Novi 6000CD, Aux i Blutut pomoc!
- Asterix15
- Poruka: 37
- Član foruma od: četvrtak, 15. sep. 2016. u 12:33h
Novi 6000CD, Aux i Blutut pomoc!
Pozdrav ljudi!
Pre par dana sam uzeo focusa mk2 2006, cim dodje malo lepse vreme, uslikacu ga i okaciti, no to je manji problem.
On ima ugradjen 6000cd radio, onu noviju generaciju:
Bluetooth problem:
Kao sto vidite na slici, radio ima na sebi dva dugmeta za javiti se i prekinuti. Trazio sam na netu, i pronasao da stvarno ima blutut, moze da se poveze sa telefonom.
Medjutim reko, mozda je to neka drugacija verzija radia. Kad ono pogledam gore, pored retrovizora, lepo sproveden mali mikrofon. I tu pocinje trazenje komande ali nista. Kada pritisnem to dugme da se javim, on mi samo mutuje zvuk.
AUX problem
E sad, kako ima dugme sa slusalicom, naravno se vidi ima i AUX dugme, isto tako ispod sproveden 3.5mm ulaz. Ja povezem telefon, pustim muziku, nista...?
Na netu mnogi kazu da se proba sa nekim resetom? Skinuti kleme sa akumulatora nesto? Ima li neko neku ideju ili je imao slican problem?
Pre par dana sam uzeo focusa mk2 2006, cim dodje malo lepse vreme, uslikacu ga i okaciti, no to je manji problem.
On ima ugradjen 6000cd radio, onu noviju generaciju:
Bluetooth problem:
Kao sto vidite na slici, radio ima na sebi dva dugmeta za javiti se i prekinuti. Trazio sam na netu, i pronasao da stvarno ima blutut, moze da se poveze sa telefonom.
Medjutim reko, mozda je to neka drugacija verzija radia. Kad ono pogledam gore, pored retrovizora, lepo sproveden mali mikrofon. I tu pocinje trazenje komande ali nista. Kada pritisnem to dugme da se javim, on mi samo mutuje zvuk.
AUX problem
E sad, kako ima dugme sa slusalicom, naravno se vidi ima i AUX dugme, isto tako ispod sproveden 3.5mm ulaz. Ja povezem telefon, pustim muziku, nista...?
Na netu mnogi kazu da se proba sa nekim resetom? Skinuti kleme sa akumulatora nesto? Ima li neko neku ideju ili je imao slican problem?
- mbole
- Poruka: 14690
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Novi 6000CD, Aux i Blutut pomoc!
Moras prvo da uparis BT telefona sa radiom.
Negde u menijima je uparivanje.
Negde u menijima je uparivanje.
Djak pesak
- Tiler
- Poruka: 972
- Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h
Ja sam originalno imao takav radio u svom focusu... ali u opremi nije bio i bluetoth modul tako da, bez obzira što na radiju postoje komande, nije bilo moguće koristiti bluetoth... Aux ulaz je fabrički izveden u pretincu za rukavice i meni je aux sa tog mjesta uključivao bez problema...
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
- Asterix15
Evo snimio sam o cemu se radi, na netu sam video da mu je tu aux kod kasete suvozaca ali ovde je sprovedeno. Kao sto se vidi na snimku, u meniju radia uopste nema BT opcija, a na drugom klipu sam jasno pronasao da treba da postoji " BT ON/OFF"...alii zasto onda mikrofon gore kao na pocetku klipa?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Tiler
- Poruka: 972
- Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h
Nisam bas veliki strucnjak ... ali moje misljenje je : posto vidim da je aux proveden blize tabli... i da mikrofon nije fabricki... vjerujem da je na poziciji tog radija bio neki drugi... neka multimedija koja je podrzavala navedene opcije... ovaj radio je fabricki i identicno kao kod mene ne podrzava BT... mikrofon ne izgleda fabricki jer originalno dolazi ispod resetke na plastiki okvira krovne lampe...
Znaci vjerovatno je prethodni vlasnik vratio originalni radio prije prodaje a i mikrofon i aux su bili upareni sa nekom drugom vrstom multimedije...
Znaci vjerovatno je prethodni vlasnik vratio originalni radio prije prodaje a i mikrofon i aux su bili upareni sa nekom drugom vrstom multimedije...
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
- Asterix15
Potpuno isto sam i ja pomislio od prvog dana. Sutra cu rasklopiti plastike, videti za sta je povezan taj aux, jer taj radio podrzava bar aux. A od bt ta odustajem
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Kada rešiš AUX vidi onda ovu spravicu:
https://www.aliexpress.com/item/2016-Ha ... 12077.html
Meni odlično završava posao, a jeftina je.
- Asterix15
Ovo Stvarno ekstra izgleda, e sad, treba mi pomoc oko auxa, rasklopio izvukao onaj ispod radio, ono nigde povezan nije, a na kraju dzek koji izgleda ovako:
A na netu sam nasao da se u kaseti nalazi ovaj dzek za aux i stvarno sam ga nasao:
Ali na njega se kaci ovakav aux:
Tacnije. skroz drugaciji ulaz? Jel neko pokusavao prespajati ovo, tri zice su u akciji i tamo i ovde, trebalo bi da mogu nekako da prespojim ali ne bih da zapalim nesto.
A na netu sam nasao da se u kaseti nalazi ovaj dzek za aux i stvarno sam ga nasao:
Ali na njega se kaci ovakav aux:
Tacnije. skroz drugaciji ulaz? Jel neko pokusavao prespajati ovo, tri zice su u akciji i tamo i ovde, trebalo bi da mogu nekako da prespojim ali ne bih da zapalim nesto.
- Asterix15
- igor 8
- Poruka: 244
- Član foruma od: subota, 5. mar. 2011. u 10:19h
- Rangen89
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 9. feb. 2022. u 09:26h
Pozdrav.znaci more ova svarcica sa blututom da radi.na aux izlazdakiva piše: ↑četvrtak, 20. okt. 2016. u 21:29hKada rešiš AUX vidi onda ovu spravicu:
- sasa_f1
- Poruka: 9962
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Odgovorio si na post star 6 godina
Moze, ali je baterija tog uredjaja jako tuzna. Bolje nadji BT koji ide na 12v i vezuje se na aux, ja ga npr imam kod sebe u autu.
Moze, ali je baterija tog uredjaja jako tuzna. Bolje nadji BT koji ide na 12v i vezuje se na aux, ja ga npr imam kod sebe u autu.