Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ugradnja klime u fiestu IV

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

ugradnja klime u fiestu IV

Poruka od dimges » subota, 14. maj 2011. u 21:12h

imam staru fiestu IV, 1996,1,3/ 37kW, sa servo volanom. Na tabli ima predvidjeno mesto za dugme AC, pa pretpostavljam da ima mogucnosti da se u auto ugradi klima. Ugradio bi polovnu klimu ako izadje ne više od 250 eura, svakako creva i cevi bi nove ugradjivao, tamo gde bi punio freon. Interesuje me dali bi i nosać za rukavce zategača pk kaiša treba da menjam (mislim da treba +1 zategač) ili mogu ovaj postojeći za servo volan da iskoristim ??
( inače imam ponudu da trampam fiestu i doplatim 1000 eur za fiestu 2000 s endura motorom i klimom, metalik i jako lepu izvana, ali bojim se da je odozdo korodirana zbog soli (uvežena je iz Slovenije) a ima i dosta pređeno 140000, a sumnjam da je menjano bilo šta od vitalnih stvari )..

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: ugradnja klime u fiestu IV

Poruka od popovicvl » subota, 14. maj 2011. u 22:47h

necu preterati kad ti kazem da ce te naknadna klima izaci bar 300-400 delovi + 300 ruke. Zaboravi, i trampi se.

dimges

Poruka od dimges » nedelja, 15. maj 2011. u 16:35h

popovicvl piše:necu preterati kad ti kazem da ce te naknadna klima izaci bar 300-400 delovi + 300 ruke. Zaboravi, i trampi se.
imam ponudu za 500 eura sve, medjutim mislim da mogu jeftinije, samo problem je oko tipova delova. najlakse bi bilo, kad bi imao dvoriste, kupiti jedan auto za rasturanje, ne bi dosao vise od 500 eura, prodati to sto ne treba i izasla bi klima za malo para...
videcemo..

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 15. maj 2011. u 18:45h

Moje mišljenje, koje ne mora da bude tačno, a i ne moraš da ga uvažiš... I ovde i u Hrvatskoj, gde god da sam gledao cene, nisam video da je bilo ko prošao za jeftinije od 800-1000 eur, a da nije sam radio ugradnju. Ako za 500 dobijaš sve, što je bezmalo upola cene... ili neko ima jako dobru opciju za polovnu klimu pa je najveći deo cene ugradnja, ili mi jako liči da nećeš biti zadovoljan krajnjim rezultatom. Voleo bih da grešim, ali malo je skupa stvar za igranje.

Pitanje #2 je koliko je tih 50 konja dovoljno da guraju kola i klimu, a da ti ne smeta. Pitanje #3 je kakvu ćeš polovnu klimu da nađe (majstor) ili da nađeš (ti). Pitanje #4, ako i iskoči neki pogodan auto za prepakivanje, da li su baš svi delovi u tvom motoru na istom mestu (ume da se desi da je požarni zid, recimo, kod kola sa klimom drugačiji nego kod tvog... nemam ideju da li je to i ovde slučaj, ali sam čuo za takve stvari).

Za moj ukus previše pitanja i krajnje neizvesan ishod... Ako imaš ponudu za ruke i delove 500eur, sa bilo kakvom garancijom da će to da radi kako treba ili ti vraćaju nazad pare i kola u prethodno stanje, to je nešto drugo. Ja ne bih pristao ni na šta ispod toga, radije bih dodao koliko treba novca i uzeo drugi auto kojem je klima fabrički ubačena.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dimges

Poruka od dimges » nedelja, 15. maj 2011. u 23:31h

hvala na postovima.. 500 eura mi nudi ovaj što rastura fordove, jedino nisam pitao , a verovatno je to ekstra, punjenje s freonom ( dođe kod nas 35 eura).. ne brine me konjaža (50 ks), mada mislim da za ozbiljno korišćenje klime treba auto od 1400 do 1600ccm, minimum... više me brine da se ne digne temperatura ispod haube, to je štetno za TPS i IACV. Možda bi trebale i škrge da se ugrađuju, kao na ovoj.. Slika
Sutra se konsultujem sa školskim, on je ugrađivao klime na raznim autima..

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 16. maj 2011. u 00:51h

Zameni auto, doplati za klimu, na kraju će ti ono što izgleda jeftinije doći skuplje.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“