Mondeo TDCI 85kw se guši pri puštanju gasa
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2011. u 08:21h
Mondeo TDCI 85kw se guši pri puštanju gasa
Na mondeu mi u zadnje vrijeme kada u leru dam malo gas i pustim auto počne da štuca kad da mu neki injektor ne valja pa se onda smiri nakon nekoliko sekudni. Probao sam ovaj aditiv Liqui Moly Systempflege Diesel, ali baš nije pomogao. Inače auto ne dimi, vuče i pali normalno bez obzira na vanjsku tempreaturu ili temperaturu motora.
-
Re: Mondeo TDCI 85kw se guši pri puštanju gasa
Iko? Znači auto se zagrcne kad se pusti gas i obrtaji vrate ne znam kako bih drugačije opisao...
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Sacekaj da Dragomir odgovori. On je najmjerodavniji. A do tada probaj naci negdje dijagnostiku da vidis kakvu gresku prikazuje.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
Re: Mondeo TDCI 85kw štuca nakon puštanju gasa
Morat ću ga odvesti na dijagnostiku... Inače dešavalo je se to i ranije, ali sad malo češće. Kao da dobije previše goriva kad se obrtaji vrate, i samo mali dodir gasa do nekih 900-1000obr/min i ponovno puštanje sve popravi ili ako se sačeka par sekundi normalizira se sam. Nakon toga auto može čitav dan radi na ler gasu bez ikakvih nepravilnosti i opet ako dam gas i pustim, štuca par sekudini i smiri se... Znači ujutro hladan start upali i nikakvih problema u leru nema sve dok ne dadnem malo gasa i pustim. Npr. garaža mi je na nageta pa kada izlazim i nje moram dati gasa pa stat i okrenit se u rikverc, i tada kad stanem auto počne da štuca par sekudna. Remenicu radilice, španer i role sam nedavno zamjeno i nema više nikakvog brujanja i brundanja što se tog djela tiča... Da li postoji način da se podignu malo obrtaji u leru?
-
evo najsličnje je to kao na početku ovog videa u mene i ne skacu toliko obrtaji kad se pusti gas i ne čuje se remenica, piše u komteraima ovog videa da je do egr ventila, prije nešto više od godinu sam ga očistio... Da li bi ako bi ga zatvorio pomoglo u slučaju da je neispravan?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Probaj sa zatvaranjem egr ventila.
Ako nije problem postavi snimak svog auta sta se desava.
Ako nije problem postavi snimak svog auta sta se desava.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Auto je 2004.g. i euro 3 (na trubu ima mehanički ventil), a na egr-u ima i vakum, eletkronski konektor. Bas gledam ne egr-u je godina porizvodnje kraj 2003. tako da mislim da je orginalni... izlgeda kao na ovoj slici http://www.fordwiki.co.uk/images/a/a3/07032009104.jpg Znači ako ga zatvorim uplait će mi se check engine lampica?
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Prvo ga skini, prosto je. Ocisti ga, pa onda zatvaraj. Upalice ti se lampica nakon 150-200 km, ali to nista ne znaci, auto se vozi najnormalnije, cak i vise od toga.
