Capri v6
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Capri v6
Možda 2.3 je ima taj dif , pa je neko kasnije zamenio motor na kolima . Pogledaću koji je dif kod mene .
U svakom slučaju 3.75 je mnogo bolji izbor za 1.8 motor . Cilj je da auto ide odlično , a ne da bude putni kruzer .
U svakom slučaju 3.75 je mnogo bolji izbor za 1.8 motor . Cilj je da auto ide odlično , a ne da bude putni kruzer .
- retromad
- Poruka: 132
- Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h
Bolje da si kraćeg stavija, neće ga satrat, po englezima je idealan za takve motore, jer nije prekratak. Jel na zeteca idu karburatori ili ostavljaš injection?
- van
- VIP
Pa kraci sam i stavio , Misli na kraci prenos tj. 3.75 . Auto treba da poskoci u I brzini na najblazi dodir pedale gasa . Ostaje fabricki injection na pocetku , a kasnije cemo videti . Ja sam pre za TB nego za karburatore , ali to sve zavisi od zelje vlasnika posto auto nije moj , mislim na taj sa zetec motorom ...
- van
- VIP
Nije moj kapri , nego onaj "drugi" na kome radim .
Motor je ubačen na svoje mesto , napravljeni su nosači motora , spojen je sa N9 menjačem , napravljen je nosač menjača . Urađen je water rail , koji vodi vodu sa zadnje strane motora napred .Montirani su diskovi na zadnju ososvinu . Uradjena je 4-1 izduvna grana sa 2 izlaza , odrađen je dupli auspuh od cevi 45 mm i sa po dva srednja lonca od golfa 1.8
.
Ostalo je da se naprave cevke od srednjih lonaca do zadnjih prohromskih lonaca , da se kardan sredi , i sredjivanje i budženje mehanike je završeno

Posle još par sitnica oko pripreme i auto može na farbanje ...
Motor je ubačen na svoje mesto , napravljeni su nosači motora , spojen je sa N9 menjačem , napravljen je nosač menjača . Urađen je water rail , koji vodi vodu sa zadnje strane motora napred .Montirani su diskovi na zadnju ososvinu . Uradjena je 4-1 izduvna grana sa 2 izlaza , odrađen je dupli auspuh od cevi 45 mm i sa po dva srednja lonca od golfa 1.8

Ostalo je da se naprave cevke od srednjih lonaca do zadnjih prohromskih lonaca , da se kardan sredi , i sredjivanje i budženje mehanike je završeno

Posle još par sitnica oko pripreme i auto može na farbanje ...
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jel se radilo ili ce se raditi nesto sa oslanjanjem?
I jel se zna u koju boju ide na kraju. Kad budes imao vremena poslikaj ga malo, posebno odozdo kad se zavrsi izduv zanima me kako izgleda
I jel se zna u koju boju ide na kraju. Kad budes imao vremena poslikaj ga malo, posebno odozdo kad se zavrsi izduv zanima me kako izgleda

Fiesta!!
- van
- VIP
Auto ima sva 4 gasan amortizera , i nove sve elemente prednjeg vešanja .
Layout auspuha je jako sličan kao na v6 motoru , posebno leva i desna strana , sa loncima na fabrički predvidjenim mestima . Razlika je samo u zadnim loncima koji su prohromski sa velikim izduvnim šeširom i koji ne mogu da štrče fabrički , nego je sečen zadni vezni lim , na kome su navareni limeni poluprstenovi koji su okviri izduvnih cevi . Cevi sem što su velike , su prilično diskretne i ne štrče više od 2-3 cm van veznog lima .
Evo je još jedna slika motornog prostora

Layout auspuha je jako sličan kao na v6 motoru , posebno leva i desna strana , sa loncima na fabrički predvidjenim mestima . Razlika je samo u zadnim loncima koji su prohromski sa velikim izduvnim šeširom i koji ne mogu da štrče fabrički , nego je sečen zadni vezni lim , na kome su navareni limeni poluprstenovi koji su okviri izduvnih cevi . Cevi sem što su velike , su prilično diskretne i ne štrče više od 2-3 cm van veznog lima .
Evo je još jedna slika motornog prostora

