Moderator: ace1

Talladega_500 je napisao:Slazem se da Ford EU ima bolju suspenziju, bolje ponasanje u krivinama, bolji kvalitet interiora (mada razlika danas nije ni priblizno velika kao sto je bila), ali kad je rec o performancama tu je Ford USA glavni.
Talladega_500 je napisao:I danas u Americi mozes dobiti Mustang Shelby GT500 sa 540 hp, a uz minimalni tuning Carroll Shelbya snaga raste na 725 hp. Cak i Taurus SHO mozes dobiti sa 365 hp.
To su brojevi o kojima Evropa moze samo da sanja. Ne samo Ford EU vec i kompanije koje prave daleko skuplje i mocnije automobile.
Evropa, kao ni ostatak sveta, nikada nisu mogli da se nose sa Amerikom kad je rec o performancama.
Slazem se da Ford EU ima bolju suspenziju, bolje ponasanje u krivinama, bolji kvalitet interiora (mada razlika danas nije ni priblizno velika kao sto je bila), ali kad je rec o performancama tu je Ford USA glavni.
stefan148 je napisao:i koliko sam skapirao blejuci na americkim forumima, u usa se na muscle loze, u vecini slucajeva, stariji ljudi, patriote americke, oni koji jos uvek vade puske na crne ljude... kapirate na sta ciljam. sa mladima je druga prica - vw/audi scena ogromna, bmw scena ogromna, japansku scenu necu ni da komentarisem...

Mickey038 je napisao:Moras razumeti da evropljani ne luduju za milionima KS za razliku od amerikanaca koji traze sve sto je grande. Zasto bi ford EU razvijao tehnologiju i proizvodio motore od 500 i vise ks ako se ti automobili nece prodavati u evropi jer ponavljam, evropljani se ne pale na veliku snagu, vec na neke druge stvari. Ja cu ti reci da kda bih birao izmedju Focusa RS-a i Mustanga Shelby-a izabrao bih RS-a. I doplatio bih za njega ako treba. I garantujem ti da ima mnogo veleiki broj evropljana koji dele moj stav. A u americi sam gotovo siguran da bi situacija bila potpuno drugacija. Bilo bi lepo kada bi englezi kao 'narod izmedju' mogao da napravi nepristrasno poredjenje ali nazalost za njih su najbolji aston martin i jaguar

911s [SK] je napisao:Dobro da nije neki Englez napisao knjigu o USA vozilima.
Meni onda nije jasno zasto se u USA loze na Bubu, nit ima handling/cornering, trosî puno, ne ide nikako, Granada u kaseti ima vise mesta nego cela Bubina kabina, djavolska tehnicka resenja, dizajn diskutabilan... Tako da, prica na sta se ko lozi malo i nije bitna. Bitne su cinjenice.

Mickey038 je napisao:Ne secam se kada je Ford USA bio sampion u rally-u. I takmicenja poput NASCAR-a su potpuno nevazna za evropljane, pa treba porediti stvari na planetarnom nivou.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost