Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus - istruleli "čepovi" između svećica

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
TuNTa
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 1. mar. 2010. u 08:57h

Fokus - istruleli "čepovi" između svećica

Poruka od TuNTa » četvrtak, 4. mar. 2010. u 10:17h

Pozdrav,

Prvo ću predstaviti auto:
Focus II, 2006.god, motor:1.6L 16v Duratec 100KS, prešao: 55.000km. Izvršena je konverzija na LPG pre oko 5.000km, uređaj Tomasetto u Auto centru RAŠIĆ u Višnjičkoj. Kupljen je u Grand-u, redovno održavan, drugi sam vlasnikod pre oko godinu dana.

Problem:
Pre mesec dana auto je počeo da se guši-trokira. Pošto u Vršcu nisam pronašao majstora koji radi Fordove ili ima Ford dijagnostiku, ostavio sam auto kod majstora koji je održavao mog Pežoa. Kvar je sledići: Čepovi na bloku između svećica su istruleli (oba) i puštaju rashladnu tečnost oko svećica. Majstor je napravio nove čepove, pošto kako kaže takav deo se ne može kupiti i zalio ga tečnim metalom. Meni je to zvučilo OK dok se problem nije ponovo javio. Skinuo sam kapice sa svećica i video da iako više nema tečnosti oko svećica, kapice su vlažne. Kada ih obrišem i izduvam kompresorom kar kapljica oko svećica sve ponovo radi Ok par desetina kilometara. Problem se manifestuje i na benzinu i na gasu.

Pitanje je:
Može li kvar da odkloni neko od lokalnih majstora ili da se zaputim za BG kod nekog majstora za Fordove. Ne volim da probleme rešavam uz pomoć štapa i kanapa ako baš ne mora ;)
FORD Focus 1.6L Duratec 100KS, LPG Tomasetto, 2006.god

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Re: Fokus - istruleli "čepovi" između svećica

Poruka od mirke » četvrtak, 4. mar. 2010. u 18:08h

Meni levi čep pušta pomalo rashladne tečnosti što me iritira... :-(
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 4. mar. 2010. u 20:07h

Cep postoji da se nabavi iz orginala i kosta 120 din
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

srki 81
Poruka: 145
Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h

Poruka od srki 81 » četvrtak, 4. mar. 2010. u 21:18h

Kupuj Mirke ne igraj se da ti prosipa u ovo krizno vreme hahahaha Pa da se vozimo malo redbullw

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » četvrtak, 4. mar. 2010. u 21:27h

Srki ,srki... pricao sam sa Dragomirom, pa ako Bog da... ;)
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

ecentar
Poruka: 69
Član foruma od: subota, 28. avg. 2010. u 22:09h
Lokacija: Never never land - Srbija o kojoj pričaju, a koja to nikada neće postati

Poruka od ecentar » subota, 28. avg. 2010. u 23:04h

Malo kasnim sa odgovorom, ali tek sam se sada registrovao...
Uglavnom, isti problem sam imao i ja, pošto vozim isti auto. To što istrule čepovi nije od antifriza (jedno od svojstava antifriza je da ne dozvoljava metalu da oksidira) već može da bude iz dva razloga: prvi (koji je mene zadesio) je od vode koja ulazi ispod poklopca haube, a preko kedera koji bi trebalo da zaptiva između haube i plastičnog nosača, međutim to se ne dešava jer se plastika vremenom izvitoperi, valjda od toplote motora, pa se tu javi zazor skoro prst širok, i onda kada u perionici usmere vodu na šoferšajbnu voila... Eto vode u motornom prostoru i to tačno na deo gde se nalaze kablovi i tako voda prodre u deo sa svećicama i otud korodiraju čepovi. Drugi razlog su gumena creva koja vode do prskalica za šofršajbnu, vremenom popuste i počnu da kaplju i to pogodi gde??? Na kablove svećica, tj. ponovo voda prodire tamo dole...
Ja sam ovu školu platio sa dva pregorela kabla svećica i kompletom novih svećica, a naravno i sa novim čepovima (zaista koštaju tako malo kao što kaže Dragomir). Ali mi problem nisu rešili u Grandu, o tome šta su mi oni predstavili kao rešenje bolje da ne pominjem, jer su KATASTROFA.
Pretpostavljam da si problem već rešio, ali morao sam da podelim svoje iskustvo.

acakruska
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 10. jun 2017. u 13:29h

Poruka od acakruska » subota, 10. jun 2017. u 13:48h

Pozdrav.
Da vam iznesem svoj problem pa mi recite, ako mozete, svoje misljenje. Meni se takodje sakupljala tecnost kod svecica i auto trokira i gusi se na benzinu, dok na plinu uopste nece da ide, gubi obrtaje i gasi se u voznji. Kada izduvam kompresorom oko svecica, auto ide normalno i na plin i benzin, dok se ponovo ne pojavi tecnost. U pitanju je Ford Focus 1.6 benz 116ks 2007 god. Video sam ovde i poslusao vase savete, cepove je ocistio mehanicar i zalio tecnim metalom. Ali se tecnost i dalje pojavljuje, da ne gresim dusu dosta manje. Susio sam je i posmatrao tako da mislim da sam ustanovio gde pusta. Izmedju jednog cepa i svecice, doduse veoma malo u vidu kapljice, ali pusta. Sumnjam da je prsla glava motora, pa mi recite, da li moze da se ocisti to mesto i zalije tecnim metalom? Da li ce to uopste imati ucinka? Ovo je mesto gde pusta, vidi se kapljica:
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21534
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 10. jun 2017. u 14:33h

A da probate sa kupovinom novog čepa ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

acakruska
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 10. jun 2017. u 13:29h

Poruka od acakruska » subota, 10. jun 2017. u 23:50h

Ne pusta na cepu, nego izmedju cepa i svecice, sto se moze videti na slici koju sam objavio.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“