Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MOJ FOKUS 1.8 TDCI

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

MOJ FOKUS 1.8 TDCI

Poruka od DB9 » subota, 8. sep. 2012. u 16:16h

Malo copy paste iz odeljka predtavljanje clanova da ne bi iznova kucao sve :)
Pozdrav svima! Ja sam Aleksandar iz nisa,pre 10-ak dana sam pazario ford fokusa 1.8 tdci 2002 godiste 74 kw. slike cu okaciti ovih dana cim ga slikam i provalim kako se kace slike. pazari sam ga za 3000 e. kao na preporuku od jednog mehanicara koji pomalo uvozi automobile. deluje da je lepo ocuvan lepo ide malo trosi ima tu nekih par sitnica koje treba uraditi ali sve sam to znao pri kupovini. na primer amortizer prednji desni nije bas najbolji ali on ce se menjati o trosku prodavca. zadnje gume su mu uze nego prednje, ne znam zasto je prthodni vlasnik tako uradio. Napred su 195-60 r15 kapiram da su to fabricke dimenzije medjutim nazad je krelac stavio 185-60 r15. cuje se neko brujanje iz desnog tocka ali necu da nagadjam sta je dok ne promenim taj amortizer i isparvim felnu cini mi se da je na jednoj ivici malo kriva. posle toga balansiranje nve gume i reglaza pa cemo videti gde smo. imam neke nedoumice do kojih sam dosao citajuci ovaj forum. pa ne znam da li ovde da ih iznesem ilida se otvaraju posebne teme. nedoumice tipa,prilikom velikog servisa koji sam odmah uradio prilikom kupovine stavili su 10w 40 elph-ovo ulje a ovde vidim da to nikako ne valja,vodena pumpa nije promenjena kao nije na zupcastom nego na pk i nije neophodna zamena zato sto jos ''moze da tera''...i slicne stvari :ford: :ford: :ford: :ford:
Spremio sam bio 3500 e iplan je bioda se uzme auto do 3 hiljade i da se za ostatak para odradi veliki servis i registracija i po neka sitnica ako bude bilo potrebno.Posle pregledanih hiljadu oglasa i pogledanonekoliko automobila i jurnjave za nekim astrama i i fiat stilom slucajno pijem ja kafu sa drugom i on mi spomene naseg poznanika mehanicara koji s vremena na vreme uveze po koji automobilcic znamo se odlicno i kao taj nece da me zajebe,svratim do njega i on mi ponudi fokusas koga do tada nisam ni gledao,slusao glupe price o zamajcima diznama i trapovima kao da to ni jedan drugi auto nema ;) ;) ;)
elem sednem ja forda vidim nisu pokidani kederi na vratima i pocepana sedista i iskrzano nebo kao kod ovih ostalih sto sam gledao svih dana koji su presli pravih sabckih 120 h km,kad sam ga provozao auto me je kupio za sva vremena,
sa samo 74 kw ide od 1500rpm bolje nego sve gluposti koje sam do sada probao...jednostavno sasvim slucajno je izleteo i odusevljen sam autom. nisam ga ni tero kod majstora ni kod trapadzije ma nista,doduse poznanstvo sa prodavcem mi je donekle ulilo poverenje(doduse do nekle jer ko ce kome ako nece svoj svome :) ) ima tu nekih sitnica koje bi ja da proverim ali polako tek sam dosao na forum.

unapred izvinjenje zbog loseg ugla slikanja po suncu i nepranog auta :lele:

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

i da naravno ove bele stopke idu out nekako su mi vise za neki grand show nego za forda :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 8. sep. 2012. u 16:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Izbegavaj da pišeš poruku za porukom, ako hoćeš nešto da dodaš već napisanom koristi opciju "Uredi".

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Re: MOJ FOKUS 1.8 TDCI

Poruka od mezzano » subota, 8. sep. 2012. u 16:24h

Lepo deluje na slikama. Vidi se da ga je vozio neko ko voli automobile. Natpis "psycho inside", bela stop svetla, oblozen volan kozom...
Koliko je presao. Ja bi mu dao jedno 180-200.000

