Ford Mondeo zetec 1.8u put u Grcku
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: utorak, 17. jan. 2012. u 01:56h
Ford Mondeo zetec 1.8u put u Grcku
Zdravo ljudi,
kao sto iz naslova vidite,treba da idem u Grcku sa Mondeom MK2 1.8-16v 1998.god ,koji ima ugradjen TNG,ali BEZ FLESHLUBA.
Posto sam video da je dosta podeljeno misljenje oko kapalice,ali da je glavni argument za nju duga voznja pod velikim brojem obrtaja,
zeleo bi da mi objasnite da li imam problem u najavi ako vozim 2x800km pod uslovima koje diktira autoput.
Imao sam problem sa motorom(potrosnja ulja),koji sam resio zamenom karika,letecih lezajeva,gumica ventila+zupcasti,spaneri,vodena pumpa... i to je sve odradjeno pre manje od mesec dana.
Posto cu voziti dosta autoputem(relacija je Loznica-Pehkhori),to znaci da cu konstatno voziti oko 3.000obrtaja(valjda je tako pri brzini od oko120+130km/h),da li mogu nesto da zeznem na autu pri takvom opterecenju i koliko mislite da bih smeo max obrtaja da vozim ne bi li izbegao posledice nemanja kapalice.
Ili jednostavno da je ugradim,pa da ne mislim.
Hvala i izvinite ako je offtopic!
kao sto iz naslova vidite,treba da idem u Grcku sa Mondeom MK2 1.8-16v 1998.god ,koji ima ugradjen TNG,ali BEZ FLESHLUBA.
Posto sam video da je dosta podeljeno misljenje oko kapalice,ali da je glavni argument za nju duga voznja pod velikim brojem obrtaja,
zeleo bi da mi objasnite da li imam problem u najavi ako vozim 2x800km pod uslovima koje diktira autoput.
Imao sam problem sa motorom(potrosnja ulja),koji sam resio zamenom karika,letecih lezajeva,gumica ventila+zupcasti,spaneri,vodena pumpa... i to je sve odradjeno pre manje od mesec dana.
Posto cu voziti dosta autoputem(relacija je Loznica-Pehkhori),to znaci da cu konstatno voziti oko 3.000obrtaja(valjda je tako pri brzini od oko120+130km/h),da li mogu nesto da zeznem na autu pri takvom opterecenju i koliko mislite da bih smeo max obrtaja da vozim ne bi li izbegao posledice nemanja kapalice.
Ili jednostavno da je ugradim,pa da ne mislim.
Hvala i izvinite ako je offtopic!
Ford Mondeo karavan MK2 1.8zetec+TNG 1998god
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Re: Ford Mondeo zetec 1.8u put u Grcku
Nemoj samo preko 6800 obrtaja i sve ce biti ok...
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4889
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
ako se ne varam to je zetec e...samo sipaj tng i pun gas njemu ne treba kapalica...
Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: utorak, 17. jan. 2012. u 01:56h
Hvala ljudi, znaci mogu i oko 4.000obrtaja?
Ford Mondeo karavan MK2 1.8zetec+TNG 1998god
-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Samo polako i pun gas!