ford fiesta 1987god - filter goriva
Moderator: Dragomir
- kale
- Poruka: 106
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h
ford fiesta 1987god - filter goriva
drugari dali iko zna dali pomenuti auto ima filter od goriva? i dje se on nalazi? imam fiestu 11godina kod mene i kako je kupljena jedne prilike neki maistor reko da ona nema filter od goriva i tako i osta,bas me zanima
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h
Re: ford fiesta 1987god
Pa naravno da ima , ako nema bas onda prije dovoda u karburator presjeces crijevo i tu ga ubacis prosto samo da strelica ide ka karburatoru .
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Moguće je da nema. Kod starih benzinaca ima i tih slučajeva, da ljudi izbace mali filter, samo stave crijevo. U tom slučaju, osim ubacivanja filtera, preporučujem ti i čišćenje karburatora, jer sve što je filter godinama trebao da zaustavi, nataložilo se u kućištu plovka, diznama...
- kale
ja sam se prepo da niko nece dati odgovor ,ima nesto izgledao kao filter dimenzija je kao ona baterija od 1.5volt ona deblja baterija,i crno je skroz od crne plastike dali je moguce da je to? e sutra cu vam slikati da pogledate
- kale
nemogu slike da stavim kazu zao nam je dostignuto ogranicenje boarda 

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
probaj na ovaj nacin http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=33
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
To ti je nepovratni ventil, a ne filter. Filter izgleda kao mala tegla od 300g samo je sive boje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Moze da bude i filter. Recimo Frad je pravio fitere otprilike te velicine, ko debela baterija.
Stavljani su na automobile koji ih nisu imali fabricki (kec, jugic...)
Recimo:
http://shop.avala.biz/product_info.php?products_id=1479
Stavljani su na automobile koji ih nisu imali fabricki (kec, jugic...)
Recimo:
http://shop.avala.biz/product_info.php?products_id=1479
Djak pesak 

- kale

http://img7.imageshack.us/img7/1922/image073vv.jpg
- mbole
Nije filter goriva.
Ne znam tacno sta radi, ali je vezan za emisiju izduvnih gasova i zove se separator.
Na sta je okaceno ovo crevce sto ide prema poklopcu ventila? Po slici iz eCat-a trebalo bi da je sve zajedno na drugom kraju motora, to jest na strani do manjaca.
Ako je tvoj motor 1.1 (jedva nadjoh da si negde napisao da je taj, posto ovde ne pise kao i obicno), onda uopste nemas filter gofiva.
Imas samo dve mrezice, jednu u rezervoaru i drugu u pumpi za gorivo.
Nadjoh cemu ovo sluzi. Ta cevka treba da uzima vakum negde sa karburatora ili usisne grane ili kucista filtera za vazduh, i da ga sprovodi dalje ka nekom vakum ventilu ili prekidacu. Ovaj separator sluzi da benzinske pare ne bi mogle da udju u ventil.
Nadjoh i cemu sluzi cela skalamerija. Cevka drugim krajem ide na elektroniku koja kontrolise motor (treba da je na pozarnom zidu odmah do serva kocnica, broj 15 na slici) i daje pritisak u usisnoj grani.

Ne znam tacno sta radi, ali je vezan za emisiju izduvnih gasova i zove se separator.
Na sta je okaceno ovo crevce sto ide prema poklopcu ventila? Po slici iz eCat-a trebalo bi da je sve zajedno na drugom kraju motora, to jest na strani do manjaca.
Ako je tvoj motor 1.1 (jedva nadjoh da si negde napisao da je taj, posto ovde ne pise kao i obicno), onda uopste nemas filter gofiva.
Imas samo dve mrezice, jednu u rezervoaru i drugu u pumpi za gorivo.
Nadjoh cemu ovo sluzi. Ta cevka treba da uzima vakum negde sa karburatora ili usisne grane ili kucista filtera za vazduh, i da ga sprovodi dalje ka nekom vakum ventilu ili prekidacu. Ovaj separator sluzi da benzinske pare ne bi mogle da udju u ventil.
Nadjoh i cemu sluzi cela skalamerija. Cevka drugim krajem ide na elektroniku koja kontrolise motor (treba da je na pozarnom zidu odmah do serva kocnica, broj 15 na slici) i daje pritisak u usisnoj grani.

Djak pesak 

- kale
e da 1.1 je kubikaza,identicno je kao na slici sto si stavio drug samo sto je meni na kontra starni od mjenjaca vidi se na slici,oo nisam znao da je komplikovan tako,i sta ja da ocistim da bi bolje iso vjerovatno je nesta zaprljano?
meni je neko davno reko nije to filter i da nema ona filter i to je to nikad nista diro nisam

- mbole
Ne vidim na tvojoj slici gde ide crevce, to jest u sta je utaknuto. Trebalo bi da ide negde na usisnu granu.
Nemas sta da cistis.
Verovatno imas, kao i svi matori automobili, gomilu malih problema. Malo lufta ovde, malo neko crevce pusta onde, malo je rastelovano ovo, malo ono, i kad sve saberes ide lose. A ne postoji lek tipa: promeni to, i onda ce da ide super. Morao bi verovatno da promenis pola motora.
Ili daj bar malo konkretnije sta muci auto. Generalno slabo ide/vuce, stuca (kada, kako), trokira na leru... milion varijanti.
Nemas sta da cistis.
Verovatno imas, kao i svi matori automobili, gomilu malih problema. Malo lufta ovde, malo neko crevce pusta onde, malo je rastelovano ovo, malo ono, i kad sve saberes ide lose. A ne postoji lek tipa: promeni to, i onda ce da ide super. Morao bi verovatno da promenis pola motora.
Ili daj bar malo konkretnije sta muci auto. Generalno slabo ide/vuce, stuca (kada, kako), trokira na leru... milion varijanti.
Djak pesak 

- kale
evo sutra cu da pogledam dje idu creva mada mislim da neidu u usis,ma super radi motor na leru malo dok se nezagrije stuca pri dodavanj gasa tj nece nece pa ocepi al kad se zagrije ekstra radi ali nekako mi kad idem trecom i cetvrtom trom slabo se zalece,uzastranu pogotovo npr 120na sat ranije za cas je nabijo a sad bas mu treba zaleta tj mnogo veliki obrtaja nego ranije,znam ja star je to auto al reko ako bi sta mogo ocistiti ja bi to uradio da ljepse ide,mada na grani motora imam rupu pa se cuje dosta mozda i tu gubi malo snage neznam 

- kale
e da i zasta ce mu ono crevo sto ide iz poklopca motora u usis?? tj ide na filter vazduha ? uvjek mi tu malo zacrni filter valjda od isparenja iz motora
- mbole
Bas za to, da zacrni filter 
Salim se, to je "iberlauf" i sluzi da uljna isparenja iz motora odvede u usis kako bi sagorela u motoru.
Na kojoj grani imas rupu? Izduvnoj?

Salim se, to je "iberlauf" i sluzi da uljna isparenja iz motora odvede u usis kako bi sagorela u motoru.
Na kojoj grani imas rupu? Izduvnoj?
Djak pesak 

- kale
da na izduvnoj ima rupa
aa iberlauf mi prlja filter 

- mbole
Pa kad si u "ekolosku drzavu", moras da vodis racuna da ne izbacujes uljna isparenja napolje 
Oklen si? Moji su iz Savnika.

Oklen si? Moji su iz Savnika.
Djak pesak