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » subota, 8. sep. 2012. u 16:35h

i stara koza na volanu je bila u sasvim sloidnom stanju ali taj drug sto ga je prodavao kaze ja na svakom koji uvezem stavljam novu kozu na volan pa ja reko aj kad je dzabe i sirce je slatko :rotfl:
mene upravo brinu te nalepnice i stopke pretpostavljam da ga je vozio neki napaljeni i uzimao mu je dusu ali od svih automobila koji sam pogledao poslednjih mesec dva jedini mi se ovaj dopao vec sam se bio razocarao i maltene odustao od kupovine auta. Ali kao mi bog da videcemo, nadamo se najboljem. na satu 155 h km a stvarnih 190 h km mislim da je to realnost jer ipak nisam od onih koji vole da ih lazu sva kola na srpskim oglasima su presla 120 h km a nijedno dugme u kabini ne funkcionise niti se vidi cemu sluzi. opet ponavljam mozda sam i zaj... ali vreme ce pokazati

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od mezzano » subota, 8. sep. 2012. u 17:19h

DB9 piše: ja na svakom koji uvezem stavljam novu kozu na volan...
...da se ne bi videlo koliko je koji ishaban. Tebi je drug, pa ti je mozda prodao dobar auto, ali ja od njega ne bih nikad kupio auto.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » subota, 8. sep. 2012. u 18:02h

to nema veze sa zivotom to se sve menja za sitne pare ,jebes volan to moze svako da ti odradi sedista,nebo,kederi na vratima,dugmice na istrument tabli,limariju kad podignes sedista pozadi,kvake na vratima,brojeve na staklima...itd tu se vidi pohabanost,moze i to da se zameni ali mnogo sve to kosta vremena i para i nema matematike ali kozica volana rucne i menjaca nista mi ne znaci...ali to je neka druga tema.

nego da pitam iskusnije to sto su uze gume pozadi jel hitno da rersavam ili nije toliki problem posto nisu pogonske?

MOD EDIT: Izbegavaj da pišeš poruku za porukom i koristi opciju "Uredi" ako hoćeš da dodaš još nešto kad si već poslao poruku

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 8. sep. 2012. u 18:13h

Sve je to u granicama tolerancije. Bolje bi bilo da imaš sve 4 iste i da je širi profil, ali ako ne planiraš da testiraš granice mogućnosti vozila mislim da ta razlika nije toliko tragična.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 9. sep. 2012. u 19:33h

DB9 piše:kad sam ga provozao auto me je kupio za sva vremena,
sa samo 74 kw ide od 1500rpm bolje nego sve gluposti koje sam do sada probao.
I posle kazu da se ovaj od 100 ks vuce! :.!.:
Izvadi katalizator i zatvori EGR, pa da vidis kako treba da vuce auto. :)
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » nedelja, 9. sep. 2012. u 22:13h

koliko bi me kostao taj zahvat? i jel ima nekih posledica po motor ipak je to sve fabrika stavila zato sto tako treba,ajde katalizator i kapiram da nije problem ali egr???

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 00:46h

Kostalo bi te malo zaprljanih ruku, malo naprezanja da odvrnes 2 srafa, da iseces lim, ubacis tu i zavrnes srafove. :)
Neces imati nikakvih negativnih posledica po motor, vec ces samo dobijati cistiji vazduh u motoru.
Ne znam zasto se cudis zatvaranju EGR-a, kad je to rutinska stvar. :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 06:23h

Fabrika je stavila zato što tako mora (ekološki propisi), a bilo kakav dobitak od njegovog postojanja je po meni prilično upitan.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 13:20h

dax92 piše:Izvadi katalizator i zatvori EGR, pa da vidis kako treba da vuce auto. :)

