problem sa radiom
- Miner99
- Poruka: 313
- Član foruma od: subota, 23. jan. 2016. u 17:43h
Re: problem sa radiom
E ljudi, i mene nesto zanima, kad vec pitamo svasta ovde... Neki dan sam rasturao centralnu konzolu da zamenim onaj analogni sat, pa sam skidao i CD plejer. Ono sto mi nije jasno cemu sluze dva dzeka za antenu?!? Msm, znam da ide jedan normalan prikljucak pozadi - antenski, ali kd mene ima jos jedan takav , doduse malo manji gabaritno, ali i on je ustekan u CD....
Ako nece, uzmi veci cekic...
- mbole
- Poruka: 14690
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako je manji onda ne sluzi za antenu, vec je verovatno chinch, a za sa je... koji model radia
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak
- Miner99
Radio je 6000CD RDS E-O-N... Na nalepnici pise model : 6000DE DIVERSITY...
-
- Poruka: 72
- Član foruma od: utorak, 18. apr. 2017. u 09:06h
Gde mogu da nabavim kljuceve da izvadim radio sony iz c max 2004 godiste
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8287
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
http://www.lincos.rs/alati-za-obradu-ka ... os-mg50232
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... d&_sacat=0
https://www.aliexpress.com/wholesale?in ... io+remuved
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... d&_sacat=0
https://www.aliexpress.com/wholesale?in ... io+remuved
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: ponedeljak, 16. okt. 2017. u 18:45h
Pozdrav
Možda je bilo govora do sada o ovom pitanju, ali eto...
Kako da poboljšam prijem FM radia u Mondeu mk4 na orginalnom Sony radiju. Antenu sam promijenio(orginal polomljen) uredno apojen antenski kabal na nju ali samo na skeniranju nadje 2-3 stanice. Možda ima nešto u postavkama na radiju što neznam ili...
Možda je bilo govora do sada o ovom pitanju, ali eto...
Kako da poboljšam prijem FM radia u Mondeu mk4 na orginalnom Sony radiju. Antenu sam promijenio(orginal polomljen) uredno apojen antenski kabal na nju ali samo na skeniranju nadje 2-3 stanice. Možda ima nešto u postavkama na radiju što neznam ili...
-
- Poruka: 128
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 13:16h
jos jedan interesantan problem:
- radio i CD rade normalo i onda odjednom posle odredjenog vremena
- levi zvucnik prestane da daje zvuk, onda se
- opet vrati, tj opet proradi levi zvucnik, kao normalno,
- prestane da radi desni zvucnik,
- pa prestanu oba , pa opet prorade i tako nema pravila. Nekad u toku voznje prestanu, a nekad ne rade od samog startovanja, nema nikakvih pravila da mogu da provalim sta je ... (nebitno dal je CD ili radio u pitanju)
jel ima neko ideju sta bi sve moglo da bude ?
- radio i CD rade normalo i onda odjednom posle odredjenog vremena
- levi zvucnik prestane da daje zvuk, onda se
- opet vrati, tj opet proradi levi zvucnik, kao normalno,
- prestane da radi desni zvucnik,
- pa prestanu oba , pa opet prorade i tako nema pravila. Nekad u toku voznje prestanu, a nekad ne rade od samog startovanja, nema nikakvih pravila da mogu da provalim sta je ... (nebitno dal je CD ili radio u pitanju)
jel ima neko ideju sta bi sve moglo da bude ?
- sasa_f1
- Poruka: 9962
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Imas problem u instalaciji, ili u samom dzeku koji ide u plejer.
- mbole
Fabricki radio ili aftermarket?
Ako je aftermarket, najverovatnije secena fabricka instalacija i samo upredene i izolovane zice.
Pa su krenule da gube kontakt.
Ako je fabricki, ili nije lepo uboden dzek ili je negde zeznuta instalacija od zvucnika.
U svakom slucaju, prvo izvuci radio i vidi cega ima iza.
Ako je aftermarket, najverovatnije secena fabricka instalacija i samo upredene i izolovane zice.
Pa su krenule da gube kontakt.
Ako je fabricki, ili nije lepo uboden dzek ili je negde zeznuta instalacija od zvucnika.
U svakom slucaju, prvo izvuci radio i vidi cega ima iza.
Djak pesak
-
hvala, dzek je fabricki nije nastavljan, moguce da mi je mish usao negde i pregriz'o instalaciju ka zvucniku, ne vidim drugi problem. Hvala jos jednom
- mbole
Malo cudno da pregrize i ka levom i ka desnom, a da ostavi zice od napajanja, svetla...
Djak pesak
-
pa sta bi drugo moglo da bude ? ja nemam ideju ... a mozda bih mogao da kupim drugi dzek i zamenim
- mbole
Kao sto rekoh, skii radio, pa pogledaj sta se desava sa konektorima, kako izgledaju zice, dal je sve lepo ubodeno, da nije neki kontakt nagoreo...
Djak pesak
-
skinuo sve ispratio sve, problem u zvučnicima, ovlažili, pa malo rade malo ne rade, jedan sam osušio detaljno prelepio foliju sa zadnje strane tako da sad radi super, a drugi je izgleda dugo bio vlažan , tako da njega moram da zamenim , što ću i uraditi uskoro.
