Imam problem što se tiče ABS-a. Lampica ABS-a se često pali u zadnje vrijeme. Ono što sam zaključio jeste da se češće pali ukoliko je auto pod opterećenjem, ukoliko su u autu 3-4 osobe, mada se dešava da i kada sam se vozim da se upali lampica, i tada osjetim da mi kočnica ne ide fino, već kao da propada ili grubo sjecka.
Vozio sam ga na dijagnostiku, i iz radione mi kažu da su u pitanju ABS senzori na prednjem lijevom i zadnjem desnom točku. To što su rekli, ok je, moguće je. Ali to što mi je "zasmrdilo" u cijeloj toj priči jeste da je cijena popravke 800 KM (~400€). Ne znam da li je ovo realna cifra za ovaj problem, pa zato pišem da vidim sa vama da li hoće da me opelješe
I kopao sam po internetu, što se tiče ovog problema da je moguće da je neka jednostavna stvar u pitanju, gdje nije potrebno da se kupuju novi senzori, npr. da ode kontakt, da ga treba samo prespojiti ponovo i sl. pa me zanima, da li bih to sam mogao provjeriti, eventualno popraviti? Ili je bolje da ne čačkam ništa sam?
Pozdrav

ali ne znam koliko to kosta. Prvo vidi sa Vladom sta je pa onda rjesavaj. I ja ti stojim na raspolaganju.