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 06:49h

evo presao sam 1500 km i da iznesem neke utiske i da potrazim misljenje o nekim stvarima.
o nekim stvarima sam vec pisao po raznim temama ali evo sada konkretno ovde.
uradio sam neke sitnice tipa promenbio zadnje plocice i obradio zadnje diskove,veliki servis je uradjed odmah pri kupovini.
za pocetak da naglasim dobre stavri
1-auto ima ekstra voznju(imao sam 2 astre i i na poslu fabiu i clia) i auto je bas pravi vozacki i formula u odnosu na njih
2-lepo povlaci iz malih obrtaja stavrno me odusevlajava kako sa lakocom potera 5 coveka u kolima uzbrdo,izuzetno elastican na regionalnim putevima 4-5 brzina 70-130 kmh preticanje ide kao od sale
3-potrosnja po gradu ne prelazi 7 litara,na otvorenom 5-6 litara
itd......
neke stavri koje sam primetio za koje nemam iskustav da li su vrlo problematicne ili jbg to tako mora ipak je auto star 10 godina...
1-hladan start,izjutra auto kad se upali varira mu ler gas kao da sam dodaje gas ,izmedju prve crte ispod 1000rpm i 1000 rpm,kao da blago turira i oce malo da zadimi sivo iz auspuha i primecujem da smrdi na paljevinu kad stanem iza njega
2-ulje je sipano 10w-40 elf turbo diesel,svi kazu da treba formula 5w-30,kontam da mu leti nista nece smetati ali ide zima hladnoca....
3-kultivisano radi ali preko 2200 obrtaja pocinje da bude dosta bucniji,bas se cuje brujanje,ne znam da li to tako treba ili ne,ide lepo i lako ali jednostavno bas postane bucniji
4-istripovao me ventilator(interculer) ne znam ni sam lupam gluposti,da radi non stop,jutros mi se cini kao da je radio na hladno tek sto sam upalio auto,napominjem da nisam bas sigurann da li je bas tako ali...
5-rebrasta creva od culera do onih plasticnih imaju ulja na onim selnama ne onim koje bas stezu na plastiku nego oko onih zica(al sam ga reko),kao da su masna na tim zicama.
6-svi mikazu jer lepo ide,jer malo trosi,jer ne pali lampice po tabli,jer ne dimi parnjaca iza njega...moj odgovor je na sve to da ali ja ipak nisam opusten zbog tih stavri koje primecujem.
nemojte sad i vi da mi kazete da se opustim ubi cu se ja sam malo zaludjen ali zaludjenici ce me razumeti. :ford:
i neka kmi neko potvrdi da su mu stvarno toliko dugi prenosni odnosi inace cu poceti da se tripujem da mu je stavljen menjac od benzinca

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 22:14h

naspi aditiv liqui moly ili wurth, oba za common rail motore, potrosi nekoliko bocica..to oko problema sa radom kad je 'ladan..

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 31. okt. 2012. u 18:14h

nasuo sam aditiv i rekoh daj da vidim sta se desava.medjutim kad je krenulo ovo hladnije vreme(sta li ce biti na -15 kad sad imam problema) izjutra auto se upali i odmah se ugasi,pa opet isto,tek kad mu malo dam gas ostane da radi.

odem na dijagnostiku kod druga i pokaze da je sve u zadatim vrednostima,nema nikakvih odstupanja,nema brisanih gresaka tek na kraju posle gomile testova,ne znam sta sve nije radio,pokaze gresku pritisak na usisnoj grani(valjda) da je veci od zadtog i kao on kaze da treba da se menja regulator pritiska na pumpi.

da napomenem da se u toku dijagnosticiranja auto dva puta ugasio u leru....to mi se nikad nije desilo do sada

i dalje ne blinkaju lampice na inst tabli auto ekstra ide potrosnja se nije povecala,sve je u najboljem redu osim toga.

jos uvek mi je aditiv u sitemu i to dupla doza da ne znam da nema neke veze sa tim

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 31. okt. 2012. u 18:41h

nisam ti rekao da mu stavis duplu dozu nego da potrosis nekoliko bocica..i ne moz to odma moras sve da potrosis..

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 31. okt. 2012. u 18:45h

milan_gt piše:nisam ti rekao da mu stavis duplu dozu nego da potrosis nekoliko bocica..i ne moz to odma moras sve da potrosis..
nisam ni ocekivao da ce odmah se auto preporoditi.skapirao sam sta si mi rekao.

nego pitam za ovu gresku na dijagnostici, aj da je pritisak nizi od zadatog pa da se gasi ali visi...
ima li neko iskustva sa tim reg pritiska?

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » sreda, 31. okt. 2012. u 18:57h

Pa šta mu je,čudno se ponaša,a taj ventil,kolko to košta,što ga ne menjaš ?
U poslednje vreme čitajući postove,vidim da se dosta ljudi žali na to gašenje iz čista mira,nema pravila, nekome usred vožnje a nekome na leru,ili je neki virus napao Fordove ili senzori otkazuju čim uđu u Srbiju ? :(

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » četvrtak, 1. nov. 2012. u 07:23h

obradovich piše:Pa šta mu je,čudno se ponaša,a taj ventil,kolko to košta,što ga ne menjaš ?
U poslednje vreme čitajući postove,vidim da se dosta ljudi žali na to gašenje iz čista mira,nema pravila, nekome usred vožnje a nekome na leru,ili je neki virus napao Fordove ili senzori otkazuju čim uđu u Srbiju ? :(
pisao sam uranijim postovima gore da pri hladnom startu auto dokse ne zagreje sam daje gas ka da ta turira blago izmedju 750 rpm i 1000 rpm i zadimi malo sivog iza njega medjutim sad kad je ujutru oko 0 c on se normalno upali pa se ugasi posle 2-3 sec.
inace u voznji sve normalno,potrosnja,vuce lepo iz malih obrtaja

a to za taj reg. pritiska juce na diojagnostici izbacio gresku,pa sad pitam iskusnije sta misle o tome da ne bude kupim taj reg a ono nije to i slicne stavri...cisto neka iskustva. dragomir mi je daleko 250 km...