- NEX47
- Poruka: 52
- Član foruma od: ponedeljak, 21. dec. 2009. u 11:49h
- Kontakt:
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Koliko benzina pije ovaj kapri? Jel si proveravao nekad?
Fina unutrasnjost btw.
Fina unutrasnjost btw.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21564
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Koji... njegov v6 ili ovaj zetec mutant ? 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: petak, 21. nov. 2008. u 21:12h
Vidi moj bivsi capri...Ehh kako mi je drago sto vidim da se sredjuje..samo napred kolega......
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
- HEMI 426
- Poruka: 286
- Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h
Ponasace se odlicno!
Gledam po stranim Capri forumima, Zetec konverzija je posle V8 konverzije najpopularniji nacin za budzet budz Caprija
Normalna zapremina a lepa snaga ( kad motor prodise kako treba ), niska cena i delova u izobilju. 150 ks iz Zeteca nije nista cudno a ta snaga u pixli od 1 tone ( +/- koji kg ) ne moze da ne ide dobro...
Gledam po stranim Capri forumima, Zetec konverzija je posle V8 konverzije najpopularniji nacin za budzet budz Caprija

Normalna zapremina a lepa snaga ( kad motor prodise kako treba ), niska cena i delova u izobilju. 150 ks iz Zeteca nije nista cudno a ta snaga u pixli od 1 tone ( +/- koji kg ) ne moze da ne ide dobro...

Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci
- van
- VIP
- retromad
- Poruka: 132
- Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h
Odličan posao 

- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne mora ni kod V da se spaja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
Na mom v6 kapriju , nezavisne su leva i desan strana .
Na ovom auspuhu za zetec , izduv je 4-1 , tj svi grane se završavaju u jednom kolektoru iz koga izlaze dve cevi i dalje u dva aupuha . Ako zapušim jedan izduvavaće kroz drugi
Inače , kada se sređuje ovako mator auto , za šta god da se čovek uhvati , ne valja . Morao sam da obrađujem na poluosovinama deo na koji naleže točak , jel je kriv , pa bacaju zadnji diskovi .
Krstove kardana sam morao da menjam ... A još auto nije bio loš . Kako li izgleda kada je loš pa kreneš da sređuješ . Bolje odmah da se samoubiješ
Na ovom auspuhu za zetec , izduv je 4-1 , tj svi grane se završavaju u jednom kolektoru iz koga izlaze dve cevi i dalje u dva aupuha . Ako zapušim jedan izduvavaće kroz drugi

Inače , kada se sređuje ovako mator auto , za šta god da se čovek uhvati , ne valja . Morao sam da obrađujem na poluosovinama deo na koji naleže točak , jel je kriv , pa bacaju zadnji diskovi .
Krstove kardana sam morao da menjam ... A još auto nije bio loš . Kako li izgleda kada je loš pa kreneš da sređuješ . Bolje odmah da se samoubiješ
- HEMI 426
- Poruka: 286
- Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h
Danas sam nesto zagledao moj auto i bas sam bio pun nade i samopouzdanja... sad hocu da se obesim...van piše: . Kako li izgleda kada je loš pa kreneš da sređuješ . Bolje odmah da se samoubiješ

Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci
- van
- VIP
Sinoć sam radio na prednjem spojleru ,plan je bio da se napravi model , pa da se izlije kalup , pa da se izlije ogtov komad , ali pošto to iziskuje bar 20 radnih sati , rešio sam da ga uradim od lima .
Trebao bi da izgelda kao na avataru Kreše-kaprija

Ovo je tek početak radova , pomalo je agrikulturalno , ali bolje je kada se dodaje detalji i krajevi na krilima . Spoj sa krilom je urađen , kulturno , na šraf .
Trebao bi da izgelda kao na avataru Kreše-kaprija

