Hitno 1.4TDCI ulje !!!
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 37
- Član foruma od: petak, 17. jun 2011. u 22:07h
Hitno 1.4TDCI ulje !!!
Sipao sam malo vise ulja u motoru. Po katalogu treba da se sipa 3.8l ulja.
Oterao sam auto da zamene ulje i filter za ulje a oni su sipali 3.5l (u jednoj kanticu je ostalo jos 500ml).
Zeznuo sam stvar nisam proverio sipku koliko je ulje sipano u motor pa sam dolio da bude po fabrickoj specifikaciji 3.8l (u kantici je ostalo 200ml). Sada je nivo ulja iznad MAX. Sta da radim? Da li je to opasno? Da li mogu da vozim auto? Da li mogu da izvadim nekako ulje preko otvora gde se stavlja sipka za merenje ulja?
Oterao sam auto da zamene ulje i filter za ulje a oni su sipali 3.5l (u jednoj kanticu je ostalo jos 500ml).
Zeznuo sam stvar nisam proverio sipku koliko je ulje sipano u motor pa sam dolio da bude po fabrickoj specifikaciji 3.8l (u kantici je ostalo 200ml). Sada je nivo ulja iznad MAX. Sta da radim? Da li je to opasno? Da li mogu da vozim auto? Da li mogu da izvadim nekako ulje preko otvora gde se stavlja sipka za merenje ulja?
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Hitno 1.4TDCI ulje !!!
mozes, da bude vruce i nadji tanko crevo, ja sam uzeo crevce od akvarijuma sto mi je ostalo viska, sporo side ali izacice dovoljno, povuces kao benzimn kada vadis,
neznam dali smeta, da nesmeta stavili bi minimum vislje...
ako ima neki servis obicno imaju taj alat za izvlacenje ulja kroz merac, kod mene niti ima servirs, niti mi dihtuje straf na karteru pa stavljam silikon, morao sam tako .....
neznam dali smeta, da nesmeta stavili bi minimum vislje...
ako ima neki servis obicno imaju taj alat za izvlacenje ulja kroz merac, kod mene niti ima servirs, niti mi dihtuje straf na karteru pa stavljam silikon, morao sam tako .....
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 17. jun 2011. u 23:11h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Zavuces tanko crevo, ili slamku i isisas!
Salu na stranu!
Mislim da nije veliki problem ako je ulje iznad maximuma. Opet, zavisi i koliko je iznad sipano?

Mislim da nije veliki problem ako je ulje iznad maximuma. Opet, zavisi i koliko je iznad sipano?
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ciljam na to da nisi lepo ocedio ulje... ja sam sipao tacno 3.8l i malo ispod max-a je ... slikaj merac da vidim dal je kao kod mene 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Ma ja nisam menjao ulje. Otiso sam da mi zamene kao sto reko u prvom postu. Ali posto je bilo sipano 3.5l ja dolio jos 300ml da bude po fabrickoj specifikaciji bez da proverim prethodno stanje (moja velika greska
). Moguce da motor nije bio iscedjen skroz jer posle 10km koliko mi je trebalo da se vratim kuci ulje je izgubilo svoju inicijalnu boju bilo je vec zaprljano (ne znam da li je i to normalno kod dizel motora). U prilogu saljem sliku meraca kog sam nasao na net ali sam crvenom crticom obelezio dokle se nalazi nivo ulja u motoru (nisam u mogucnosti da uslikam merac veceras
).

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
samo pun gas ako je ovo malo ispod crvene crte max oznaka.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
auto kada meris mora strogo da bude na ravnom i ulje lepo da slegne inace nista od merenja,
ulje posle zamne se odmah zaprlja, i na benzincu i na dizelu, osim ako nije pran motor unutra........
ulje posle zamne se odmah zaprlja, i na benzincu i na dizelu, osim ako nije pran motor unutra........
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ma nece da trosi ulje motor, verovao ti ili ne... ja samo pun gas i za 5000km ne potrosi ni 50g ... najozbiljnijeMarkedjani piše:samo pun gas ako je ovo malo ispod crvene crte max oznaka.

nisu istocili ulje kako treba, verovatno su iscedili 2-3min i sipali novo ulje... ja kad menjam ulje prvo dobro izgazim auto da promucka lepo ulje pa posle jes da vreo motor da ne smes nigde da pipnes al zato ulje ko voda i pustim da se cedi sat-dva...

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- darko darko
stiglo objasnjenje 

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
ma opusi se i vozi
-
Problem resen! Izvadili smo kolicinu ulja koju sam dodatno dosipao preko one koju je majstor sipao u servisu.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
evo sta kaze TIS ... tako da ne brini se
Initial fill including oil filter 4.20
Service fill including oil filter 3.80
Service fill without oil filter 3.40
-
- Poruka: 46
- Član foruma od: ponedeljak, 2. maj 2011. u 23:16h
Desio mi se isti slučaj. Majstori imaju svoj metod dolijevanja ulja u motor a ja se pravio pametan i rekao mu da ide 3,8 l sa mijenjanjem filtera, kao u knjižici. I on nasuo manje od 3,8 l, i bilo viška ulja. Nije bilo crijeva pa na karter ispustio višak. Poprijeko me gledao ali šta ću.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ja praktikujem da sipam 3litara pa ostavim da radi nekih 5-10min... dok pokupim alat... posle dok operem ruke i popakujem sve sto sam rasturio proverim ulje i dolijem koliko treba.... ali kao sto rekoh kad se menja ulje ne moze nikako da se ocedi sve pa se i javlja taj "visak" kad se sipa 3.8litara...
obicno ljudi kad menjaju ulje cekaju da se ocedi nekih 10-15min... ja cekam minimum 60min... i opet ostane "malo" ulja...
obicno ljudi kad menjaju ulje cekaju da se ocedi nekih 10-15min... ja cekam minimum 60min... i opet ostane "malo" ulja...
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kolko vidim onaj CD sto sam ti ga dao radiShomy_ksh piše:evo sta kaze TIS ... tako da ne brini se

Djak pesak 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
e radi...zaboravih da ti kazem ... radi ali na starom kompu, na laptopu ni da cuje, isto kao i one instalacije sto sam skinuo sa neta... sad cu sve da instaliram na stari... 

- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Znaci nece da radi na 64-bit operaivnom sistemu.
Logicno, ipak je ovo dosta matoro.
Logicno, ipak je ovo dosta matoro.
Djak pesak