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » četvrtak, 1. nov. 2012. u 17:33h

jutros se nije gasio????
koliko kosta taj reg pritiska?
nemoguce da niko nema nikakvo misljenje?

obradovich

Poruka od obradovich » četvrtak, 1. nov. 2012. u 18:25h

Šta ko da ti kaže kad ti je dijagnostika već izbacila grešku?
Samo napiši kad zameniš, kako se auto ponaša posle zamene ventila.
To oko vibriranja kazaljke na obrtommeru i sivi dim,to baš nije ok,ali kad promeniš taj senzor videćeš da li se to ispravilo,najgrđa varijanta su dizne...
Buka preko 2200 obrtaja,možda je zbog nekog nosača,da je velika buka do 2000 obrtaja možda bi mogao da posumnjaš na početak zajebancija oko plivajućeg,ovako,mislim da će biti da je na redu neki nosaš motora,verovatno onaj na košu veliki,on je oko 50 e.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » četvrtak, 1. nov. 2012. u 21:55h

dijagnostika je izbacila da je greska previsok pritisak na usisnoj grani a amjstor kaze da je toregulator pritiska pvp ,posto svi su danas majstori ja pitam da li to u pitanju ili je mozda neki drugi deo,neki senzor,sta ti ja znam?

dakle pitanje ja da li upravo taj deo uzrokuje gresku koja je prijavila dijagnostika?

obradovich

Poruka od obradovich » petak, 2. nov. 2012. u 00:19h

Jbg,ja ti ne mogu pomoci,ali ako je dijagnostika izbacila jednu gresku a majstor kaze da je nesto drugo onda jbg.treba promeniti majstora mozda.U svakom slucaju te razumem za majstore,danas je skoro svaki majstor prevarant i retko koji ima da mozes da mu ostavis auto na opravku.
Ja sam menjao set zupcastog i kad dodjem,vidim na satu on presao 12 km, :mad: reko' sta je bre ovo majstore,ko ti reko'da vozis moj auto...pa morao sam samo samo zenu da dovezem sa posla....rece majstor, i utece u garazu.
Cudi me da nema neko vec na forumu da ti da neku ideju,ali sacekaj,sigurno ce neko da se javi da ti to razjasni.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » petak, 2. nov. 2012. u 07:12h

znas kako,sreca pa ima foruma pa covek cita sve stoga interesuje,i sto sam otisa prisustvovao dijagnostici inace bilo bi daj soma za pumpu i dizne.

bolje ziveti u zabludi nego u srbiji.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 5. feb. 2013. u 16:53h

da pokrenem temu iz mrtvih,pricao sam o problemima,da se ne ponavljam.
sipao sa formulu 5w 30 da resim taj problem sa pogresnim uljem,zamenio nosac motora i vibracije su se smanjile ili nestale(subjektivni osecaj,ne znam kako bi trebalo da se ponasa nov fokus ali zadovoljan sam).
problemi sa hladnim startom su strucnjaci pokusali da rese zamenomm regulatora pritiska,ali nije dalo rezultata. posto nijedna dijagnostika nije pokazala neku gresku,citajuci forum resio ssam da promenim grejace,i to je uradjeno da bi se resio problem dima prilikom paljenja i tog loseg rada na hladno i zatvoren je egr ali na vakumu gore na onim crevcima.
medjutim od promene grejaca auto jos teze pali i izlazi neverovatan oblak sivog dima koji katastrofalno smrdi.
potrosnja se povecala u odnosu na potrosnju od letos ali vise nego ocekivano u odnosu na zimske uslove. testiram ovih dana pa javljam.
koristo sam i aditiv za ciscenje dizni liqui moli i motulovo neko cudo,ali posle sipanja tog motula i promene grejaca situacija je katastrofalna.
auto i dalje normalno ide lepo vuce nema gubljenja snage u visim rezimima nema blinkanja lampice...
znam da ce svi reci dizne ali daj da probamo bilo sta drugo pre nego sto definitivno utvrdimo da su dizne.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » sreda, 6. feb. 2013. u 18:22h

rulest rulest rulest

Zaključana

Povratak na „Automobili članova“