Ja sam pre neki dan skinuo, ocistio i zatvorio. Auto se rodio. Nema veze sto se upalila lampica, bitno je da radi kao bubica. Neki voze i 200.000 km tako. Pogledaj u mojoj temi sta sam video. http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 7&start=50
Ja sam pre neki dan skinuo, ocistio i zatvorio. Auto se rodio. Nema veze sto se upalila lampica, bitno je da radi kao bubica. Neki voze i 200.000 km tako. Pogledaj u mojoj temi sta sam video. http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 7&start=50
-
POMAGAJTE. Danas upalim auto odem da odem do trgovine nema ni kilometar. Na povratku se upali lapica od akumulatora, kad sam stao obrdatji šetaju non stop imzeđu lera i 1000-1200 obr/min (ne spadaju ispod lera i auto ne dimi)... Uglavnom izmjerio sam napon na akumultoru kad je auto upaljen 12.5V sto znači da alternator ne puni. Ovih 0.5v vise je vjerovatno sto je prije dupunjen dok je altenator radio. Prije pola godine kad sam punio je 14.2V. Ulgavnom spojio sam auto na ispravljač i upalaio i dalje obrtaji šetaju. Prije su šetali al skroz malo (20-40kr), a danas istodobno kad je se upalila lapmica su poludili. Provijerio sam osigurače i i skidao kleme sa akumulatora. DA LI JE MOGUCE DA JE SE U ALTENATORU NEŠTO ZDROBILO PA REMETI RAD MOTORA NEKI LEŽAJ ILI NEŠTO.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sistem ubrizgavanja na tdci-u zahteva da ti akumulator bude ispravan, a tvoj trenutno nije napunjen, tako da za pocetak sredi alternator a onda vidi kako ce da se ponasa, mada mislim da ti je to sve zbog loseg punjenja, javice se neko iskusniji ko bolje poznaje tematiku, ja samo iz price znam da akumulator mora da bude dobar da bi tdci radio kako treba.
Fiesta!!
-
Rješit ću prvo altenator tako da mogu njega isključit ako nije nešto drugo... Akumulator je prošle godine kupljen nov 75Ah. Mislim da je voltaža od 12.5V još uvjek dobra uzeći u obzir da se akumlator više ne puni. Još uvijek dobro pali i vergla. Nekako mi se čini da je nešto u altenatoru otišlo pa se teško okreće njegovara remenica, pa motor sam sebi daje gas da bi okreno ako je to moguće. Jer su obrtaji skroz poludili čim je se uplaila lapmica (znači da je povezano) od punjena.
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 21:22h
Aj da se nadovezem na ovu temu, posto je slican slucaj.
Elem, mondeo mk3, 2.0 tdci, 115ks, na satu 175k km. Na 170k poceo da se javlja zamajac, plus taj auto poslednje 2god vozi zena, i to retko. Uradjen zamajac, set korpa/lamela/druk. Na probi posle servisa upalio lampicu grejaca i prepolovio snagu. Dijagnostika kaze sistem ubrizgavanja. Otisao na hipodrom na dijagnostiku, prelivi u velikom problemu, na sve 4 dizne, pumpa dobar pritisak. Javila se i neka greska sa egr ventilom. Dizne poslate u zeravicu, novo milosevo, odradjeni ventilina diznama, dizne testirane, prosle test, i poslate nazad sa novim kodovima. Medjutim, sad se javlja ovaj problem. Auto na uzbrdici od cca 2km, vuce kao blesav, u leru radi mirno (755-758rpm) ali u mestu kad u leru podignem br obrtaja i pustim papucicu on se vrati na 750 ali se tu nesto zablesavi i padne na trenutak na 300, pa se vrati ili ugasi. To se sve drasticno smanjuje i smiruje kad se auto zagreje. I opet pali lamp grejaca ali samo kad je hladan i u leru. Sad cu i snimak da obesim, samo da se uploaduje na tub.
Elem, mondeo mk3, 2.0 tdci, 115ks, na satu 175k km. Na 170k poceo da se javlja zamajac, plus taj auto poslednje 2god vozi zena, i to retko. Uradjen zamajac, set korpa/lamela/druk. Na probi posle servisa upalio lampicu grejaca i prepolovio snagu. Dijagnostika kaze sistem ubrizgavanja. Otisao na hipodrom na dijagnostiku, prelivi u velikom problemu, na sve 4 dizne, pumpa dobar pritisak. Javila se i neka greska sa egr ventilom. Dizne poslate u zeravicu, novo milosevo, odradjeni ventilina diznama, dizne testirane, prosle test, i poslate nazad sa novim kodovima. Medjutim, sad se javlja ovaj problem. Auto na uzbrdici od cca 2km, vuce kao blesav, u leru radi mirno (755-758rpm) ali u mestu kad u leru podignem br obrtaja i pustim papucicu on se vrati na 750 ali se tu nesto zablesavi i padne na trenutak na 300, pa se vrati ili ugasi. To se sve drasticno smanjuje i smiruje kad se auto zagreje. I opet pali lamp grejaca ali samo kad je hladan i u leru. Sad cu i snimak da obesim, samo da se uploaduje na tub.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni se nesto slicno desavalo sa losim gorivom.
