane zamajce i lamele sa sportskih varijanti koje su by the way skuplje,nego na klasicni zamajac iz tddi.Nije tolika razlika u snazi samo 10 ks za obrtni moment ne znam tacno ali pretpostavljam da nitu nije neka velika razlika. Pa pretpostavljam da da tih dodatnih 10 ks nece "polomiti" menjac radilicu ili sta vec plivajuci stiti od snaznohg obrtnog momenta i udaraca koje proizvode savremeni turbo dizeli.Za varijantu sa 115 ks kapiram da je nemoguce jer je tu ipak osetnija razlika u snazi. znam da se ovome pisalo na forumu ali svuda po malo u vise tema eto nesto ovako svezije pa da cujemo iskusnije sta misle o tome,naravno ako je konstrukcijski moguce to uraditi?!?!?!
Pri tome da se ogradim u startu,ne mislim na ojacane zamajce i lamele sa sportskih varijanti koje su by the way skuplje,nego na klasicni zamajac iz tddi.Nije tolika razlika u snazi samo 10 ks za obrtni moment ne znam tacno ali pretpostavljam da nitu nije neka velika razlika. Pa pretpostavljam da da tih dodatnih 10 ks nece "polomiti" menjac radilicu ili sta vec plivajuci stiti od snaznohg obrtnog momenta i udaraca koje proizvode savremeni turbo dizeli.Za varijantu sa 115 ks kapiram da je nemoguce jer je tu ipak osetnija razlika u snazi. znam da se ovome pisalo na forumu ali svuda po malo u vise tema eto nesto ovako svezije pa da cujemo iskusnije sta misle o tome,naravno ako je konstrukcijski moguce to uraditi?!?!?!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: fiksni umesto plivajuceg???
a cemu to budzenje kad imas ceo set kvacila sa p.zamajcem i zamenom za 430 eur a set kvacila sa fiksnim zamajcem kosta nekih 50 eur manje.
A tvoja ideja sa budzenjem fiksnog zamajca na tvoj postojeci set kvacila nije bas pametna s'obzirom da ne ide isto kvacilo za fiksni zamajac i plivajuci.
A tvoja ideja sa budzenjem fiksnog zamajca na tvoj postojeci set kvacila nije bas pametna s'obzirom da ne ide isto kvacilo za fiksni zamajac i plivajuci.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
nisam mislio da se budzi nego samo da li je teoretski moguce umesto seta kvacila sa plivajucim staviti set sa fiksnim,misleci pri tom na to da bi se u buducnosti izbegli problemi sa plivajucim zamajcem.ne mislim da radim to jelfala bogu nemam za sada problema sa tim,ali citajuci forum shvatam da me to kad tad ocekuje.kao uostalom i vecinu vlasnika tdci motora
-
- Poruka: 125
- Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h
moze da se stavi set sa tddi-a ali nikako ne savetujem zato sto skracujes vek menjacu pitanje je kolko bi menjac to podneo posto plivajuci zamajac i sluzi da ublazi jake udare.
Znaci ne radi to posto taj set sa plivajucim i nije toliko skup kao pre 2 god sto je bio.
Znaci ne radi to posto taj set sa plivajucim i nije toliko skup kao pre 2 god sto je bio.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
zamajac sa tddi neodgovara na tdci zbog drugacijeg koraka citaca senzora radilice.
Vec postoje teme koje se odnose na ovo pa samo treba koristiti malo pretrazivac
Vec postoje teme koje se odnose na ovo pa samo treba koristiti malo pretrazivac
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Није проблем макс снага , јер бензински мотори то немају , а имају доста више кс .
Проблем је у великом обртном моменту на ниским обртајима , који тај мотор испоручује , а то онда није окретње него чекићање радилице , која после чекића мењач , ако нема пливајућег замајца.
Проблем је у великом обртном моменту на ниским обртајима , који тај мотор испоручује , а то онда није окретње него чекићање радилице , која после чекића мењач , ако нема пливајућег замајца.
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Gledam ovih dana nove fordove jednolitarske EcoBoost motore i nesto mi nije jasno! Hoce li se kod ovih benzinskih motora ugradjivati plivajuci zamajac?!?! Kao sto se vidi na 1400 rpm isporucuje 170 Nm (1.4 TDCi: 160 Nm - 2000 rpm), tako da ce i on kako se cini jos vise "čekićati" na niskim obrtajima?!
1.0 EcoBoost
Cylinders: 3, in line
Valves per cylinder: 4
Capacity: 995 cc
Bore x stroke: 71,9 x 82,0 mm
Compression: 10,0 :1
Max power: 74 kW (100 hp)
Max power RPM: 6000 rpm
Max torque: 170 Nm
Max torque RPM: 1400 rpm
Fuel system: direct injection
Engine type: dohc
Turbo: yes, with intercooler
Catalyst: regular
1.4 TDCi
Cylinders: 4, in line
Valves per cylinder: 2
Capacity: 1398 cm3
Bore x stroke: 73,7 x 82,0 mm
Compression: 18,0:1
Max power: 50 kW (68 hp)
Max power RPM: 4000 rpm
Max torque: 160 Nm
Max torque RPM: 2000 rpm
Fuel system: common rail
Engine type: ohc
Turbo: yes
Catalyst: no
1.0 EcoBoost
Cylinders: 3, in line
Valves per cylinder: 4
Capacity: 995 cc
Bore x stroke: 71,9 x 82,0 mm
Compression: 10,0 :1
Max power: 74 kW (100 hp)
Max power RPM: 6000 rpm
Max torque: 170 Nm
Max torque RPM: 1400 rpm
Fuel system: direct injection
Engine type: dohc
Turbo: yes, with intercooler
Catalyst: regular
1.4 TDCi
Cylinders: 4, in line
Valves per cylinder: 2
Capacity: 1398 cm3
Bore x stroke: 73,7 x 82,0 mm
Compression: 18,0:1
Max power: 50 kW (68 hp)
Max power RPM: 4000 rpm
Max torque: 160 Nm
Max torque RPM: 2000 rpm
Fuel system: common rail
Engine type: ohc
Turbo: yes
Catalyst: no
Moj ford stari nikad se ne kvari
- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nesto mislim da hoce, jer im je to lep vid zarade. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()