stefan148 je napisao:pa i u evropi je limit do 120. delove autobahn-a u nemackoj necemo racunati xexexexex
Hocemo li racunati Balkan gde pandura uvek mozes potplatiti i dogovoriti se sa njim?
Moderator: ace1
stefan148 je napisao:pa i u evropi je limit do 120. delove autobahn-a u nemackoj necemo racunati xexexexex

Iosis je napisao:Zaista dobra vjest da RS ide preko bare, 80% ima sanse za veliki uspjeh, jer koliko sam vidio po netu Ameri su ludi za EU hot Ford modelima medju kojima je i Focus RS.

fancy je napisao:Konačno glas razuma
Pre nekoliko meseci gledao/čitao sam uporedni test novog Mustanga i BMWa 135. Potonji je u svim stavkama ponizio Mustanga.
Američki tradicionalni pristup pravljenju kola je i upropastio Ford preko bare.
Ford u Americi ima šansu da se izvuče samo ako prebaci evropsku filozofiju i modele na US tržište. Najave govore u prilog tome, nadam se da će se taj plan u potpunosti i ostvariti

stefan148 je napisao:od americkih muscleova (a i americkih automobila uopste) mi se, da izvinete, s**e! kamionski motori, nikakvih karakteristika, ''brzi'' su samo jer imaju 507843 kubika, ne znaju da naprave mali snazan motor, a o handlingu da ne pricam... opet isto poredjenje - handling kamionski.
sada su to popravili sa cadillac cts v, ima zaista dobar handling, ali zasto? zato sto su preuzeli evropsku filozofiju pravljenja automobila, testirali su ga na nurburgringu i prema tome ga i podesavali. ali opet nudi znatno manje od evropskih modela, i jednostavno nema taj ''smek'' kao evropski auto.
ameri zaista imaju vise ''full'' modela, ali je ista ta americka elektrika poznata kao jedna od najlosijih u automobilskoj industriji.
ali ovo sve ode u off...

Talladega_500 je napisao:Drugo, sta je poenta izvuci veliku snagu iz malog motora? On i dalje trosi i kosta kao da ima duplo vise cilindara, razvija RPM na vecim obrtajima i verovatno ima turbo/supercharger koji znacajno smanjuje vek motoru.
Handling ... hoces li cesce biti u situaciji da ti treba snaga Vipera ili ces cesce biti u situaciji da bi treba handling Elise?
Amerikanci, kad se pogleda koliko dobijes za pare koje das, imaju najbolje automobile na svetu. Moj 2008 Ford Fusion, 2.3L (160 hp), automatik, sve na dugme, klima, CD player za 6 CD, iPod port, aluminiske felge i jos mnogo toga za svega $15,500. To je ispod 12,000 evra. U Evropi nebi mogao dobiti ni Ka sa takvom opremom za takvu cenu.

Talladega_500 je napisao:Koju korist ja kao kupac imam? Ja stvarno ne vidim prednost.

fancy je napisao:Sve nedostatke američke filozofije automobila su jako dobro sagledali Japanci i potukli amere na njihovom terenu. To sad tamo rade čak i Korejanci, jbg.
fancy je napisao:Prijatelj mi radi u Mercedesu, nećete verovati kakve horor priče su išle o "Chrysler" odeljku tadašnjeg "Daimler-Chrysler" braka. Odahnuli su kad su se oslobodili američkog balasta.
fancy je napisao:I ne samo ja... pogledajte Internet, prepun je amera koji slave odluku Forda da ponudi Focus RS u USA. Uostalom, o celoj priči najbolje govori i odluka rukovodstva Forda o usvajanju 7 (SEDAM) evropskih modela za proizvodnju u Americi u sledećih par godina.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost