Prvo ću predstaviti auto:
Focus II, 2006.god, motor:1.6L 16v Duratec 100KS, prešao: 55.000km. Izvršena je konverzija na LPG pre oko 5.000km, uređaj Tomasetto u Auto centru RAŠIĆ u Višnjičkoj. Kupljen je u Grand-u, redovno održavan, drugi sam vlasnikod pre oko godinu dana.
Problem:
Pre mesec dana auto je počeo da se guši-trokira. Pošto u Vršcu nisam pronašao majstora koji radi Fordove ili ima Ford dijagnostiku, ostavio sam auto kod majstora koji je održavao mog Pežoa. Kvar je sledići: Čepovi na bloku između svećica su istruleli (oba) i puštaju rashladnu tečnost oko svećica. Majstor je napravio nove čepove, pošto kako kaže takav deo se ne može kupiti i zalio ga tečnim metalom. Meni je to zvučilo OK dok se problem nije ponovo javio. Skinuo sam kapice sa svećica i video da iako više nema tečnosti oko svećica, kapice su vlažne. Kada ih obrišem i izduvam kompresorom kar kapljica oko svećica sve ponovo radi Ok par desetina kilometara. Problem se manifestuje i na benzinu i na gasu.
Pitanje je:
Može li kvar da odkloni neko od lokalnih majstora ili da se zaputim za BG kod nekog majstora za Fordove. Ne volim da probleme rešavam uz pomoć štapa i kanapa ako baš ne mora