Fiesta!!
-
Ja sam ovaj drugi teži slučaj popravio baš kako je Dule savjetovao (HVALA NA TOME). Nakon što sam popravio altenator sve se normaliziralo osim onog sitnog problema sa početka teme. U mene skoro da obrtaji i ne varijaju, znači kad mu dam gasa i pustim on počne štucatali, a obrtaji su stabilni da je teško upoce primjetit da variraju na satu. I onda mu dam samo malo gasa na na jedno 900 obr/min i pustim i popravi se odma. Znači kad se počne to štucanje obrtaji upoce nikad ne padaju ispod 750-760 ili da se podižu preko toga. Na mom mondeu se nikad ne desi da spadnu do 300rpm kao sharacu321. Dešavalo mi je i prije sa starim i sad sa novim filtrom za gorivom tako da njega isključujuem. Gorivo sipam na Energo Petrolu- Euro Class Dizel.
-
evo snimio sam klip pa pogledajte, cjenim svako mišljenje
-
Evo moj slucaj
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
sipajte dizel bez aditiva na NIS pumpama.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Drug probo sam prije i sipat na drugim pumpa i to da potrošim ovo gorivo do rezerve pa naspijem pun rezervoar na drugoj pumpi. Ne znam, da je dogoriva onda ga nebi mogao onako simirit kao u klipu znaci kad pustim ga jad ponovno dodam gas al samo malo do nekih 950-1100rpm i pustim i popravi se sve
-
Ljudi, samo da pitam. Da li je moguce da mi Zeravica nije dobro iskodirala neku diznu, posto mi se prilikom pustanja papucice gasa u leru na nekih 1100 rpm cuje specificno klaparanje, i posle toga se zablentavi kazaljka obrtomera! Mozda i mozete da cujete na snimku. Da znam da im odmah saljem na reklamaciju! I da li postoji neki pouzdan nacin da utvrdim da je problem u nekom kodu dizne. Oni mi rekli kad su mi vracali, da su zamenili prelive i da je sve ostalo ok.
-
Evo da se javim sa lepim vestima. Bio do dragog nam Dragomira, uradjena dijagnostika, konstatovano da kodovi (novi) dizni nisu bili lepo uneseni. Sve zavrseno za 15min. Sto se smejem, opravi mi covek auto, a haubu nije ni pipnuo! Sve u svemu, problem resen brzo i lako.
Da se samo izvinem Dragomiru, nisam mu se ni zahvalio nit se pozdravio sa njim, jbg javio se na telefon i otisao u kancelariju, a ja sam imao sa sobom zenu koja nije bila bas strpljiva.
Da se samo izvinem Dragomiru, nisam mu se ni zahvalio nit se pozdravio sa njim, jbg javio se na telefon i otisao u kancelariju, a ja sam imao sa sobom zenu koja nije bila bas strpljiva.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
'naci nisi ni platio 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Milane covek je uredno platio (nije on kao neki sa foruma http://www.fordclubserbia.org/forum/mem ... ile&u=2781 )
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
Ma bar da mu je tel ranije zvonio, a ja da kazem idem samo da probam auto! 

-
Bio sam u fordovom servisu na orginalnoj fordovoj dijagnostici, registriano sva 4 grijača mrtva. Kupljena 4 boscheva, ali su samo 3 promjenili, 4. je zapeko i oni ga nisu htjeli na svoju odgovornost odvrćat. Onda sam ga namočio WD40, opet ću sutra namočit prije nego sto krenem ponovno u servis da probaju da skinu. Auto manje trerska sa 3 nova grijaca. Dizne su sve u plavom i kaže mehanicar rade odlicno. Zanima me ima li još kakav trik da se lakše odvrne grijč. HVALA