Pozdrav svima! Ja sam Aleksandar iz nisa,pre 10-ak dana sam pazario ford fokusa 1.8 tdci 2002 godiste 74 kw. slike cu okaciti ovih dana cim ga slikam i provalim kako se kace slike. pazari sam ga za 3000 e. kao na preporuku od jednog mehanicara koji pomalo uvozi automobile. deluje da je lepo ocuvan lepo ide malo trosi ima tu nekih par sitnica koje treba uraditi ali sve sam to znao pri kupovini. na primer amortizer prednji desni nije bas najbolji ali on ce se menjati o trosku prodavca. zadnje gume su mu uze nego prednje, ne znam zasto je prthodni vlasnik tako uradio. Napred su 195-60 r15 kapiram da su to fabricke dimenzije medjutim nazad je krelac stavio 185-60 r15. cuje se neko brujanje iz desnog tocka ali necu da nagadjam sta je dok ne promenim taj amortizer i isparvim felnu cini mi se da je na jednoj ivici malo kriva. posle toga balansiranje nve gume i reglaza pa cemo videti gde smo. imam neke nedoumice do kojih sam dosao citajuci ovaj forum. pa ne znam da li ovde da ih iznesem ilida se otvaraju posebne teme. nedoumice tipa,prilikom velikog servisa koji sam odmah uradio prilikom kupovine stavili su 10w 40 elph-ovo ulje a ovde vidim da to nikako ne valja,vodena pumpa nije promenjena kao nije na zupcastom nego na pk i nije neophodna zamena zato sto jos ''moze da tera''...i slicne stvari

Spremio sam bio 3500 e iplan je bioda se uzme auto do 3 hiljade i da se za ostatak para odradi veliki servis i registracija i po neka sitnica ako bude bilo potrebno.Posle pregledanih hiljadu oglasa i pogledanonekoliko automobila i jurnjave za nekim astrama i i fiat stilom slucajno pijem ja kafu sa drugom i on mi spomene naseg poznanika mehanicara koji s vremena na vreme uveze po koji automobilcic znamo se odlicno i kao taj nece da me zajebe,svratim do njega i on mi ponudi fokusas koga do tada nisam ni gledao,slusao glupe price o zamajcima diznama i trapovima kao da to ni jedan drugi auto nema

elem sednem ja forda vidim nisu pokidani kederi na vratima i pocepana sedista i iskrzano nebo kao kod ovih ostalih sto sam gledao svih dana koji su presli pravih sabckih 120 h km,kad sam ga provozao auto me je kupio za sva vremena,
sa samo 74 kw ide od 1500rpm bolje nego sve gluposti koje sam do sada probao...jednostavno sasvim slucajno je izleteo i odusevljen sam autom. nisam ga ni tero kod majstora ni kod trapadzije ma nista,doduse poznanstvo sa prodavcem mi je donekle ulilo poverenje(doduse do nekle jer ko ce kome ako nece svoj svome

unapred izvinjenje zbog loseg ugla slikanja po suncu i nepranog auta

i da naravno ove bele stopke idu out nekako su mi vise za neki grand show nego za forda