Ovo je tek početak radova , pomalo je agrikulturalno , ali bolje je kada se dodaje detalji i krajevi na krilima . Spoj sa krilom je urađen , kulturno , na šraf .
-
Kolega kako napreduju radovi na oba caprija?Jel se radilo nesto skoro?
- van
- VIP
Crveni kapri je skoro pa upaljen . Efi instalacija je morala da bude kompletno prepravljana zahvaljujuci fordovim " kvalitetnim " materijalima za izolaciju zica . Pola zica je ostajalo bez izolacije pri savijanje .
Posle par dana zezanja oko iste , i buljenja u auto datu-u , instalacija je ugradjena u auto , provereni si svi konektori koji trebaju da dobijaju napon , testirani su releji , spojen je ecu , i provereno je da li on odradjuje stvari kako treba . Nemam pumpu za gorivo i fali mi jedan helnder za odvodno crevo iz magistrale za gorivo , da bi ga palio . Sipali smo mu gorivo u granu , zaverglali , i motor se nakasljao . Problem je sto od 2 duple bobine koje idu iz zetec motor , ne rade 1-4 cilindar , a 2-3 rade , drugim recima motoru pale samo 2 cilindra . Probao sam i sa drugom bobinom koja je 100 % jer je kod mena na s7 i isto se ponasa . NA ova terminala doalzi struja , samo je napon malo manji na onoj strani bobine koja ne radi .Bilo je vec kasno da vijam gremline pre u poslednju nedelju pred novu godini . Treba da proverim da li je su dobre zice koje idu od ecu kao bobini , i ako je tu sve oko , onda komp zeza .... Sve u svemu ne moze jednostavno ... Zakacicu slike kada dodjem negde do bluetooth-a
A sto se tice mog kaprija , smorio sam se pokusavajuci da mu utvrdim zasto nece da izbaci 100% snage . Da li je do razvodnik koji je sa siere xr4i i koji je toliko bio zardjao da sam ga rasturao i razradjivao , ili je do karba , ili su sugave bosna svecice . A pri svemu tome i vodena puma pusta finu malu rashlasne tecnosti kada auto radi .
Ceka neko bolje vreme i da mi se povrati entuzijazam ...
Posle par dana zezanja oko iste , i buljenja u auto datu-u , instalacija je ugradjena u auto , provereni si svi konektori koji trebaju da dobijaju napon , testirani su releji , spojen je ecu , i provereno je da li on odradjuje stvari kako treba . Nemam pumpu za gorivo i fali mi jedan helnder za odvodno crevo iz magistrale za gorivo , da bi ga palio . Sipali smo mu gorivo u granu , zaverglali , i motor se nakasljao . Problem je sto od 2 duple bobine koje idu iz zetec motor , ne rade 1-4 cilindar , a 2-3 rade , drugim recima motoru pale samo 2 cilindra . Probao sam i sa drugom bobinom koja je 100 % jer je kod mena na s7 i isto se ponasa . NA ova terminala doalzi struja , samo je napon malo manji na onoj strani bobine koja ne radi .Bilo je vec kasno da vijam gremline pre u poslednju nedelju pred novu godini . Treba da proverim da li je su dobre zice koje idu od ecu kao bobini , i ako je tu sve oko , onda komp zeza .... Sve u svemu ne moze jednostavno ... Zakacicu slike kada dodjem negde do bluetooth-a
A sto se tice mog kaprija , smorio sam se pokusavajuci da mu utvrdim zasto nece da izbaci 100% snage . Da li je do razvodnik koji je sa siere xr4i i koji je toliko bio zardjao da sam ga rasturao i razradjivao , ili je do karba , ili su sugave bosna svecice . A pri svemu tome i vodena puma pusta finu malu rashlasne tecnosti kada auto radi .
Ceka neko bolje vreme i da mi se povrati entuzijazam ...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Sad Stevo pauza do marta, da se malo odmorimo i napunimo entuzijazmom, i da se ne nerviramo zbog hladnog vremena, a zato na proleće punom parom
mechanic

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- van
- VIP
Caprij asam radio u garazi koja se greje , inace ne bi ni lud pokusavao tako nesto na ovoj zimnici . Sto se tice entuzijazma , moram da ga ima da zavrsim ovo Sinisino cudo , a posle na prolece me cekaju druge obaveze ... Postacu tata , pa fordici i s7 ce da se strpe koliko god treba
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
O neka je sa srećom unapred, baš mi je drago, a za Fordove će ti malo pripomognu i drugi pa će biti rezultata, a nadamo se zadovoljavajućih i to što pre
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Uhh ja mrzim tu instalaciju,svaka ti cast sa toliko zivaca i volje..Nabavio sma ja kompletnu instalaciju za EFI i kada sma video pun dzak zica i releja,kompijuter i ostalih zezancija spakovao sam sve i Rasturio EFI-sada pakujem 2 dvogrla karburatora jbg...super sve cestitke na skoro zavrsenom crvenom capriju...
A sto se tice tebe hmmm pa cestitam kolega nek je sa srecom,za to ime moramo popiti neku
A eto jos jedan razlog da se capri zavrsi 
A sto se tice tebe hmmm pa cestitam kolega nek je sa srecom,za to ime moramo popiti neku