Inače zvučnici su 25 W 4 ohma, ako nekog interesuje
Inače zvučnici su 25 W 4 ohma, ako nekog interesuje
- mbole
Zameni oba.
Em se zvucnici uvek menjaju u paru, em ako je neki u problemu, lako moze da ti se desi da kalem zastopa, a onda zdravo izlazni tranzistori. Skuplja popravka nego da kupujes drugi radio.
Nisu zvucnici nesto strasno skupi. Ako se dobro secam jeftinije elipse 5X7 su negde reda 3-4000 din (naravno ima i od 10000)
Em se zvucnici uvek menjaju u paru, em ako je neki u problemu, lako moze da ti se desi da kalem zastopa, a onda zdravo izlazni tranzistori. Skuplja popravka nego da kupujes drugi radio.
Nisu zvucnici nesto strasno skupi. Ako se dobro secam jeftinije elipse 5X7 su negde reda 3-4000 din (naravno ima i od 10000)
Djak pesak
-
ok hvala, narucio vec neke nove
-
stigli Pioneer 50W , novi, ugradjeni, lepo rade itd, mada ja ipak mislim da su Ford bolji iako su 25W.
- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
problem sa radiom
Vrlo moguće... sa tim nominalnim/ deklarisanim snagama zvučnika se frljaju a realno je pola od toga, uglavnom.
Druga stvar, dosta bitnija a na koju niko ne obraća pažnju jeste jačina zvuka u decibelima iz prostog razloga sto ljudsko uho čuje upravo to. Decibele. 95-100 db se smatra solidnim zvucnikom. Ono, prodje auto sa dobrim wooferom i čuješ ga 500 metara pre nego naidje, zvoni tablica, branik, spada git... a unutra čovek sedi i nije mu preglasno.
To koliko je W zvucnik odnosi se na snagu koju gura pojačalo uredjaja i koliko taj zvucnik može izdržati, ljudsko uho ne čuje watte! Npr sijalica od 100 watti radi a ne čuje se
Treća stvar je frekventni opseg ( hertc) koji može emitovati taj zvucnik i to takodje ljudsko uho prepoznaje u vidu kvaliteta zvuka, da li će biti bogatiji ili siromasniji zvuk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Druga stvar, dosta bitnija a na koju niko ne obraća pažnju jeste jačina zvuka u decibelima iz prostog razloga sto ljudsko uho čuje upravo to. Decibele. 95-100 db se smatra solidnim zvucnikom. Ono, prodje auto sa dobrim wooferom i čuješ ga 500 metara pre nego naidje, zvoni tablica, branik, spada git... a unutra čovek sedi i nije mu preglasno.
To koliko je W zvucnik odnosi se na snagu koju gura pojačalo uredjaja i koliko taj zvucnik može izdržati, ljudsko uho ne čuje watte! Npr sijalica od 100 watti radi a ne čuje se
Treća stvar je frekventni opseg ( hertc) koji može emitovati taj zvucnik i to takodje ljudsko uho prepoznaje u vidu kvaliteta zvuka, da li će biti bogatiji ili siromasniji zvuk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- mbole
U neka sretnija vremena deklarisala se efikasnost zvucnika, to jest koliko Db ispuca kada dobije neku snagu u W, na nekoj frekvenciji (vise se ne secam na koliko W i Hz je deklarisano).
Tako da komotno zvucnik koji dobija 30W, moze da se cuje dosta jace nego onaj sto dobija 50W.
A glasno vecina ljudi dozivljava kao "dobro", iako je ono ustvari daleko od toga.
Tako da komotno zvucnik koji dobija 30W, moze da se cuje dosta jace nego onaj sto dobija 50W.
A glasno vecina ljudi dozivljava kao "dobro", iako je ono ustvari daleko od toga.
Djak pesak
-
u pravu ste obojica... al sam uzeo to u 40W kao znak raspoznavanja (gore sam omasio nije 50 nego 40W), i pise da je to nominalna snaga,
a max power 280W,
impedansa 4 ohma,
precnik 165 mm,
Frekvency response 89dB,
masa jednog 570 grama,
34 Hz to 16KHz
a max power 280W,
impedansa 4 ohma,
precnik 165 mm,
Frekvency response 89dB,
masa jednog 570 grama,
34 Hz to 16KHz
-
- Poruka: 72
- Član foruma od: utorak, 18. apr. 2017. u 09:06h
Mislis na rms
-
Da,
al evo jednog interesantnog linka na koji naleteh, otvara temu ozvucenja, tj neke osnove.
Nije na odmet za one koji su laici da se malo upoznaju s tim i one koji vec znaju da se podsete.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -automobil
al evo jednog interesantnog linka na koji naleteh, otvara temu ozvucenja, tj neke osnove.
Nije na odmet za one koji su laici da se malo upoznaju s tim i one koji vec znaju da se podsete.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -automobil
- Miner99
Elem,zna li ko za sta sluzi drugi prikljucak ,lici na antenski,iz instalacije na mondeu mk3? Pokusacu da stavim sliku...
I iz ibstalacije imam drugi dzek,na autu,i oba bila ubodena u 6000CD EON radio,fabricki.
I iz ibstalacije imam drugi dzek,na autu,i oba bila ubodena u 6000CD EON radio,fabricki.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4889
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Može da bude da je od telefona.
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125