Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

automat alnasera

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
djekic
Poruka: 151
Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 12:29h

automat alnasera

Poruka od djekic » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 15:37h

Evo da pozdravim ovom prilikom sve clanove sa foruma i da zamolim za jedan odgovor :

Skinuo sam automat jer mi se desava da kada zavergla zastane pa opet nastavi,sumnjam na kontakte.
E sada ja sam ga ocistio sa spoljasnje strane jer je bio sav od ulja i resim da ga rasklopim skroza ali to nece bas lako.
KRENUO SAM LOGIKOM DA SE RASKLAPA OVDE Slika ali nema sanse jedino da polomim ovo.
Imali neko jednostavno resenje kako ga otvoriti a ne ostetiti ????

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Re: automat alnasera

Poruka od ace1 » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 15:45h

ne otvaraju se svi bendixi(neki su zaliveni) ,neznam za tvoj ,nek su sa srecom dalji radovi
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 15:57h

Ako je star automat onda su i kontakti gotovi i tu nema mnogo pomoci.
Slika

djekic

Poruka od djekic » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 16:00h

Hvala ! Ovaj se otvara sigurno jer je vec jedanput radjen tj. otvaran i menjani su kontakti ! isto su bili propali pa nije verglao ali tada nisam video kako ga otvori a bese davno ima 2 godine ! Automat je star ali su stavljeni novi kontakti pa verujem da bih uspeo sa ciscenjem i lemljenjem da ga spasim. Ali ga treba otvoriti ! ovde se vide neki tragovi nasilnog krivljenja ali samo na jednom mestu pa mi nije jano kako ga je otvorio ???
Slika
Poslednja izmena: djekic, na dan ponedeljak, 25. jan. 2010. u 18:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.

miki023

Poruka od miki023 » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 17:57h

Treba da odlemis kontakt u dnu papucice(tamo treba da je zica od spulne-elektromagneta), to je kao prvo a za dalje moramo videti jer one koje sam ja otvarao su imali dva srafa.
Slika

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 18:42h

Evo ovo mozes otprilike da ocekujes kada ga rasklopis
Slika
A princip rasklapanja je ostar srafciger i kao da otvaras konzervu, meni je najteze palo odlemljivanje kontakata u mom slucaju 2.
Slika

djekic

Poruka od djekic » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 18:51h

Evo da se zahvalim svima na pomoci i da okacim par slika kako sam uradio mozda ce nekome zatrebati ....
Slika
Slika
Posle ciscenja ;
Slika
sklopljen:
Slika
i na kraju ofarban:
Slika
Jos jedan put HVALA

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 26. jan. 2010. u 10:51h

Imao si dva kontakta da odlemis, izvini nisam video na slici koju si bio postavio. Da li je popravka uspela.
Slika

djekic

Poruka od djekic » utorak, 26. jan. 2010. u 12:15h

Evo upravo sam zavrsio sa montiranjem alnasera malo je potrajalo jer sam i njega totalno rasklopio oprao presmirglao rotor i kolektor !
Da bi testiranje bilo uspesno odkacio sam struju na bosch pumpi i verglao.Kada sam zavergla posle 2 sec mislio sam da ce klip napolje vrti duplo brze.Bas sam ga namucio da vidim da li ce sada da me zajebava ali... sva sreca nista vrti kao nov!
Neznam tacan podatak koliki je broj obrtaja alnasera za dizela mislim da je minimun 130,Zna li neko ???

Perazr
Poruka: 10
Član foruma od: ponedeljak, 25. jan. 2010. u 16:49h

Poruka od Perazr » sreda, 27. jan. 2010. u 13:39h

Nov automat je između 1700 i 2000 dinara za tvoj auto

djekic

Poruka od djekic » sreda, 27. jan. 2010. u 20:40h

Perazr piše:Nov automat je između 1700 i 2000 dinara za tvoj auto
Slazem se, ali NN pa mu je i cena u skladu sa kvalitetom. Imam 2 takva jedan nov nije mi se mililo da ga stavim (Na njemu pise master germany) ali za nedaj boze ako ne uspem sa ovim. A drugi bio 3 meseca i cim je malo zahladnelo on samo cuka pa se krstim da zavergla ili ga malo lupkam da se dozove pameti (i on ima kuma ali se malo zamastilo pa nevidim da ti napisem )!
A u prodavnici kad pitas jel ima "naravno i to ORGINAL" cak mozes da biras proizvodjaca :Nemacka,Engleska,Italija... a sklapani .... ko zna gde!
U ostalom ovoje vece zadovoljstvo ...
Znas li mozda koliko je BOSCH naravno ORIGINAL !?

slavisoni
Poruka: 74
Član foruma od: subota, 17. jan. 2009. u 14:42h

Poruka od slavisoni » utorak, 23. feb. 2010. u 17:37h

Odnesi stari automat u vw ili zastava prodavnicu i uporedi.Ako je bosch automat, nema greske ,pasuje od golfa i kosta oko 1000din ili manje.
Ja sam od novog scorpia nosio ,potpuno isti ,kao golfov.Radi bez problema,vise od godinu.
U ford prodavnicama je od 1700din, pa navise, a potpuno je isti, samo kupci to ne znaju, pa misle bolje je u ford otici.
Meni je automat zezao dve godine ,samo leti, i kad se jako ugreje motor.Nije hteo da vergla ,dok se ne ohladi.
Prvo zamenio cetkice ,iako su bile ok.Isto se ponavljalo, a samo zato, sto je jedna zabica(mislim da je ona sto dobija plus od kontakt brave kad zavergla), u samom bakelitu bila naprsla i to se na temperaturi rasiri i nema kontakta ,nece da vergla.
Uglavnom dosta delova na fordu ,mozes da kombinujes od drugih marki ,a za manje pare.

djekic

Poruka od djekic » sreda, 22. dec. 2010. u 11:46h

Pozdrav
Evo me sa jednim strucnim pitanjem:
Cemu sluzi ova druga buksna na automatu ?
Slika
Na jednoj je nakacen + sa kontakt brave a drugi je prazan
Pricam sa drugarom pre neki dan (mehanicar) i on mi kaze da i jedan i drugi moraju da budu zakaceni da bih alnaser nesmetano radio.
Meni nikada ova druga nije bila prikljucena pa mi nije jasno da li je on u pravu i da li zaista treba da sprovedem i na ovaj drugi + ?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 22. dec. 2010. u 11:50h

Ne mora da bude zakačen, taj tvoj drugar izgleda nije popravljao sve moguće automobile koji postoje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

djekic

Poruka od djekic » sreda, 22. dec. 2010. u 11:55h

Ni meni nista nije jasno !
Desava se da kada zavergla jednostavno provrti pa nastavi da vergla
Menjao sam bendix ali opet isto
On kaze da nema napon i zato treba da se zakaci i ova druga buksna.
Nemili mi se da je kacim da nesto ne spalim
Nije ni on siguran ali kaze da jedino fordovi imaju dve pobude
A logicno zasto su onda stavili ovaj drugi ?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“